Veľmi zlé dýchanie, vpáčený hrudník - skúsenosti

redbull92
1. okt 2024

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je tu niekto, kto má niekoho takého napr. v rodine alebo tým sám trpí, prípadne skúsenosti, ako si pomôcť. V podstate posledný polrok sa mi to veľmi zhoršilo a mám problémy aj zaspať, ťažko sa mi dýcha a búši mi srdce, kým sa to upokojí, niekedy to pomerne dlho trvá. Bývam veľmi unavený, taký až na spanie niekedy, aj po malej námahe. Rontgen pľúc v poriadku, EKG a sono srdca v poriadku, ešte čakám na pľúcne vyšetrenie, hlavne spirometriu. Mám aj skoliózu, ale nie závážnú, akurát problémom je hyperkyfóza. Chcel som sa hlavne spýtať, či je s tým možné niečo robiť, aby sa mi dalo normálne dýchať alebo to už bude navždy obmedzené, na pohľad hrudník nie je až tak veľmi prepadnutý, ako som videl na iných fotkách.

kacena4
1. okt 2024

a mas problem dychat stale? ako citam pises ked si rozruseny. to nemusi byt s tym v spojitosti ale napr. psychika

ina2405
1. okt 2024

@redbull92 syn mal veľmi ťažký stav, hrudník musel mať operovaný a dušný nebol. Podľa mňa to budeš mať skôr psychické. Ale držím palce, spirometria ukáže, či máš kapacitu pľúc v poriadku.

redbull92
autor
1. okt 2024

@ina2405 Zdravím, myslím si, že psychické ani nie veľmi práveže, napr. keď idem do schodov na 2. poschodie, tak sa mi zle dýcha a rýchlo strácam dych, búši mi srdce a ťažko sa nadýchnem, pokiaľ neposedím chvíľu. Niekedy som aj športoval a práve teraz sa mi nedá, lebo hneď sa zadýcham, ako by ma hrudník nepustil ďalej a nejde to.

amelie2017
1. okt 2024

Neviem, moj syn ma len 3 roky. Ma vpaceny hrudnik, podla lekarov teda 3. stupen, cize dost. Nastastie mu netlaci na srdce a podobne, ale teda zapaly priedusiek a pluc su u nas 9 mesiacov z 12 pravidelne. Lekari mi povedali, ze sa nebude moct venovat profesionalne ziadnemu sportu, lebo to neudycha - nebude mat taku kapacitu pluc, ale v beznom zivote by ho to nemalo nijako obmedzovat. Vyjst na druhe poschodie mi zas nepride ako nejaky vrcholovy sport. Mozno by si sa mal pomalicky k sportu vratit, aspon sviznejsia prechadzka, nech zacnes naberat kondicku.