Viac ako 9 rokov ma trápi akné

sabinka147
2. jún 2023

Dobrý deň us viac ako 9 rokov ma trápia akné
Chodím na čistenie ku kozmetické každý mesiac na kožné som bola ale stále iba ten istý krém skinorin a belacne krém no a stále sa ich mam na tvári hanbím
Takto to vyzerá mam to po celej tvári môžte mi poradiť co na to ? Mala to z vás doktora pomohlo vám niečo?

sabinka147
autor
2. jún 2023
domiklik
2. jún 2023

@sabinka147 a co používaš? Aký máš typ pleti? Momentálny stav? Dosť zásadne otázk, ktoré musia zodpovedať pred tým ako dostaneš aku takú radu

banderaska29
2. jún 2023

endokrinologia vyšetrenie hormonov.. - uplne prvy krok a teda krok č.1

zmena stravy + psychický som sa dala dokopy... krok č.2

kozmetika - Mary Kary - clearproof gel na čistenie+clearproof lokalny + Mary Kay TimeWise 4v1 čistenie+ botanical rada tonikum + Mary Kay cierna maska uhlíkova + z ruží.
The Ordinary kozmetika - Niacinamide plus zinok ráno + C vitamín na plet večer.
krok č.3 🙂 krém používam ručne robeny zinkovy a striedam s indulonou. fakt mi ta idulona pomaha

nemam už akne vobec 🙂

poopsie
2. jún 2023

Ja som mala rosaceu a vyrážky nonstop okolo úst a spôsobuje mi to alergia na mlieko, takže hľadaj príčinu v čreve

majamat
2. jún 2023

ja som mala kedysi akne, brala som Roacutane, sestra ho brala toiez. am dost neziaducic ucinkov, preto by som sa k nemu vratit nechcela. nemam rozsiahle akne,a le opat ssa mi robi na brade. mam cysticke akne, cize hrcky v kozi, ktore sa nehoja.

dostala som *Skinoren a nic, dostala som Differin ( je to to iste ako Belacne ) a nic, len som mal z neho citlivu plet.

jedine co mi pomohlo, bol Duac, ktory s auz nevyraba, spomenula som to dr a tak mi predpisala an 3m Acnetac a nastalo zlepsie. no na leto mi ho vysadila a dala opat Skinoren., uz mam zas jednu hrcku pod bradou. mala som aj vedla nosa, nastastie to sa mi celkom fajn vyhojilo. pod bradou uvidime, ci to zostane, alebo sa vstrebe.

magnoliaa
2. jún 2023

Mne a tiež aj mnohým ženám pomohla značka La roche posay, rada Effaclar určená na citlivú a mastnú pleť so sklonom k akné. Odporúčam ti začať denným krémom Effaclar DUO, adstringentnou pleťovou vodou Effeclar a čistiacim gélom Effeclar. Taká štartovacia sada. Na pilulka.sk ale aj na iných stránkach mávajú akcie 2+1 zdarma, takže ťa to výjde okolo 30€. Ak by ti to sadlo, dokúpiš si časom ďalšie krémy, séra, tonika z tejto rady. Je to droga, takúto pleť ako ty som mala aj ja a toto ma dalo dokopy. Keď to som prestala na chvíľu používať, vyrážky som mala znovu, takže fakt toto odporúčam, stojí aspoň za vyskúšanie.

anicka176
2. jún 2023

@sabinka147 kedy ste boli u kožného? Mohol by to byť aj Demodex ak sa to nevysetrovalo

sabinka147
autor
2. jún 2023

@domiklik mám mastnú pleť používam skinorin krém a belacne gél

sabinka147
autor
2. jún 2023

@anicka176 každé 3 mesiace chodím na kožné

sabinka147
autor
2. jún 2023

@majamat čítala som o tom Roacutane chcela som od kožnej aby mi to predpísala ale nechce vraj sú veľmi silné 💊 ..stále do okola ten istý krém,gél my dáva .. Asi skúsim inú kožnu od 16 tých rokov tam. Chodím a moja pleť co rok horšia

