Veľmi ma seklo v krížoch

bellugia
21. okt 2024

Ahojte, ženy... aj muži..
Mám 44, cez víkend sme cestovali za rodičmi, na cintoríny. Zima bola v noci, včera ma seklo v krku... Dnes nebolo mi nič, ešte som ráno bola na nákup, dovliekla som sa s ťažkou taškou a keď som šla variť, tak už som nedokázala pri linke stáť. Strašná vystreľujúca bolesť v krížoch, úplne dole. A vystreľuje do nôh, že som nedokázala ani poriadne chodiť. Sedieť neexista, otáčanie na bok problémové, ani na záchod sa mi nejde ľahko... Lekárke sa zatial neviem dovolať, len ležím na chrbte, vtedy ako taká úlava... Ale ledva sa natiahnem po pohár, nedajbože mi niečo spadne na zem, to už nezdvihnem. Som ako invalid.....

Čo ste taký čas robili, čo vám pomohlo? Mám pocit, že sa to zhoršuje, čím viac ležím, tým sa mi potom horšie pohybuje. Navyše som trošku prechladnutá, kýchanie je smrť, to ma sekne ešte viac... :///
Vďaka za každý koment....

pribinak
21. okt 2024

@bellugia smer pohotovosť, dajú to takú uvoľňujúcu infúziu

kp7333
21. okt 2024

Guajacuran na uvolnenie, Flector alebo Ibalgin od zapalu/bolesti a Milgama na regeneraciu podrazdeneho nervu.

bellugia
autor
21. okt 2024

@pribinak tak ja ani do auta nesadnem, to si neviem predstaviť... :((( a nebolo by to len dočasné riešenie?

pribinak
21. okt 2024

@bellugia tak si zavolaj sanitku, oni tá napichajú tak aby si prežila cestu

luccija
21. okt 2024

@bellugia na injekciu, pokým ťa to nezlozi ešte viac.plus Flector, Ibalgin teplo a kľud a snáď to prejde a nebude to niečo vysunuté a na pár mesiacov.Teraz si dávaj pozor na každý pohyb hlavne vstávanie z postele

salamistka
21. okt 2024

Mne obvodná predpísala lieky na uvoľnenie svalstva a potom mi odporučila rehabilitácie, cviky mi veľmi pomohli

pink_lady
21. okt 2024

mna takto boleli krize pri kovide...2 tyzdne vzad, ale brutal...a aj ine casti chrbta sa to tak striedalo...
a inak teplo, nieco od bolesti a na uvolnenie /sirdalud, dorsiflex, guajacuran/...

deti95060810
21. okt 2024

minule som skončila na urgente a presne takúto pacientku tam doviezla RZP...
takže jedna z možností RZP.
dávali jej infúzky

bellugia
autor
21. okt 2024

@luccija no, to vstávanie z postele je konečná....

cookie29
21. okt 2024

inak pri seknutych krizoch sa neodporuca lezat... trosku sa pohybovat, strnulost to len zhorsi, ale pridavam sa sme lekar, alebo ak mas pobliz kvalitneho skuseneho osteopata

rozculena
21. okt 2024

toto poznám,ja som fakticky preležala celý mesiac.....ľah na chrbte a podložená jedna noha,vtedy sa mi to uvoľnilo a nebolelo,inak chodenie státie sedenie na umretie bolesti,nemohla som ani na wc sedieť,odpadávala som od bolesti...a to som sa starala ešte o otca....niečo som uvarila a znova do postele ľahnúť...
Mne pomôže iba teplo,tabletky od bolesti,guajacuran mne nezaberá....

daniela1911
21. okt 2024

To skôr vypada na zápal sedacieho nervu, dávaj si studené/horuce obklady, daj si od zápalu a bolesti niečo a pomaly to rozhýb. Alebo apson tak aby si došla na pohotovosť

bellugia
autor
21. okt 2024

@cookie29 Áno, to zisťujem... Že keď ležím, uvolnenie, ale potom sa neviem postaviť, totálne bolesť do bedier, chôdza konečná.... :( Tak musím preventívne urobiť aj pár krokov...

