Veľmi silná bolesť nôh

indiankaindi
21. júl 2022

Ahojte, chcem sa spýtať, či má niekto podobnú skúsenosť. Trpím veľmi intenzívnymi bolesťami nôh, najmä po dlhšej chôdzi. Nie je to ale taká tá bolesť unavených nôh, ale príšerná a neznesiteľná bolesť v členkoch a z hornej strany chodidla (nárt) - skôr ale na strane malíčka až po členok. Toto sa mi deje asi posledný rok alebo rok a pol. Nechodím veľa, mám sedavé zamestnanie a pracujem ešte aj z domu. Ale stačí, aby som prešla do neďalekého obchodu pešo a bolesť je tu. Ak nebodaj prejdem viac (cca 5000 krokov), tak je to šialená bolesť, mám pocit, že si nohy snáď vlastnoručne amputujem a dokonca dostávam akoby kŕče do členkov, hlavne vpredu. Dosť ma to štve, lebo predtým sme aj na dovolenke, alebo v čase voľna pochodili všetko možné a bolesti som nemala, resp. len také bežné. Pred 3 rokmi sme na dovolenke prešli viac ako 30 000 krokov a to som ešte trpela na ostrohu. Dnes mám síce ostrohu vyliečenú, ale takúto "túru" si neviem predstaviť, pretože tá bolesť ma nepustí. Neviete mi prosím poradiť, čo to môže byť, alebo čo s tým? Ďakujem

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
01matrioska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taktotedanie
22. júl 2022

Este by som odporucila okrem ortopedie sj cievne vysetrenie, EMG dolnych koncatin..

simsalabim
22. júl 2022

Urcite zacni u ortopeda. Ake mas topanky? Vydrzis v niektorych viac?

indiankaindi
autor
22. júl 2022

@vlcik1 ploché nohy mám, snažím sa nosiť topánky s klenbou. Ale ploché ich mám už od malička a tieto bolesti som nemávala. Napadol ma ešte súvis s covidom, ale zase nechcem všetko pripisovať tomuto.
@simsalabim aj toto som skúšala a nie je v tom rozdiel. Teraz som si kúpila topánky s pamäťovou penou, tak je to trošičku lepšie. Ale nie je to veľký rozdiel.

simsalabim
22. júl 2022

@indiankaindi na opatku? Aka je spicka? Siroka okruhla, ci sa zuzuje k prstom? Skusala si s ortopedickou vlozkou (ja mam najradsje tie skratene, co nezmensuju prietsor v topanke). Aj stielka je dolezita - ja napr. nemozem mat tvrdu, musim mam makku /to by mohla byt ta pamatova pena).

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
indiankaindi
autor
22. júl 2022

@simsalabim nie, na opätku nenosím vôbec, skôr tenisky, teraz šľapky a sandále. Ale viac nosím tenisky, kde mám tú mäkkú podrážku. Topánky mám pohodlné, tam by podľa mňa problém nebol. Lebo už som vyskúšala viacero topánok, teraz mám aj nové, ale nohy ma bolievajú aj v zime, aj vlastne stále.
@vlcik1 ja mám od covidu problémy s dýchaním. Tiež som ho mala dávnejšie, ale že by sa to prejavilo oneskorene? Fakt neviem.

simsalabim
22. júl 2022

@indiankaindi slapky su na problemove chodidla vraj zle, hlavne prstove. A sandale ak maju tenku podrazku a tlacia prsty spolu. No v kazdom pripade - ortoped - nech vies, v com je problem.

evkakorcek
25. júl 2022

@indiankaindi ja mam to iste po covide. Očkovaná + 3x prekonaná. Ja som dokonca spadla, pretože v čase mojej infekcnosti ma ukrutne boleli nohy. Nedokázal som sa postaviť zo zeme.
Ráno neskutočná bolesť. Aj počas dňa a nevravím pri večernom zaspávanie. Hrôza

indiankaindi
autor
25. júl 2022

@evkakorcek mňa ráno ani tak nebolia, skôr po nejakej čo i len menšej námahe. Stačí aj, že doma varím a pol dňa behám po kuchyni. Už aj to je peklo. A večer.... to mi hovor. Idem sa zblázniť. Inak tiež pozorujem, že mám nejakú zlú motoriku nôh. Už viackrát som sa skoro natiahla keď som vychádzala zo sprchového kútu. Vždy zle zodvihnem nohu keď vychádzam a zavadím o spodnú vaničku. Pritom som si istá, že mám nohu dostatočne vysoko. Alebo po schodoch, nezodvihnem nohu poriadne a potknem sa. Neviem či to s tým súvisí, ale keď si písala, že si spadla, tak ma to napadlo, že toto sa mi deje tiež asi odvtedy. A robíš s tým niečo?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
indiankaindi
autor
25. júl 2022

@vlcik1 nápodobne. Aj s tým niečo robíš?

luccija
25. júl 2022

@indiankaindi preco si uz davno nesla k ortopedovi, neurologovi?Ja som mala podobne, ked som mala sklopenu panvu a boleli ma nohy, tiez som mala pocit nestability.daj si spravit vysetrenia a dobreho fyzioterapeuta pohladaj

indiankaindi
autor
26. júl 2022

@luccija tú nestabilitu som tomu nepripisovala, až teraz ma to napadlo, ako to tu čítam. A tie bolesti nôh som najprv myslela, že som zlenivela, ale pretrváva to aj po dlhšom čase a napadlo ma, či to tiež niekto nemá. Popravde ma nenapadlo riešiť to s lekárom, neviem prečo. Ale asi poriešim, takto sa ďalej nedá fungovať.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
indiankaindi
autor
26. júl 2022

@vlcik1 aha hm... no neviem, či by psychika až toto dokázala. Zrejme hej, ale napríklad u mňa sa nič zásadné v živote nestalo ani nezmenilo, aby som to mohla takto vysvetliť. Fakt neviem no.