Veľmi vysoké dioptrie

vannyl
13. júl 2024

Ahojte, chcem sa len informovať, možno si vypočuť nejaké rady od ľudí, ktorí majú skúsenosti s operáciou očí a boli na tom podobne ako aj ja. Mám dioptrie -11, dosť možné že už aj viac a preto mám ohromný stres a chcela by som vedieť či ste sa niekto s takýmito vysokými dioptriami rozhodli podstúpiť operáciu 🙂
Momentálne som tehotná, takže operáciu nebudem v blízkej dobe riešiť ale zaujíma ma, akú kliniku ste riešili, ako prebiehala operácia, hojenie, cena (viem, že sú rôzne ceny ale tak orientačne, aby som bola v obraze), v podstate celý priebeh. A teda moja hlavná otázka je asi či Vám to pomohlo a spokojný so svojim rozhodnutím a išli by ste do toho aj znova? 🙂

vkatush
13. júl 2024

@vannyl ja síce nemám skúsenosti s operáciou (nemám na ňu gule 😂), ale čo boli známi, všetci si chvália
Akurát len kamoška musela ísť súrne, aj za cenu, že po čase bude musieť ísť znova, lebo jej sa rýchlo zhoršoval zrak a povedali jej, že ak sa jej zhorší nad -10, tak už operácia nebude možná. Ďalšia kamoška nemohla ísť vôbec na operáciu, mala niečo ešte s očami okrem silných dioptrií.
Takže na tvojom mieste by som sa išla informovať, či vôbec si vhodný kandidát, či to budeš môcť podstúpiť.

vannyl
autor
13. júl 2024

@vkatush áno, samozrejme to aj plánujem. Zatiaľ ma zrušili, lebo v tehotenstve a počas kojenia nie je možné hocijakú operáciu podstúpiť ale určite hneď ako to bude možné sa plánujem objednať na vyšetrenie. Počula som práve o vnútročnych operáciách, ktoré sú práve pre vysoké dioptrie ako mám aj ja a tak ma zaujímalo, ako sú ľudia s touto voľbou spokojný a najmä či im to “vyliečilo” dioptrie 🙂

nellyuana
13. júl 2024

@vannyl ahoj. Ja som mala -9dioptrie a dala si ich zoperovat pred 10rokmi. Dlho ma tiež nechceli operovať, lebo mi kolisali dioptrie. Nosila som kontaktné šošovky a pred tehu mi ich zrazu oči začali odmietať, neskutočne hnisavé som ich mávala a okuliare som nechcela tak som sa rozhodla ze idem do toho, síce na klinike nechceli lebo som mala enormne tenkú rohovku, plus kvapky po op mi spôsobili šedý zákal. Ale nemenila by som, tá sloboda od ťažkých okuliarov je úžasná. Bola som v cornii v ba. Držím paste 🍀

vannyl
autor
13. júl 2024

@nellyuana presne aj mňa tá myšlienka života než šošoviek a stresu či raz neoslepnem úplne dodáva ten kúsok odvahy do toho ísť. Dioptrie sa mi od 7 rokov stále zvyšujú, preto mám ohromný stres z toho, že v 30tke už budem slepá 🙈 takže tento strach je omnoho väčší nez strach z operácie. Ale presne takéto skúsenosti ma trocha upokojujú 😊

rosavia
13. júl 2024

Ja som mala takmer -8 a bola som na laserovej operacii v BA pred vyse 20 rokmi, tusim Cornea sa to volalo. Neviem, ci to este existuje. Zial, mne to ide opat hore, ale nie je to este stale tam, kde to bolo. Som rada, ze som aspon par rokov mala pokoj.

colsami
13. júl 2024

Ahoj, uvidis ako to bude so zrakom aj po porode atd, ja pen ze niekedy sa v tehotenstve este moze zrak zhorsit... Vo velkej vacsine pripadov je to len prechodne, ale...
Snad to nebude Tvoj pripad. Zelam Ti nech Ti vsetko dobre dopadne. 😊

taktotedanie
14. júl 2024

@vannyl ahoj ja som ocny lekar a s takymi dioptriami by som pacienta na operaciu neposlala

martinmmartin
14. júl 2024

@taktotedanie Mozem sa ta spytat ako ocneho lekara preco takmer nepocut o komplikaciach po tychto korekturach? Desatisice ludi rocne ide pod laser a nikde nic moc negativne. To su tie operacie vzdy take superuspesne akebo je tam niekde nejaja seda skryta populacia co si frfle iba popod nosy? Ako to vidi oftalmologicka verejnost?
Dikes

zooeynka
14. júl 2024

@nellyuana vykorigovali ti dioptrie na uplnu nulu? Z -9 tak, ze uz si nemusela nosit okuliare?

