Vertigo z tetánie

19. apr 2023

Tetaniu mam rok. Po roku sa mi upravilo vsetko okrem zavratov. Mam dni ze mam aj celodenne tocenie hlavy. Je to tak velmi obmedzujuce 😭. Ine problemy nemam. Bola som aj na neurologii ale odpovedou - s tym sa treba naucit zit si nechcdm pripustit. Vsak to sa neda preboha.
Za kazdu radu dakujem ♥️

vkatush
19. apr 2023

Betahistin nie je na to, nepomôže ?
Ja som používala, keď som mala kvôli krčnej Vertigo a Nausea, zabralo to.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ecko80
19. apr 2023

Ja mam na zavraty Betahistin. Kym som sa dostala k neurologovi, predpisal mi ho najskor obvodný lekár. Teraz mi ho predpisuje neurolog.

julka1982
19. apr 2023

Bralá si nieco na tetaniu?

autor
19. apr 2023

@ecko80 Ja som u neurologa bola a zavraty z tetanie neriesil. Dokonca mi kazal vysadit aj vsetky vitaminy. Uzivam Magnezium, vitaminy skupiny B a D3K2 a Ca.
Nevysadim ich ale.

janka_266
19. apr 2023

Mne pomohla zvýšená dávka magnezia a masáž krku 😃 proti zavratom. Skúšali ste si pri nich merať tlak?

autor
19. apr 2023

@janka_266 Ja mam chrbticu ok. Chodim pravidelne aj na masaze. Presla som si vsetkym moznym v tetanii. Chvenia, elektrizacie, nespavost, nervozita, panicko- uzkostne stavy, bolesti hlavy, zavraty, slabost v nochach, v rukach, mdloby, divne dychanie, rozmazane videnie a celkovo dovne videnie. Och ked to pisem nechcem verit ze som tieto stavy vobec zvladla bez liekov. Postupne po roku vsetko pomalicky odchadzalo avsak to tocenie hlavy je obmedzujuce velmi 😭😭😭😭.
Vsak to poznate ako tetanik 😭

cukroska
20. apr 2023

Podobne

jana612
5. aug 2024

@ecko80 Zdravim prosim pomáha vám ten betahistin? ja mám bolesti hlavy aj závraty a mrc ct mám v poriadku.. mám predpísané len magmosolf a veľmi nepomáha

moondaisyy
25. okt 2024

Babulky zdravím, boli by ste prosím ochotné vyplnit anonymný dotazník zameraný na tetaniu? Zber dát je súčasťou výskumu VEGA. Veľmi by to pomohlo 🙏ďakujem