Vertigo, tlaky v hlave

kamcavlckova
23. feb 2024

Ahojte ,chcela by som sa opýtať a zistiť ci ma niekto podobnú skúsenosť. V septembri roku 2022 som v noci odpadla. Stalo sa to tak že v noci asi o 3:00 mi prišlo zle od žalúdka. Išla som na wc že idem vracať ale nevracala som tak som sa postavila ze si idem ľahnúť. A po ceste do postele som odpadla a priateľ ma zobudil po asi 3-5 minutach. Odvtedy mam točenie hlavy na každodennej báze. Po novom sa mi hlava netočí až tak ale mávam tlaky v hlave, citlivosť na svetlo, neistotu v nohách. Neurologička ma poslala na MRI mozgu všetko v poriadku. Taktiež mi robila polohové testy ci mam Vertigo v poriadku nasla tam malu odchychlku na očiach kde skúmala reakciu asi očí neviem nevyznám sa do toho ale záver nebol žiadny. RTG krčnej chrbtice tiež v poriadku. Poslala ma na vestibulárne vyšetrenie kde skúmajú činnosť stredného ucha a celkovo celej vestibularnej oblasti. Všetko ok. Doktorka mi povedala ze môžem mat Vertigo migrénu ale bohužiaľ na to niesu žiadne lieky. Odporučila mi zmenu životného štýlu. Avšak aj po zmene ma hlava stále bolí a obmedzuje ma to v živote. Bojím sa dlho chodiť lebo mam neistotu v nohách. Pocit ako keby som bola na vode. Hlava stále boli. Tlak mávam nízky(100/70 cca)po mamine ale ten som mávala vždy nízky a nebývalo mi takto zle . Neviem už čo mam robiť. Nemate niekto podobné skúsenosti?
Dakujem za každú radu…

zuzanazgodavova
23. feb 2024

@kamcavlckova ahoj ja mávam to isté tieź mam závraty stále sa mi vracajú mam za sebou vyšetrenie ako ty len ja mám SMku no s týmto ževraj to nemá nič spoločné nasadili mi Betahistin beriem ho už pomerne dlhšiu domu ale už aj počas toho ako ho beriem tie závraty sa opakujú

diaszoky
23. feb 2024

@kamcavlckova mama ma vertigo zvracala a nemohla sa postavit na nohybtocaky strasne berie infuzne aj liekovo torecan olus cviky a masaz krcnej

kamcavlckova
autor
23. feb 2024

@zuzanazgodavova Mne tiez predpísala neurologicka lieky na menierov syndróm ( Vertigo) predpísala mi Tebokan a Urutal co je tiez liek na to Vertigo ale nepomáhalo mi to stále bolo vsetko rovnaké tak sme to vysadili a žiadne zmeny…

kamcavlckova
autor
23. feb 2024

@diaszoky práveže ja nevraciam… ja len ta hlava … a na tom vestibularnom vyšetrení mi meniera nepotvrdili… to je ten syndróm menierov čo postihuje Vertigo a spôsobuje vracanie a tocenie hlavy atď …

veronikahalt
3. máj 2024

@kamcavlckova , ahoj, mam niečo podobné.
Chcem sa len spýtať, popravilo sa Ti?

veronikahalt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka2407
3. máj 2024

@kamcavlckova mne sa to stalo koncom marca po nočnej som sa isla prezuť a v praci som odpadla sanitka ma vzala do nemocnice,povedali ze epileptický zachvat.To sa na eeg nepotvrdilo.Odvtedy brutal trápenie bolesti hlavy,točenie hlavy,sem-tam mozgová hmla ze ma proste vypne na par minut,bolesti noh neskutocne,minule aj sedaci sval a krize.Ale krvny obraz velmi slaby,zelezo nizke hematokrit pod čiarou.prehovorila som dr nech vezme B12 a mala som 180,ref.hodnoty 164-690 teda na moj vek 38 velmi nizke.Idem na hematologiu koncom maja skus si precitat priznaky ked b12 je nizky ja si myslim ze mi proste nevstrebáva.

veronikahalt
4. máj 2024

@lienka2407, OK, ďakujem za odpoveď.
Lenže ja beriem B komplex, B1, B12, D,
Ginko Bilobu, Mg, Urutal 2x denne a to všetko každý deň.
Už neviem čo zobrať. Nahrievam infračervenou lampou, od januára nefajčím a nevypila kvapku alkoholu a je mi každý deň zle jak psovi.
Snažím sa vylučovať sladké a zdravšie žiť.
Keď vidím akú majú iný ľudia životospravu a nič im nie je, ja sa bojím po 20 rokoch aj do auta sadnúť...

lienka2407
4. máj 2024

@veronikahalt Ano skus si pozriet diagnozu perniciozna anemia ci nahodou vsetky tie priznaky ako mas ty aj ja mavaju ludia s touto chorobou

kamcavlckova
autor
4. máj 2024

@lienka2407 no mne robili testy na anémiu a železo mam v poriadku aj hemoglobín… aj všetky vyšetrenia tak skúsim brať viac toho vitamínu B ale beriem vitamíny všetkého možného druhu tak neviem … skúsim kupit B 🙂

lienka2407
4. máj 2024

@kamcavlckova no ved to byva problem to b12 niekedy sa stane ako pri pernicioznej anémii ze proste prestane vstrebávať a zacnu problemy.Skus si precitat priznaky

kamcavlckova
autor
5. máj 2024

@lienka2407 oki Dakujem skúsim 🙂