iv007
14. júl 2024

Napisem ti moju cerstvu skusenost, mam 36r. a donedavna dioptrie -5 a -5.25. Cely zivot ma rodicia a okolie odhovarali od operacie. Argumenty typu ze ved aj lekari nosia okuliare, hodia sa ti, vyzeras inteligentne atd. Az som natrafila na skvelu p.doktorku ktora mi vysvetlila plusy aj minusy. Netreba dlho cakat, idealne je operovat do 40ky. Ja som bola v Excimeri u p.doktorky Ďurčovej, operacia rychla a bezbolestna. Par dni som slzila a stipali ma oci, ale za ten komfort to stalo. Aktualne vidim na 100%, kvalita zivota sa mi ovela zlepsila. Samozrejme vzdy su aj rizika, pretoze kazdy mame ine telo ale nepoznam cloveka ktory by lutoval. Drzim palce nech sa dobre rozhodnes.

zooeynka
14. júl 2024

@martinmmartin aj tu na fore su diskusie kde ludia na operaciu frflu. Niekomu zostanu citlive oci, na silnom slnku sa necitia komfortne....tolko si spominam

taktotedanie
14. júl 2024

@martinmmartin pretoze kliniky, ktore to robia a su kvalitne sa jednak snazia vybrat len najlepsich pacientov ziadnych komplikovanych pretoze tym minimalizuju riziko, ze sa nieco pocas operacie pokazi( reputacia nadovsetko) a jednak nieje to tak, ze o nich nieje pocut vid IClinic- kopa ludi sa ozvala, ze operacia nedopadla dobre..
A potom je tu dalsia skupina ludi, ktori su radi ze nemaju okuliare resp im ostala mensia dioptria a to videnie sice nieje 100% ale neriesia to nejako extra a potom je tu skupina ludi, ktori maju potiaze a trapia sa oni my aj klinika aby sme tie oci dali dokopy po takej operacii a kliniky od nich neziadaju penize za dalsie vysetreni atd cize si ich trosku uplacaju..a bohuzial pri podpisovani papierov im aj povedia co sa moze stat ale tym, ze to podpisu si to pacienti beru na vedomie
Ja sama som vhodny kandidat na laserovu operaciu a nikdy by som ju nepodstupila lebo nikdy nieje nic na 100%

vannyl
autor
14. júl 2024

@taktotedanie chápem aj Vás v tomto prípade. Úprimne ani ja by som nad tým asi neuvažovala keby mám ustálené dioptrie. Ale tým, že sa mi od 7 rokov neustále zhoršujú sa celkom bojím, kam sa dostanem o 10-20 rokov a či úplne neoslepnem… preto je pre mňa tá operácia asi jediná možnosť 🤷🏻‍♀️

taktotedanie
14. júl 2024

@vannyl pokial ich nemate ustalene len sialenec by vas operoval a druhy sialenec by ste boli vy ak by ste to podstupili

vannyl
autor
14. júl 2024

@taktotedanie nevravím, že nie, sama viem, že to je riziko. Bohužiaľ, to že by som mohla úplne oslepnut po čase mi príde horšie….

vannyl
autor
14. júl 2024

Už pred mnohými rokmi ma na to doktor upozorňoval, že operácia bude moja jediná možnosť, takže keby mám celý život tie iste dioptrie, tak zober to čert, vedela by som fungovat so šošovkami ale takto je to trocha iné ak ma chápete…

taktotedanie
14. júl 2024

@vannyl cize pre vas operacia neprichadza do uvahy a to este nevieme v akom stave mate sietnicu a hrubku rohovky a stav rohovky
A vo vasom pripade je riziko vratenia dioptrii , uz nad -5 je vysoke riziko ze sa nejaka dioptria vrati