bellugia
autor
21. okt 2024

@daniela1911 skúšam, čo sa dá... ešte je to čerstvé a žiadna sláva. Som ako invalid

tykat
21. okt 2024

@bellugia nijak velmi by som neexperimentovala. Par dni klud na lozku v ulavovej polohe. Suche teplo (obalit krize tenkou deckou). Vstat max na wc. Ak su to stiahnute svaly a drzia platnicku v zlej polohe tak to chce nieco na ich uvolnenie. Napr.Mydocalm. Fajn zabera aj Diclofenac to je na predpis ale myslim ze vo Voltarene tbl. je ta ista ucinna latka. Hlavne neskusat teraz cvicit, davat teple/studene, ziadne masaze ci teply kupel. Hlavne klud a zavolat dr. (mozno pride podat injekciu alebo infuziu na uvolnenie).

bellugia
autor
21. okt 2024

@tykat Ďakujem... áno, zatial fungujem takto... Platnička to bude určite. Takto nanič mi ešte nebolo... Nie som schopná nič robiť, len ležať. Rodina sa musí obracať bezo mňa, horšie budú dni ke´d budem sama doma, kým nepríde dcéra zo školy....

abriela
21. okt 2024

Seklo ma v sobotu, pri kašli. Dala som flektor, potom voltaren. Dnes som už nevydržala (po práci sa mi už podlamovali nohy, celý deň ohnutá ako paragraf) a šla na pohotovosť. Pichli mi injekciu, naprávala mi chrbát, keďže z križov sa mi bolesť presúva vyššie k lopatkám (kričala som od bolesti) ale je mi lepšie. Dali mi aj lieky. Ak neprejde, smer ortopédia. Toto je môj narodeninovi deň ☹. Takže radím návštevu lekára.

hiro
21. okt 2024

Za 3 dni to prejde.

bellugia
autor
21. okt 2024

@hiro bodaj by

zuzinabila
22. okt 2024

@hiro alebo sa zhorsi😆 ja som tak dufala,ze "ved to prejde" a skoncila som na urgente na infuzke-brali ma na voziku..odvtedy nepodcenujem bolest chrbta,ze odide sama.

tykat
22. okt 2024

@bellugia ako ti je dnes?

kleopatra012
22. okt 2024

@bellugia suché teplo

kleopatra012
22. okt 2024

@abriela aké lieky mne sa to tiež stalo dávam suché teplo ale zaberá

abriela
22. okt 2024

@kleopatra012 predpisali mi Diomplaz (ten je len na predpis). Liek je ako Voltaren, len obsahuje 3x viac soli diklofenalu, a Guajacuran.

bellugia
autor
22. okt 2024

@tykat Včera večer prišla úlava po masticke Liotongel a Guajacurane... A postupne sa to zlepšuje. Snažím sa aj chodiť a opatrne pohybovať.

bellugia
autor
22. okt 2024

@kleopatra012 guajacuran skúste...

tykat
23. okt 2024

@bellugia super, tak to vyzera len na stiahnute svaly. Hlavne opatrne s pohybom, zvykne sa to zopakovat.

bellugia
autor
23. okt 2024

@tykat Tak toto by som znova nechcela zažiť, aby som nevedela ani chodiť len v bolestiach neskutočných. Budem si na seba dávať pozor 🙂

sidonika
23. okt 2024

@bellugia prečo ťa niekto nezvezie na hotovosť,alebo volaj sanitku,ako vyššie už niekto písal, dajú infúzie s účinnými látkami a doma to len dokrutis. Zbytočne to neodkladaj

bellugia
autor
24. okt 2024

@sidonika Ďakujem, zázračne to začalo prechádzať už v ten večer, keď som zobrala prvú medicínu. Dnes už chodím skoro v pohode, ale som prechladnutá ako pes... Takže toto bol problém. Podchladila som sa. Ak by sa to niekedy zopakovalo, tak určite.. Nebola to žiadna sranda :((