Baby, mam taky neprijemny problem, velmi sa zan hanbim...veduca kolegyna mi povedala ze kolegyna co so mnou sedi v kancli po firme rozprava ze strasne smrdim od potu, a vraj teda isla za riaditelom nech to vyriesi, tak on poveril veducu nech sa so mnou porozprava...pytala som sa doma aj snubenca a on mi teraz az povedal ze bohuzial ze niekedy ked pridem z mesta tak smrdim...neviem uz co mam robit, sprchujem sa 3x denne, pouzivam antiperspirant aj tie z lekarne, salviovy caj, antibak.utierky, bavlnene tricka...bola som u lekarky, urobila mi vsetky testy a mam vsetko ok, aj v dvoch klinikach som bola ze chcem botox, odmietli mi to dat ze nemam nadmerne potenie...lebo teda ja nemam skoro vobec tricka mokre...najhorsie je, ze ja nemam pocit ze extra smrdim lebo aj tricka mi po praci vonaju po antiperspirante...kolegyna stale po firme rozprava ze smrdim, a ja uz neviem co mam robit, hanbim sa tu, aj doma neuveritelne, schudla som uz 5kg zo stresu z tohto...
Tá kolegyňa je fakt otrasný človek. Veď toto už ani deti v škôlke hádam nerobia. Normálne by som ju konfrontovala, veď to vôbec nie je okej.
A bola si na vysetrrnie stitnej zlazy? Ja sa potim ako somar, ano, aj mi ten pot smrdi, ani nevies, ako mi to je luto, ale su to, zial, hormony...
Poradiť neviem , ja len ze mi je to ľúto 😌 ja som sa nadmerne potila, používam perspiguard alebo driclor
A piješ dost tekutin? Ked sa nepotis... Akoze aj z "normalneho" cloveka v tomto teple sa leje...
A este, nemoze byt problém vo obleceni, ci nie je nedosusene úplne a odložené alebo pracka divne neperie, v skriniach nie je nejaký "pach"? To by hadam partner vedel lepšie identifikovat alebo niekto kto s tebou nebyva a nie je zvyknutý na arómu u teba doma
Akoze napr ja sa citim, tj ja smrdim sama sebe. Ty nieco citis? Ty musis sama vediet, ci sa nieco deje alebo kolegyna fakt len trepe. Mne napr pot smrdi ako rybacina chce sa mi z toho grcat niekedy, oblecenie mam 3 hodiny na sebe a davam do kosa na oradlo, lebo to je extrem. Ak nahodou citis, ze mas problem, urcite endokrinologia
Mňa dosť zaujalo to, že ťa odmietli v dvoch klinikách. To akože nie je rozhodnutie daného človeka, či sa na to dá alebo nie? Som prekvapená, nakoľko väčšinou to neriešia, hlavne, že zhrabnú peniaze.
ako pise @pralinka86
- môze to byt aj oblecenim, niekedy avivaz s kontaktom s telom zapacha na obleceni,
a aj zle presusene veci, pripadne nosit len bavlnene veci, lebo oblecenie s primesou polyesteru, kde sa clovek poti 2x tak velmi citit.
- potom to môze byt aj stravou, niektore potraviny z nas viac citit : cesnak, cibula, vela grilovaneho mäsa, udeniny - nielen z ust, ale aj pri poteni,
@victoriab bola a v poriadku
@pralinka86 pijem minimalne 2.5 litra denne, myslim ze to neni malo...
@victoriab no ja nemam pocit ze by som strasne zapachala a uz vobec nie stale ako to ona prezentuje...ale teda ked mi to povedal aj snubenec teraz, co ma dost mrzi, tak neviem kde je pravda...problem ale je ze uz neviem co mam proti tomu urobit, ci odijst z prace, neviem...
@iwka_77 tiez som si to myslela...a povedali mi ze to sa smie robit iba ked z cloveka pot kvapka, a ma mokre mapy, co ja nemam...mozem skusit este do dalsich ist
Skus skusat rozne deodoranty, ja som raz kupila iny ako zvycajne pouzivam lebo nemali moj a smrdela som cez den , velmi ma to prekvapilo.
