Veríte domácim testom alebo len PCR?

anabella17
7. mar 2022

Dobrý deň, môj priateľ mal vo štvrtok veľmi ťažkú noc, do rána do 6 nespal, horel, bolesti svalov na ktoré nikdy vraj podľa jeho slov nezabudne, bolesti hlavy, vraj nenormálne príšerne, celý dopotený, lialo sa z neho. (pracuje v Holandsku). Keďže v piatok musel odísť domov na SK, tak sa vyspal poriadne,čiže spal nejakých 10 hodín. Keď vstal, mal pocit, že mu už až tak nič nieje. Samozrejme domáci test okamžite zaznamenal pozitivu, táto pozitivita ho doma v karanténe drží už 5. Deň aj jeď sa cíti oveľa lepšie ale je ešte slabý a bolia ho miestami pľúca. Dnes ide na PCR, tak ja verim, že zajtra na 6.deň už bude negatívny. Zažili ste niečo podobné? Veríte týmto domácim testom alebo len PCR? Aká je šanca, že bude negatívny?.. Potrenuje sa o chvíľu vrátiť späť do Holandska a chceme si spolu užiť pár dní, tak preto sa pýtam. Ďakujem krásne za odpovede. Inak tento jeho priebeh mi príde ako chrípka bolesti svalov, hlava, potenie, horúčka...

renka30
7. mar 2022

Dcera ked mala prve priznaky tak jej domaci hned ukazal pozitivitu. Priznaky mala 2 dni, na PCR isla 10 po pozitivnom antigenovom a bol pozitivny hoci uz nemala ziadne priznaky.

matkahelka
7. mar 2022

@anabella17 pcr zachyti pozitivitu dlhe tyzdne, aj ked clovek davno nie je infekcny. moj muz bol pcr pozitivny aj o mesiac

banderaska29
7. mar 2022

PCR bude pozitívny aj pol roka. 🙂 dodržte 5 dní karanténu a potom je potrebné nosiť 5 dní respirátor ale rozhodne neodporúčam opakovať pcr. radšej skusat antigény. ak bude antigén negatívny už nie je prítomná infekčnost 🙂

janinah
7. mar 2022

Čiže chorý pozitívny cestoval z Holandska na Sk? Tlieskam takej zodpovednosti...

janinah
7. mar 2022

Na 6 deň negatívny nebude ani náhodou.aj keď omicron má kratšiu pozitivity ako delta.

anjelicek26
7. mar 2022

Ale no tak... pcr vyhodnocuje pozitivitu - ale aj CT hodnotu... CT hodnota nad 35 sa vyhodnocuje negativne... moji synovia mali 22-23 CT hodnotu, ked im domaci vysiel pozitivny... domaci mali 9 dni pozitivny pri delte a 5 dni pri omikrone... kontrolny pcr na 14.den negativny... ano bola tam hodnota okolo 37, ale to ti labak vyhodnoti negativne...

anabella17
autor
7. mar 2022

@janinah áno cestoval vlastným autom, nikde sa nezastavoval a rovno šiel do domu, kde je úplne sám, nemusíte mať obavy, zodpovedný je až príliš, akurát tam zostať nemohol, pretože na dome sú chlapi, ktorí musia pracovať a nemohol ich ohroziť, takže v kľude 😊

mirage
7. mar 2022

@janinah ano.. siel vlakom, lietadlom, potom busom a vsade jedol a pil bez ruska a kaslal na vsetkych okolo. Uz staci tohto sialenstva. Ine problemy su na Slovensku.

deti95060810
7. mar 2022

áno verím domácim testom... ale však deti tiež sú doma len 5 dní a môžu ísť do školy...dokonca nie je potrebný ani len test kontrolný...

deti95060810
7. mar 2022

@mirage no ale aj toto je problém....dobre sa to roznáša...😉

mirkava
7. mar 2022

@anabella17 ja už neverím ničomu...

matkahelka
7. mar 2022

@janinah kolko pozitivnych sem pride z ukrajiny? nikto ich netestuje, sam lengvarsky sa vyjadril, ze v aktualnej ustupujucej pandemii to uz nema zmysel. a akurat na ta3 v reportazi hovorili, ze nam tu utecenci pravdepodobne donesu ovela vaznejsie ochorenia ako covid.

anabella17
autor
7. mar 2022

Ja len som chcela vedieť, že či je možné sa s priateľom kontaktovať normálne osobne, dajme tomu po týždni, keď bude mať testy negat. A bude sa cítiť dobre a normálne.. Teda či môže byť infekčný. Ďakujem Vám za vaše názory žienky a prajem Vám veľa zdravia a pohody v tejto dobe🙏🏻

anabella17
autor
7. mar 2022

@janinah práve mi volal, že na antig. Bol negatívny v MOMke.. Tak už teraz neviem.. Ono mu vyšlo pár testov pozit. A pár testov negat.

kallanchoe
7. mar 2022

@anabella17 ja skôr neverím tým antigenovym testom či už domácim alebo z momky..... viacerí v okolí mali negatívny a pcr pozitívny a naopak.....Sama som sa cítila divne,vedela som že mi niečo je....sla som na antigen v momke.....bol negatívny...o 3 hodiny po teste som mala teplotu 40,5....samozrejme pcr potvrdil covid....môj otec pred nástupom do nemocnici dettto....antigen negatívny(bol bez priznakov,ani sopel ani nič) v nemocnici pcr pozitívne....pcr vykazuje pozitivitu niekomu aj pár týždňov/mesiacov hoci sú po covide a infekčný už niesu

matkahelka
7. mar 2022

@anabella17 ja som mala pred rokom v jeden den z mom antigen negat a pcr pozit. antigeny nie su spolahlive

anabella17
autor
7. mar 2022

@matkahelka len najhoršie je, že vraj po prekonaní môžete byť pozit. Aj dva mesiace.. Preto teraz neviem ako sa týmto celým riadiť. Chceli by sme ísť spolu k nám na chatu po dlhých 3 mesiacoch od seba ale do toho ako naschvál prišla táto pliaga a človek má rešpekt samozrejme. Chceli by sme tam ísť v piatok... Tak verim, že keď od štvrtku 4.3 mal príznaky a bol pozit., do piatku 11.3 bude v poriadku, negat. A zdravý.. Pretože už 3 dni sa cíti celkom v pohode, má ešte slabosť keď veľa behá po dome alebo ho bolia miestami pľúca ale inak sa necíti byť reálne chorý na posteľ.

dupinka
7. mar 2022

Ja som mala ráno negatívny AG a o hodinu neskôr sme šli na PCR a vyšiel pozitívny.
2 dni predtým som celý deň preležala v posteli, zimnica horúčka sa striedali. Test AG naprv pozitívny po 10min. slabučká duch čiarka a potom večer negatívny. Takže ja AG testom pri Omikron-e neverím. A veľa ľudí potvrdilo, že im vyšiel pozitívny AG až 2-3 deň po prvých príznakoch.

anjelicek26
7. mar 2022

V nemecku trebalo velmi dlhu dobu na vypustenie s karanteny PCR test zopakovat... na ten 14ty den je 98% ludi NEGATIVNYCH...ale na konovi vedia lepsie no, pritom tu sa ziadne pcr testy na vypustenie s karanteny nerobili, len si to ludia odsedeli doma...
@dupinka to je pravda, dceru sme nezachytili a urcite to mala od brata, priznaky ako s ucebnice...on mal pri omikrone aj domaci ale pozitivny, asi zalezi podla virusovej naloze...

dupinka
7. mar 2022

@anjelicek26 muž mal v decembri 2020 horúčku 2dni, bolesti kĺbov a test aj protilátky nič, čisté. Ale on predtým ani potom nemal nikdy takéto stavy. "Prešlo" to ním a asi hej, imunita.
Podobné starší syn - hnačky a bolesť hlavy, PCR negatívne. Ale vravela tá zdravotníčka, že možno aj skoro prišiel, že to by sa mal robiť tak 3-4 deň príznakov, skôr nie. (mal termín na PCR hneď ďalší deň ako mu bolo takto).

matkahelka
7. mar 2022

@anabella17 ak pojde na pcr a vyjde pozit, co urcite vyjde, tak nepojdete na ziadnu chatu, pretoze MUSI byt v karantene.