Dobrý večer, mám nehoráznu bolesť zuba, kt. sa už nedá zachrániť, čiže jedine extrakcia. Chcela som ísť zajtra hneď z rána na stomatológiu, no obávam sa že do rána nevydržím.🤧
Kto zažil tento rok rovnaký alebo podobný problém, koľko ste platili na zubnej pohotovosti? Prípadne koľko ste platili u svojho zubára (nie súkromníka).
VOPRED ĎAKUJEM KRÁSNE, potrebujem vedieť aspoň približnú sumu🙏🏻
180€
Ja u môjho zubára asi 35€, ale dávnejšie. Teraz riešim to isté, bolesť zuba. Mne pomohlo a vždy pomôže horúca voda do termoflóru, na tom spím a samozrejme novalgin, alebo ibuprofen od bolesti. Do rána vydržíš
@matik1 ďakujem, mám,určite to vyskúšam teraz keď pôjdem spať. Dala som si zatiaľ ibalgin, predtým klinček. Trošku pomohlo, ale...😷😷😷
vyskúšaj, pomôže a určite sa podarí zaspať.
Kamarátka bola nedávno na pohotovosti v TT. Cenu presne už nepamätám,ale bola v rozmedzí ako som napísala.
Poistovne preplacaju minimum na trhanie, tak cca 20-30€… dnes uz aj ked ma zubar zmluvu s poistovnou, za tahanie das aj vyse 100€.. samozrejme sa najdu zubari, kt. vytrhnu bez bločka za 30€ a podobne ale uz ich je čoraz menej,resp. ich ordinácie sú zastaralé
U svojho zubára trhacka aj s injekciou 60 eur
aj pohotovosť funguje
35 e za injekciu ale ak ta to boli moc nezaberá. Našťastie to šlo rychlo
Ako si dopadla?
Na zubnej pohotovosti som platila 190 eur, ale okrem extrakcie stoličky mi ošetroval aj hlboký kaz na vedľajšom zube. Prístup úžasný, bolesť prestala.
@koniarova ahoj, tak nakoniec som bola u svojho zubára v sobotu (našťastie ordinuje aj cez víkendy), urobil RTG, povedal, že sa ešte dá zachrániť. Začal vŕtať, odstránil kaz a dal vložku. Objednal ma pre dokončenie na štvrtok. Včera trošku pobolievalo, dala som si Ibalgin- pomohol asi na 5 hodín. Dnes začal bolieť, dala som si Ibalgin a nič... bolesť na nevydržanie😷..ale tak musím to nejako prežiť do štvrtka..a zatiaľ som platila 60€, uvidíme koľko bude druhý krát.
Držím palce. Keď by sa dal zachrániť,treba skúsiť.👍👍
@koniarova ďakujem krásne za milé slová ❤️ avšak situácia je taká, že zajtra tam musím zavolať, či ma nezoberie skôr. Bolesť neustupuje a + ešte veľmi ma bolí sánka na mieste pod zubom...Mám strach, že mi koniec koncov aj tak bude musieť ten zub vytiahnuť... snažím sa čo najviac spať, pretože vtedy aspoň necítim bolesť. Ale v práci dnes to bol masaker 🤐😖 idem sa zblázniť od bolesti.....
Kamoska tak trpela vikend. Nakoniec ma zapal 3klaneho nervu
No neoplatí sa dlho vyčkávať, môže to prejsť až do zápalu kosti. Ak bolesť neprešla (nemala by byť až taká na nevydržanie), tak zub bohužiaľ nezachránite.
@anajka266 áno, viem, vďaka..práve čakám u zubára. V sobotu po RTG mi povedal pri vŕtaní, že "nebojte sa, zúbok bude ako nový" takže vôbec neviem ako to celé dopadne. 🙈
Ako dopadlo?
@koniarova vďaka za opýtanie, ešte stále to nie je u konca 🙈 "rozbil" vložku a nastriekal tam niečo veľmi kyslé (neviem čo to bolo) 😄 ale silná bolesť prešla, aj sánka bolí už podstatne menej. Momentálne mi tam zostala diera ako svet a zajtra ma objednali znova, dúfam že to už bude finále 🙏🏻 a ešte mi predpísal ATB.
100-150 eur