@gab avivaz pouzivam minimalne, veci mam raz na sebe a hned ich periem a tym umelinam sa vyhybam hlavne po tomto incidente ale ocividne kolegyni smrdim dalej
takze treba hladat pricinu inde. Bud zmenit stravu, alebo jednoducho mas taku "vônu". Su ludia, ktori maju charakteristicku vônu tela a nic s tym neurobia. Väcsinou su to tmavovlasi ludia, tmavsi typ pokozky, aj koza nie je tak jemna na dotyk, skôr hrubsia struktura, maju aj viac ochlpenia na rukach, nohach.
Mne teraz zabera konecne driclor
@gab o tomto som este nepocula ale ano som ciernovlasa
Nieco robi aj strava....
@bibyke ja som aj ten pouzivala a nemam pocit ze by som sa potila ale kedze kolegyna sa stale stazuje tak uz neviem, ine mi ani lekarka neodporucila
@levantinka skusim si este to precitat...ale nejem pikanktne jedla velmi ani aromaticke podla mna
A čo tie skrine? Nie su nejake starsie? U teba doma nie ke ten pach?
Nemas nadvahu? Neberies lieky? Samotny pot nesmrdi, ale az baktérie, ktore su na pokozke.. tak mozno tam cosi bude.. mozno este kozne navstivit alebo zopakovat vsetky testy ci sa nieco nezmenilo
@pralinka86 skrine si nemyslim ze smrdia, pred rokom sme sa stahovali do noveho...prave preto pouzivam to antibak mydlo a utierky ale mozno este ku kozne pojdem
a smrdis pod pazuchami? lebo su ludia ktori sa potia aj pod prsiami, medzi prsiami, na slabinach (ked sedis v kancelarii), pod kolenami...a podobne... mozno ten zapach ide z niekadial kde antiperspirant nedavas
Nenamýsla si ta kolegyna trosku? Nechce ta odtial len vystvat? Lebo napr ja mam mapy pod trickami,ale nastastie nesmrdim ked sa spotim,mam to tak zial uz od puberty..tiez som mala jednu kolegynu,co doat teda smrdela ked sa spotila,ale nejak by som sa aj hanbila jej to povedat,aby som ju neurazila,viem,ze je cistotna a nemoze za to.. a teraz som vyskusala tem driclor a fakt zabral,konecne nemam mapy pod pazuchami
@mrkvicka060 nemam pocit ze by som sa potila inde
@bibyke neviem ti povedat...lebo tiez mi to napadlo kedze toto vsetko sa zacalo diat co mi bol prideleny jeden projekt ktory chcela ona, ale mozno si to namyslam...obzvlast ked mi to povedal aj snubenec pritom sme spolu 7 rokov a nikdy mi to nepovedal
a aký používaš antiperspirant?
Tak áno,to prekvapilo aj mna,ze partner ti to doteraz nepovedal🤔ale tak mozno ta nechcel uraziť,ktovie. Ja by som to ale asi ani neriesila na tvojom mieste,ak mas vsetky vysledky ok,dodrziavas hygienu,aj pouzivas deodoranty atd...skus este ten driclor,pouzivas ho podla navodu?
Autorka to ani nie je pikantnym. Ja jem skoro kazdy den pikantne a velmi korenene jedla a nesmrdim. Moze byt ze jes vela masa, cukru, malo zeleniny. Toto moze byt len jeden faktor. Najlepsie skusat co pomoze.
Este ma napadlo ako si na tom so stresom? Lebo stres vylucuje iste hormony a tie sposobuju zapach.
@lusiza driclor a mala som aj rexonu aj dove aj tuhe deo...
Kolegyňa je strasna krava…..normálne ju odstav a opýtaj sa jej čo ti poradí?
Že čo všetko ty robíš pre svoju hygienu a miesto ohovárania tá po celej firme, nech ti odporučí čo máš robiť