Ženy chcem sa vás spýtať, ako dlho po pôrode vám trvalo kým sa bruško zmenšilo? Ak vôbec
Ja som mesiac a 5 dni po druhom pôrode. Prvý porod som brucho nemala hádam do týždňa a teraz toto po druhom
Už som zúfalá
Pred tehotenstvom som aj cvicievala
No naozaj sa obavám že mi to takto už ostane
@sissa_il určite to tak nezostane, každé telo je iné, inak dlho sa dostáva do formy. Mali sme v rodine dvojčatá, mamina mala také brušisko, že som neverila, že ešte niekedy môže mať normálne bruško. Má foto z bazéna, kde majú deti asi rok aj niečo, bruško ako modelka, ale teda cvičila. Mesiac je podľa mňa ešte krátka doba
mozes amt diastazu,a le udajne je diastaza do 6m od porodu bezna,. je dobre posilovat brusne svalstvo,a le POZOR! spravnym sposobom.
jednoduche spevnovanie priecnych brusnych svalov je aj pri beznych cinnostiach, hlavne, ked stojis, ci chodis. rovny postoj, ramena dozadu, napriamena postava. vtedy sa ti aj brucho napne. princip je hlavne ten, ze musis mat brucho pevne a akoby vtahovat pupok smerom k chrbtici.
snaz sa nechodit s uvolnenym bruchom.
a teda pozor na nespravne pohyby a cviky. ak mas diastazu, v ziadnom pripade nerob brusaky, ci ine cviky, ktore podobnym sposobom cvicia svaly. ked si z lahu sadas, pretoc sa na bok a tak sa podvihni, nedvihaj sa rovno do sedu - je to podobny pohyb ako rpi brusakocha ten je nevhodny. svaly sa takymto cvicenim zvacsia a mozu byt este vyraznejsie.
@sissa_il 5 týždňov po pôrode,bože,veď čo chces,ja neviem ako chcete byť pomaly každá druhá krásne štíhla ešte v 6tonedeli,veď to je pre bežnú ženu priam nemožné.Jasne,sú výnimky,čo je 1.skôr genetikou a 2.filtrami na nete.😉Kto kedy povedal,že žena má mať po pôrode ploché brucho a prečo vlastne máme ideál krásy aký máme..a 95% z nás ho nespĺňa.Ale to fuk.Uzivaj si bábätko,cvičiť začneš až budeš v poriadku.Diastazu môžeš a nemusíš mať,na to je ešte skoro zisťovať
@sissa_il urcite mas diastazu, toto treba riesit s fyzioterapeutom, vela informacii ma o tom Monika Srenkelova, tusim aj na FB ma nejake videa, obrazky, foto brusiek pred a po, robi kurzy. Mozno aj niekto iny, ale niektori fyzio to bohuzial tiez neriesia spravne a kazu zenam dychat "do brucha", co je uplne zle. Skus kontaktovat tu Moniku, ked nic ine, aspon Ti odpise, je podla mna velmi ochotna, hoci ma vela zien. Mne odpisala, ale to bolo v roku 2017.
Véd si z toho ťažkú hlavu nerob. Keď to nevycvicis, existuje ešte plastická úprava.
Nemusí to byť diastáza. Je potrebné to skontrolovať, ale až po šestonedelí. Brucho sa ti postupne dáva dokopy. Podobné som to mala po prvom a aj teraz po druhom pôrode. Diastázu som nemala, len bolo u mňa potrebné aktivovať brušné svalstvo. U mňa to trvalo vyše roka.
@sissa_il ahoj co ti pomohlo prosim ta
@diaszoky aky prosim ta
@dasenkadasenka ja som kupila
V zdravotmickych aky malinrakymsom kupila
Skus si skontrolovat svaly, ci nemas diastazu, to moze byt pricina. Ale mesiac je aj tak kratka doba, pojde to postupne. Myslim, ze to je druhym porodom, vsetky tkaniva su viac namane, tak im to trosku trva.