Veľké problémy s chrbtom

redbull92
31. aug 2020

Dobrý deň, potreboval by som radu, či je možnosť sa nejako z týchto problémov a bolestí dostať. Mám neďaleko pred 30-tkou, ale už teraz mám veľké problémy s chrbtom, trápi ma hlavne kyfóza, aj keď mám skoliózu, ale veľmi zle sa mi dýcha. Pomaly už nevládzem ani ísť po schodoch, jazdiť na bicykli, hneď sa zadýcham a nič nevládzem, mám pocit, že mi poslednú dobu už bije aj viacej srdce. Okrem toho sa liečim aj na iné veci, ktoré mi spôsobujú bolesti, hypermobilný syndróm, artróza bedrových kĺbov, ploché nohy, zošikmenie panvy, ja nevydržím ani dlho stáť niekedy na nohách, všetko ma bolí, ráno sa budím na bolesti, ako keby som bol dolámaný, myslíte si, že je z tohto cesta von, ako nemať relatívne v rámci možností bolesti? To dýchanie ma straší, bol som už x krát u chiropraktika, párkrát ma napravil a bolo to super, ale po krátkom čase sa to všetko znova vráti späť a je to o tom istom. Niekedy mi ako keby aj preskakovala sánka, taktiež sa mi zasekávajú niekedy palce a keď ich zohnem, tak to pukne vždy a zabolí niekedy. Nemám si riadne šancu nájsť žiadnu manuálnu prácu, po 2-3 hodinách chodenia ma bolia chodidlá a iba prestupujem z miesta na miesto, som z toho psychicky na dne.

sasa86
31. aug 2020

@redbull92 musite mat take trigger pointy vo svaloch ze az.
Vyhladajte si niekoho kto sa venuje manualnej terapii so zameranim na spustove body-trigger points, to potrebujete osetrit vo svalovych retazcoch. To dychanie bude pravdepodobne blokada segmentu v hrudnej chrbtici ale obycajne napravanie vam to nevyriesi, iba na chvilu a aj to casom stale menej a menej. Kedze to tie spazmy vo svaloch nepustia.

evelka81
31. aug 2020

Skuste cvicit SM system prednasky a cvicenia najdete na youtube. Na bolesti odporucam Milgamu N 2-3 x za den . Nepisete kolko vazite ked sa zadychate je to bud o vahe alebo o kondicii. Tiez nepisete ci sa hybete napr cvicenie a chodza. Treba cvicit denne.

eleanor13
31. aug 2020

@redbull92 a nemoze byt aj ze mate malo kolagenu?nahodou nemate podvahu a velmi nizky telesny tuk,sval?Lebo ak ano, nema co tu kostru podporovat

redbull92
autor
31. aug 2020

Ahojte, meriam 176 cm a vážim 74 kg, takže myslím si, že váha je taká akurát, ani na chudnutie, ani na zbytočné priberanie. Zo športu robím iba bicykel, chodil som do posilňovne, ale tam silovým cvičením na strojoch vznikali tie blokády na chrbte.

eleanor13
31. aug 2020

@redbull92 ked uz sa liecis na nejake veci, tak by som sa vratila k lekarovi a povedala ze mas stale tazkosti.To co si pisal s prstikmi, to moze byt priznam nedostatku kolagenu a to dychanie moze byt skoliozou.Drzim palce

canterlot
31. aug 2020

@redbull92 počul si už o Ehlers–Danlos syndróme?

gemerka17
31. aug 2020

@redbull92 dýchanie môže byť skolióza. Koľko máš stupňov podľa cobba ? Inak nepíšeš, že by si nejako cvičil. Problém s chrbtom je vždy 90 % o cvičení. SM systém je na tom veľmi dobrý - aj na kyfózu, skoliózu, ploché nohy a panvu. Len treba cvičiť, cvičiť a cvičiť, aby sa ti vytvoril svalový korzet. K plochým nohám treba kvalitné vložky, dobrú obuv s pevnom pätou a tak isto cvičiť na ploché nohy. Je dobré to doplniť o mäkké techniky a masáže, čo uvoľnia stuhnuté svalstvo. Ak máš problémy treba ísť aj lekárovi, nenechať sa odbiť a nech ťa vyšetria, ale s tvojimi už preukazanými problémami to bude už teraz najviac o cvičení.

siegi
1. sep 2020

@redbull92 mne zacali obrovske problemy s chrbticou ked som mala 26. Najprv obcas pobolieval, tak som sem tam pocvicila pilates a potom to prislo. Jedno rano som sa zobudila na to ze mi je strasne zle, zle sa mi dycha, tep 130. Volali sme zachranku, vsetko ok. Isla som k dr, zacala seria vysetreni, interne a kardio. Rovno dali lieky na busenie ale inak vsetko ok. Dostala som aj 24 hod ekg holter, na zaklade toho mi lieky vysadila lebo busenie bolo len obcas. Na vlastnu past som sa vypytala na neurologiu a rtg. Skolioza hrudnej a driekovej chrbtice. Okamzite som vyhladala fyzioterapeuta. Chodila som 1x do tyzdna, cvicila sm. Do mesiaca bolo vidno zlepsenie a do pol roka som bola ako novy clovek. Jasne ze sa aj teraz obcas objavi bolest alebo zle dychanie ked ma sekne sle iank sa to uz neda porovnat s tym co bolo. Odporucam najst si dobreho fyzioterapeuta

redbull92
autor
1. sep 2020

@gemerka17 Mne nikdy nehovorili, že koľko mám stupňov zakrivenie a tak, takže neviem povedať, nemám nič ani v lekárskych správach, čo som bol na rtg celého chrbta, tak je tam skolióza driekovej aj hrudnej chrbtica doprava a krčná chrbtica zase skolióza doľava, plus tam bol ešte blok. A čo sa týka tej kyfózy, tak mám v rtg popise napísané vyrovnaná kyfóza.

redbull92
autor
1. sep 2020

@canterlot Nie, teraz som si to prvýkrát googlil.

gemerka17
1. sep 2020

@redbull92 tak to s tou skoliozou nebude také vážne. Ale keď ťa to zaujíma nech ti ortoped zmeria cobov uhol. Skoliozu má polka planéty. Kopec ľudí ani o tom nevie. A znova pomôže len cvičiť, cvičiť a cvičiť. Ten SM systém je na to vážne dobrý. Spevní sa ti svalstvo. Všetky tie problémy majú spoločného menovateľa. Treba vyhľadať certifikované fyzioterapeuta a šup šup. Netreba zabudnúť na uvoľnenie svalstva.

maminecka266
1. sep 2020

sm system by ti pomohol, ale aby ozaj sa vysledky dostavili tak to sa musi cvicit dennodenne, len tak to ma zmysel 😉