Veľmi ma dusí

7. okt 2022

Prosím pomôžte mi. Nespala som už od pondelka. Vždy keď si lľahnem, začnú mi stekať hlieny a začne ma dusiť. Nekašlem, len ma to tam škriabe tak odporne dráždivo, že sa nedá spat. Len prehltam. Je to strašne nepríjemné a ja už neviem, čo mi pomôže. Antibiotika čo beriem od pondelka, mi zrejme nezaberaju. Lekár mi dnes od rána nedvíhal. Najhoršie to je, keď ležím.
Nejaké rady? Okrem antibiotík a vitamínov beriem stoptusin, cmulam eukalyptusove cukríky. Co ešte???

autor
7. okt 2022

To je už čisté zúfalstvo.... ani neviem čo vlastne si mam dať, keď ani nekašlem, len ma dusí a dráždi na kašeľ. Som z toho taká unavená a nervózna!!! A ešte ma začne dusiť keď dlhšie rozprávam.

liana03
7. okt 2022

Nedostali ste náhodou astmu? Moja mama začala presne takto ako vy, vždy večer dusivý kašeľ, po týždni dostala spreje na dýchanie zo začiatku 2x denne, teraz už iba podľa potreby. Bola na vyšetrení u alergológa.

queen_mary
7. okt 2022

Ja som mala taky kasel pocas covidu, spala som v polosede, asi na 4 vankusoch, vtedy tak nedrhne. Ked mam inokedy taky kasel, tak mne pomoze kombinacia prve dni solmucol a potom ambrobene, ale to by som neriesila zmeny, ak mate lieky od lekara. Mozno este pohotovost skusit? Alebo presne, alergolog.

autor
7. okt 2022

@queen_mary no ja si tiež myslím, že je to covid, aj keď je antigen negatívny. Všetci okolo sú pozitivni, a celý priebeh choroby je podobný s mojim covidom v januári. Najprv šialená bolesť hrdla a potom toto.... vtedy ma však nedusilo tak dlho. Ja by som bola veľmi vďačná za nejaký konkrétny názov sirupu, spredu, čo pomôže, nech sa konečne vyspím.
Solmucol asi aj mám. Hneď si idem dať.

autor
7. okt 2022

@queen_mary lieky mam len tie antibiotika a septolete na hrdlo😏

h2o2
7. okt 2022

Asi máš zapal priedušiek a nezabrali Ti antibiotika. Daj si vyššie pod hlavu a zvlhči vzduch..my máme inhalator. Ak máš niečo na alergiu tak si daj napr.: Fenistil, Desloratadin, Trifed žltý a kalciovy sirup...ja by som ale volala pokiaľ by mi nezdvihli.. sice som teraz musela písať email lebo tiež nikto nedvíhal.
Ak Ti je naozaj tak zle zavolaj na pohotovost možno Ti zmenia ATB a daju lieky na alergiu. Za opytanie nič nedáš.

autor
7. okt 2022

@liana03 to nie. Mne to začalo chorobu - teplota, bolesť hrdla, a potom toto

autor
7. okt 2022

@h2o2 je zápal priedušiek nákazlivý?
Ďakujem

ada_alica
7. okt 2022

Stoptussin je veľmi slabý, nečítala som všetky príspevky ale ja by som si dala codein je na predpis....

h2o2
7. okt 2022

V podstate je.

queen_mary
7. okt 2022

Este si mozes dat na noc zodac, aby ta tak nedusilo.

simsalabim
7. okt 2022

Skoda, ze to riesis az teraz, este si si mohla dat od svojej obvodnej daco predpisat. Sirup s kodeinom alebo daco na zapalene astmaticke priedusky. Mne pomohol sprej na astmu Alvesco.

autor
7. okt 2022

Známa mi radi zmiešať 1:1 stoptusin a calcium a to piť 3x denne 1lyzicu. Takéto experimentovanie moc neuznávam. Nemáte s tým niekto skúsenosť?

simsalabim
7. okt 2022

Neblazni. Ako si potom budes vediet davkovat tie kvapky?

lukbe
7. okt 2022

Môže to byť zápal priedušnice,mávam to,niekedy to prejde aj bez ant,po dvoch dňoch,ale noci sú des. Daj si vyššie vankúš,pi veľa čaju, zázvorový,lipovy,repíkový s citrónom. Ja to mávam pri astme alebo aj z refluxu,niekedy neviem z čoho,na vykasliavanie môžeš skúsiť erdomed.

autor
7. okt 2022

@simsalabim pondelok som bola u lekára, predpisal mi antibiotika, tak som čakala kým zaberu, ale táto noc sa už nedala vydržať a od rána som sa nevedela dovolať.

simsalabim
7. okt 2022

Tak ale preco to riesis az teraz? ved si mu mala volat alebo tam ist doobeda, nech ti vystavi erecept na nieco ucinnejsie. ATB su na bakterialnu infekciu, s drazdenim na kasel a zatekajucimi hlienami si hned neporadia.

autor
7. okt 2022

@simsalabim píšem tretí krát, že sa mu od rána neviem dovolať

lukbe
7. okt 2022

Stoptusin a calcium zastavujú kašeľ,ak ťa dusí,je to podráždené v priedušnici,tipujem,to ,čo mavam ja,treba to vykasliavat,na to je dobrý ten erdomed. Ale teda,ty posud,ako to máš,či ti treba odkaslat či nie. A nemyslím,že hneď treba meniť ant,do nosa skús spray s morskou vodou alebo vincentku, sinupret,ono sa to poddá🙂

lejla77
7. okt 2022

Ja som mala toto pred 2 týždňami pri Covide. Nepomáhalo nič. Dávala som si Stoptussin, Strepfen na hrdlo, do nosa Muconasal a dostala som aj antiobiotika Klacid a vitamíny. A 2x som si musela dať aj Ventolin sprej. Za 3 dni sa to potom začalo lepšiť, ale kašlala som dlho. Tri dni som mala také kritické s tým dusením.

autor
7. okt 2022

Erdomed čítam, že je na predpis.
Mam doma sirup sinecod, kvapky sinupret a kvapky ditustat.
Čo poradíte?

autor
7. okt 2022

+ nasadiť kalcium?

autor
7. okt 2022

@lejla77 no asi to je fakt covid.

lukbe
7. okt 2022

Erdomed tbl sú na predpis,ale granulát je na voľno a prečítaj si letáky,aby si nekombinovala lieky proti kašľu s liekmi na vykasliavanie.

autor
7. okt 2022

@lukbe super, tak to si kupim

lejla77
7. okt 2022

a ja som už bola chorá a až na 5 ty deň som mala pozitívny test

uhnakova
7. okt 2022

urcite si kup antihistaminika, davaj si na večer pred spanim, napr. 1 tbl Zyrtecu. Male balenie je volne predajne. Ukludní ti to trochu sliznice, stiahne opuch. Urcite si nedavaj pred spanim Erdomed, ten treba uzivat od rana do popoludnia, lebo nuti vykasliavat. Takze nie po piatej-siestej vecer, lebo by ta zbytocne silil na kasel. No a pri covide som ja kaslala niekolko tyzdnov, spavala som na kresle v obyvacke cca prve 4 tyzdne, lebo v posteli sa mi nedalo absolutne dychat. Skus spat v polosede. Drz sa.

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. okt 2022

@uhnakova ďakujem ❤

autor
7. okt 2022

@arabellka1 ok, vďaka