domiklik
2. jún 2023

@sabinka147 a okrem toho? Čím odlicujes? Čistiaci gél používaš? Nejaká hydratácia ( kyselina hyaluronova, ceramidy, peptidy) spf cez deň? Skinoren pleť extrémne vysusa, Belacne tiez a ta mastnota môže byť z toho, že pleť je v skutočnosti dehydrovana a kožná bariéra narušená... Tvorí sa ti aj nové akné, čierne bodky alebo to používaním skinorenu ustúpilo?

majkamasar
2. jún 2023

Ja som mala hrozne ale ze fakt hrozostrasne akne. Velmi dlho od puberty az v 30tke mi zistili celiakiu a odvtedy mam pokoj dodrziavam dietu. Ale staci ze zjem trochu lepku a hned mam pupak.

evinka400
2. jún 2023

@sabinka147 ahoj, ja som mala rosaceu a k tomu dlho nehojace sa hrcky na brade. Uzivala som cely rok retinoidy a je to uz niekolko rokov a nemam ziadne problemy. Nic ine mi nezabralo, za kadejake maste a kremy som vyhodila kopu penazi a zbytocne. Dva krat do roka som uzivala ATB a vzdy sa mi to vratilo. Ale niekomu stacia aj tie ATB, uz si nejake skusala?

sabinka147
autor
2. jún 2023

@domiklik áno používam Larens

sabinka147
autor
2. jún 2023

@evinka400 áno dalacin mne ani to nepomohlo

sabinka147
autor
2. jún 2023

@majkamasar obvodná alebo kožná ty zistila

poopsie
2. jún 2023

@sabinka147 daj si spraviť testy na alergiu

sabinka147
autor
2. jún 2023

Lenže ja ani make up vôbec nepoužívam ani nikdy som si nedala

majkamasar
2. jún 2023

@sabinka147 pocas tehotenstva to uz som isla sama za tym ze mi nieco je a z odberov na gastre a to som uz mala obrovske akne a svrbelo ma cele telo. Pri druhom tehotenstve o 6rokov neskor. Nic ziadne akne ziadne svebenie pokozky.

evinka400
3. jún 2023

@sabinka147 ja som uzivala doxyhexal a sumamed. Ale vzdy sa to vratilo. Isotretinoin actavis mi pomohol. Brala som najnizsie davky a zabralo. Zmenila by som koznu, niektore testy ti moze dat spravit aj obvodna, hormonalny profil gynekologicka, porozpravaj sa s nimi o tom a uvidis, ci sa to niekam posunie. Pricina moze byt kdekoľvek a preto by som retinoidy brala az ako uplne poslednu možnosť. A vela robi stres, pokial sa s tym dlho trapis, stresuje ta to a to je zacarovany kruh. Slnko ti pomaha, alebo sa to zhorsuje?

sabinka147
autor
3. jún 2023

@evinka400 slnko mi pomáha, v zime mam také hnisavé hrčkove

tiika
3. jún 2023

@sabinka147 zmenila by som kožnú, máš to 9 rokov a stále sa trápiš a zrejme budeš. Je to už na nervy. Mne pomohol až Aknenormin (obdoba Roacutanu). Možno ma vedľajšie účinky, u každého iné, u mna len suché pery, ale trápiť sa toľko rokov je oveľa horšie.
Inak odporúčam:
- nepit mlieko, dodržiavať dôsledne pitný režim
- obmedziť vo veľkom biely cukor, sladkosti, soľ, bielu múku (zápalove potraviny)
- nejesť údeniny, klobásy, parky, šunky
- jesť viac ovocia a zeleniny
- vitamín E a D
- z kozmetiky Vichy rada Normaderm (najmä gél na čistenie, krém a peeling)
- akné doma nevytlacat, nerypat, nech sa deje čo sa deje, treba vydržať

katulienka123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz