Ventolin inhalátor

13. dec 2024

Ahojte potrebujem poradit mám to prvý krát. Strekla som dvakrat lebo prvý krát som hneď otvorila usta lebo som sa zľakla 😄 samozrejme pockala som chvíľočku. Moja otázka znie vadí keď mi to “strekne” na jazyk? Alebo teda tam som to citila ja neviem ako to má fungovat čiže sa informujem len, nerobte zomna debila 🙈 bála som sa toho strašne. Snazila som sa medzi tým nadýchnuť ústami a zadržať dych na chvíľu. Teraz cítim taký cudný pociit

dorotka62
13. dec 2024

Nevadí, nič sa ti nestane. Neviem či ti ukazovali techniku inhalovania, máš to aj v pribalovom letáku, resp.malo by byť opísané ako inhalovat. Ale tak v skratke, vložíš inhalátor do úst a naraz stlačíš inhalátor a nadýchneš sa, čím vlastne vdýchneš liečivo. Neboj, keď si ho strekneš na jazyk alebo na zuby, tak ti nič nehrozí. A po inhalovaní je dobré si vypláchnuť ústa čistou vodou.

jazula
13. dec 2024

Nič sa ti nestane, len liek sa nedostane do dýchacích ciest… Vypláchni ústa a nabudúce skús inhalátor namieriť trošku viac šikmo dohora. Podľa návodu - najskôr zhlboka vydýchni, daj inhalátor do úst, stlač a pomaly zhlboka sa nadýchni… Mne sa aj po rokoch stane, že občas trafím jazyk 🤷‍♀️

majka99999
13. dec 2024

Ak ti to nejde existuje taketo nieco aj pre dospelych.

autor
14. dec 2024

Mna tak začali bolet pluca ludia, ale neviem či priamo z toho