Ahojte obraciam sa k vám s totálnym zúfalstvom už
Včera mi môj zubár nalepil (natrvalo) zubný mostik bez toho aby mi jo najprv dal na skusku.
Mám tam 10 zubov prichitenycb na mojich dvoch.
Ja viem že človek si na to musí aj zvyknúť ale tie zuby sú strašne veľké a hrubé dokonca predné sú strasne kopcovito obrusene inak sú pekne len proste veľké a hrube jak keby narýchlo robené.. to by bol síce najmenší problém lebo môj zubár povedal že to obrusi v stredu lebo skôr tam nebude
Ale tak ma to všade tlači asi skrz toho že sú také veľké
A extrémne ma napína už ma normálne boli žalúdok z toho jak ma nonstop napína z tých zubov keď rozprávam ešte viacej keďže zadné stoličky (5ky zuby) sa mi obtierajú o cele lico jazyk a je to mega hnusne už sa idem zblazdnit chvíľami mám chuť si ten mostik sama nejak vybrať
Obvolala som asi 10 zubárov nikto mi to nevyberie lebo že mám na to záruku a mám vydrzat do stredy
Mne je už tak zle že sa to vydrzat nedá
Mala ste to niektorá tak viete mi poradiť čo na to nech mi Neni tak zle
A poprípade poradiť čo žiadať u zubara aby mi to opravil, čomu sa vyvarovať alebo môžem žiadať nech mi ho dajú dole ?
prisaham najradšej by som teraz bola strbava 😩
@lulu2807 najprv sa skús upokojiť...osobne si myslím, že reálne to až také hrozné nebude a skôr je to v tvojej hlave...máš to 1 deň, nemôžeš čakať, že hneď budú ako tvoje, je to veľa zubov. Mne raz zubár povedal, že 3 týždne môže trvať kým si zvyknem, kým mozog spracuje tú zmenu.
Ďalšia vec je, že je otázne, či ti to dá dole, keď to nalepil napevno. A ak aj dá, zrejme len tak, že ho rozpíli, čiže sa bude musieť robiť nový.
Ja by som na tvojom mieste ešte počkala, min.týždeň. Strhnúť sa dá aj potom.
Daj si niečo na ukludnenie.
@lulu2807
Je veľmi divné, že vám to hneď nalepili na pevno.
A podľa mňa osobne si myslím , že aby to držalo iba na dvoch zuboch je sakra málo.
Určite by som tam dala aspoň 2 implantáty, aby to bolo pevnejšie..
Fakt sa jedná o mostík?
Nieje to snimatelna náhrada?
Ak je to až tak zlé ,že sa to naozaj nedá vydržať a tlačí to naozaj všade tak sama si to dole isto nedáte ak je to napevno.
Nato sa používa špeciálny prístroj..
Asi by som šla na pohotovosť, nech mi to stiahnu dole, alebo bohužiaľ budete musieť nejak vydržať...
Veľa robí fakt aj ten zvuk, predsa je to niečo nové a zvlášť ak pribudlo tooolko zubov 🙂
Pevné nervy a všetko dobré 🙂
@lulu2807 ja mam sice vyberatelnu protezu, ale prvu docasnu mi urobili tiez zuby velke ako pre kona a napinalo ma v kuse... Pomohlo cmulanie tvrdych cukrikov. Skus, za pokus nic nedas, mozno to pomoze i Tebe. Vseobecne sa odporucaju mentolove, ale ja som cmulala bylinkove / citronove a tiez pomohlo.
@tya12 ja už fakt neviem, ako ti to vysvetliť, lebo zjavne tomu nerozumieš a ideš si svoje 🙂
Mostík môžeš mať pripevnený :
1.na svojich vlastných obrúsených zuboch
2.na implantátoch
Nikdy nie kombináciou tých dvoch, že napr.
Zub - medzera - implantát
a ja myslím, že som to napísala dosť jasne a aj @miamia04 to pochopila správne. Mne to raz vysvetľoval zubár, že sa to nesmie tak robiť.
Dajú sa spraviť napr.dva mostíky, kde jeden bude visieť na vlastných zuboch a druhý na implantátoch, ale to, čo píšeš ty, tak to určite nie.
@tya12
Pane bože, už naposledy, áno, mostík môže byť na implantátoch, ale LEN na implantátoch alebo LEN na vlastných zuboch. Ibaže v predchadzajúcich príspevkov si tvrdila, že treba dať k tým 2 zubom ešte 2 implantáty, čo je nereálne a nemožné a k tomu som sa ja aj vyjadrila. No prepáč, ale teda nevyzerá to, že by si ty bola z fachu 😅
Ja zase mam opacny problem,mne by sa pacili vacsie, ako mi urobil. Ale ze vraj sa neda, musia kopirovat povodny chrup. Mne 2x davali dole korunky a nedali. Raz solo stojacu, musel ju prevrtat a tak vyliecit koren. Druhykrat 3 a tie cele rozpilil, ani sa nepokusal. Neviem, co ti napisu baby, ale ak je na pevno, dole to uz neda. Len si zvyknut, alebo rozpilit a nove.