Ventilačné trubičky do uší a cesta lietadlom

29. júl 2024

Ahojte, synovi majú zaviesť ventilacne trubičky/ stipuly a dnes mi pediatrička mimo reči spomenula že máme dávať pozor pri kúpaní ceste lietadlom a podobne ... Nakoľko sme riešili iné veci už som sa k tomu nevrátila ale zaujíma ma to, tie ktorých deti to mali zavedené cestovali ste lietadlom?

lenusik26
29. júl 2024

Ahoj syn ich ma a lietal niekolko mozno aj 14x od zavedenia,ziadny problem

autor
29. júl 2024

@lenusik26 a upozorňovali vás na to? Žeby nemal lietať?

pirulkamirulka
29. júl 2024

Syn má 1,5r...v utorok zaviedli trubičky a v pondelok sme leteli. Let zvládol ukážkovo, tlak v lietadle mu vôbec nevadilo. Na kúpanie sme používali špeciálne štuplíky do uší ...kupovali sme na rybička.sk a neoprénovu čelenku

lenusik26
29. júl 2024

Vobec

cookie29
29. júl 2024

preco by nemal lietat? mne dieta operovali vo stvrtok a leteli sme v nedelu a ziaden problem, prave naopak mi lekar povedal, ze aspon ju nebudu boliet uska, keby mala tekutinu za bubienkami, bolo by to horsie. Ale co sa kupania tyka, tak sa nesmie ponorit hlava do vody. Vobec. Kedze v kazdom usku je dierka tak by mohla natiect voda dovnutra a jednak to nehorazne boli a jednak voda pri mozgu nic moc. Akoze ked uz bola kusok vacsia, tak sme pouzivali neoprenovu celenku, ale teda hlava pod vodu nesla, to len ako ochrana

autor
29. júl 2024

@cookie29 pediatrička hovorila že kvôli tlaku v ušiach, tak neviem či je tam riziko že sa môže krv spustiť či čo (budem sa ešte v nemocnici pýtať na rizika), áno s kúpaním viem to kúpime štuple a čelenku. Ako dlho mala tie trubičky? Vypadli samé či ste dávali chirurgicky odstraňovať?

cookie29
29. júl 2024

teraz je vypadli po cca 2 rokoch, ale teda povedali ze to byva priemerne tak 6-18m... inak my cestujeme lietadlo pravidelne a uska bolia prave ked nie su trubicky, lebo moze byt pretlak. A treba si zvyknut ze napriklad niekedy ked dieta fuka nos, moze to vyliezt uskom... ale ja si zivo pamatam na tu diskusiu, lebo ta operacia bola planovana urgent a letenky zaplatene, takze som sa presne na to pytala. Ziaden problem.

autor
30. júl 2024

@cookie29 vy ste čakali kedy jej vypadnú nemali ste naplánované chirurgické odstránenie? Ale super som rada že tak je to s lietadlom 🙏 už som kludnejsia, pediatrička ma vystrašila

cookie29
30. júl 2024

no chodili sme pravidelne na kontroly a nebol dovod ich odstranit, preco?

stef79
24. aug 2024

@cookie29 a @lenusik26 @pirulkamirulka Zienky ak mozem otazku k tym trubickam a letu, je potreba vybavovat od lekara papier ze ma nieco voperovane v uskach? Teda sk su tie trubicky kovove? Dakujem 🙂

cookie29
28. aug 2024

@stef79 nie.