Ahoj, ako by som mala začať môj stres, nakoľko pokiaľ niekto blízky ochorie ja začnem stresovať, pretože mám strach o toho človeka, nedokážem vôbec zaspať, zostane mi na vracanie, preháňa ma, nedokážem ďalší deň ani nič zjesť, rada by som sa s tým naučila žiť ako to zvládať, keďže toto nie je normálne a hovorí mi to každý okolo
Ja mám to isté, asi mame hlúpu povahu, ja okrem iného hneď myslím na najhoršie a už pochovávam seba aj blízkych. Trpím depresiami, aj sa liečim, ale je to o stave mysle, treba veriť a snažiť sa myslieť na to že všetko bude fajn aj ked viem, že sa to nedá
Skus mozno vystupit zo svojej komfortnej zony . Ak si mlada tak skus nejaky dobrovolnicky pobyt niekde kde ludia riesia problemy "na zivo "ktorych sa ty tolko bojis lebo si doteraz zila v "zavetri" realneho zivota.
Starobince , alebo dobrovolnictvo v krainach tretieho sveta a podobne. Zistis ze veci ktore mas ako stres patria neodmyslitelne i zivotu (aj tvojmu) a ludia ich prijmaju s pokorou ktora tebe chyba. Naucis sa odhadovat co je fakt velky zivotny pruser od ochorenia ktore mame kazdy dvakrat za rok. A naucis sa reagovat adekvatne.
Mám to isté a musela som začať chodiť psychiatrovi
Depresia, uzkost.... Bude to len horsie. Vyhorene baterky. Pred 14 mesiacmi som sa na to zacala liecit. Mam 1000 krat lepsi zivot. A to som aninevedela, ze som chora😔keby som vedela, nezila by som tak 5 rokov😔
@derdia
Ak sa smiem spýtať vyhľadala si psychológa alebo rovno psychiatra, lebo si začínam uvedomovať, že musím s tým niečo robiť a preto má zaujíma či stačí keď si nájdem dobrého psychológa, ktorého začnem navštevovať alebo rovno treba psychiatra
@13matka17 presne úplne rovnako to niekedy mám
Ja som v novembri 23,sla na pokec k psychiatrovi, ze proste co si o tom mysli. On sa ma len spytal, ze ako dlho takto fungujem... Na tom som mu s plcom povedala, ze asi od porodu.... Takze 5 rokov😔a dal mi tbl..
Ale ja som bola v zufalom stava, ja som schudla 10 kg, a nespala vobec v noci atd. Hrozne to bolo ako som denno denne trpela.
Aj tak som vsak sklncila v januari na pn. My sme sa stahovali a vela sluzieb v praci atd... A hlavne vsetko som chcela stihnut, lebo som malapocit, ze mi nieco utecie...on mi vtedy sice povedall, ze ludia v takomto stave, idu rovno napn, ale samozrejme ja som pokracovala v starom style zivota... Takze vlak ciel stale dalej a len k jednej stanici.... A bac v januari na pn, uplne na dne. 5 dni som len spala.... A odvtedy sa to zlepsuje... Odkedy som spomalila, a vyhodila vsetky nepodstatne veci a samozrejme poctivo uzivala lieky...
psychiater. 🍀