Veľký strach z ALS

24. aug 2021

Ahojte, pred týždňom mi z ničoho nič večer začali veľké bolesti svalov na rukách a nohách plus svalové zasklby. Bohužiaľ to pretrváva. Najmä ľavú ruku a nohu mám slabšie, zasklby už takmer zmizli ale tá bolesť ruky je nepríjemná, je taká slabšia. Jasné, že som googlila a hneď vyskočila ALS. Veľmi sa bojím tejto diagnózy. Občas mi tŕpne tvár, mravcenie po tele. Občas tá bolesť v ruke povolí a vtedy môžem zase hýbať rukou ako predtým. Opuchli mi aj dva články na prstoch tej ruky, bolia ma aj kosti v nich. Neviete, či pri tejto diagnóze býva aj mravcenie a silná bolesť ruky a nohy až taká že nemôžem zaspať? Neurológ ma zoberie až koncom októbra a dovtedy sa môžem zblázniť.

dilino
24. aug 2021

Nemusi to byť do ALS.Môže to byť naznak mozgovej príhody aj bez toho aby ťa bolela hlava. Moja mama take príznaky mala a mala mozgovu príhodu 2 krát.Môže to byť aj prejav tetanie to skús si pozrieť.Ja som mala take príznaky na tetániu a aj mi ju potvrdili okrem epilepsie.Nemysli na nič zlé internet ti správnu diagnozu neprezradi len odborne vyšetrenie.Nemôžeš sa zatiaľ objednať na krv tam s krvi ti ukaže rôzne ochorenia.A aj tu plati čim skôr sa na to pride tým je šanca na vyliečenie väčšia.Veľmi ti držim palce.Napiš potom ako si dopadla.

babullka1
24. aug 2021

Môže to byť kľudná aj tetania skús si popozerat

simca06022011
24. aug 2021

A moze to byt aj prejav nejakeho reumatickeho ochorenia (ja mavam podobne stavy), ochorenia chrbtice a urcite aj ine.. ako ALS je teraz vsade, vyhadzuje to dr. google (a preco asi.. je to velky strasiak a ludia to vela vyhladavaju, rovnako ako pri zvacsenej uzline ti google hned vyhodi rakovinu).. ale zase to podla mna nie je taka rozsirena diagnoza.
Hlavne sa treba ukludnit, lebo aj zo stresu ti bude horsie...