Aj ked jem malo, napr dnes smoothie, obed, poobede nanuk. vecer jogurt musli ovocie, vzdy mam vecer resp po jedle velke brucho. Posledne dni velmi. Necitim sa nafuknuta, ze by mi zle travilo, ani velmi plna, do rana zvacsa klesne, niekedy nie vzdy, no celkovo mam skor chudu postavu, resp normalnu, nemam na bruchu tuk, len mam problem, ze mi po akomkolvek jedle a piti brucho naozaj dost narastie a vsimla som si, ze nie vsetkym zenam sa to deje...napr vecer vyzeram niekedy ako tehotna v piatom, siestom mesiaci a rano mam brucho ploche. Nieco som si pozrela na nete, cim by to mohlo byt, ale neviem...aky je vas nazor? Bezne sa to ludom v mojom okoli nedeje...
@autorka ja mám tiež ten istý problém. Vraj to spôsobuje reflux
U mňa sa to deje a na nič neprišli, niekedy mám brucho ako tehotná aj z vody a niekedy zjem rezeň a nič. Zhoršuje to laktóza. Ale takyto istý problém ma každá jedna kamoška , jedna to ma iba zo zeleniny. Tak kto vie odsleduj si co ti to robi
mam to aj ja ale ja mam aj HIT.. uz dakedy sa aj boji aj daco zjest.. a zvlast ked mam rokovanie s klietom a chcem aby som mala ploche brucho.. tak radsej ani nic nejem a nepijem .. az po
Možno tak veľa cukru v strave, intolerancia fruktózy, laktózy.
Jejha, vsak to je aj o drzani tela. Ked mas stiahnute telo, brucho, svaly na nom inak vyzeraju, aj celkovo..boze zeny ja kde kuknem vsade sa chlapi nosia s tymi pupkami jak krali zato my kazdy gram na sebe obzerame. A to nam v tyh bruchach deti narastli. Co sa to s nami len deje...
Skús navštíviť gastroenterológ, otestovať dychový test na SIBO. Dáva sa vypiť Laktulóza/Duphalac a dýcha sa do prístroja v pravidelnom rozostupy. Zisťuje sa či nejde o bakteriálne prerastanie. To znamená,či sú náhodou neni prítomné baktérie z hrubého čreva v tenkom čreve kde by nemali byť.
Ale treba si odsledovať či nevadia skôr ovocné cukry či laktóza v strave. Niekedy môže byť kombinácia všetkých vecí,histamin,....
Možno na nejaký čas skúsiť aj Foodmap diétu.
Ak by išlo o Sibo preliecuje sa to antibiotikami.
Tiez mam problem s nafukovanim. Zacalo to postupne, najprv mierne, nakoniec som mala extremne stavy - brucho ako na konci 2. trimestra, ten plyn mi tlacil na zaludok a sposoboval reflux, nakoniec sa pridala chronicka zapcha. Za rok som schudla 10 kg.
Obehala som vseobecneho lekara, imulologiu, gastroenterologiu a aj ked ma spociatku odbili s tym, ze nafukuje kazdeho a ze je to psychicke, nakoniec sa ukazalo, ze mam nadory v hrubom creve, pokles hrubeho creva a SIBO.
Nadory boli nahodny nalez a boli nastastie este v stadiu nezhubne. Vyoperovali ich aj s castou creva, ale po zvysok zivota musim chodit pravidelne na kolonoskopiu. SIBO je po roku negativne - ATB a dieta zaucinkovali. Ale pokles hrubeho creva sa neda operovat, ani liecit a budem s tym bojovat do konca zivota. Crevo nema spravny sklon, stolica tam ostava a tym sa vytvara nadmerna plynatost. Zijem na prehanadlach, dietach a cviceniach a budem s tym pravdepodobne bojovat cely zivot. Mam lepsie i horsie obdobia.
Pridam aj fotku. Ja, v ten isty den - rano a poobede. Nafukne ma i z cistej vody.
A nie je to len esteticky problem, i ked si priznam, ze som natolko marniva, ze mi to vadi. To nafuknute brucho mi tlaci na zaludok a je mi na vracanie. Som hladna, ale nemoze nic zjest, lebo by som vzapati mala moznost "vychutnat" si jedlo 2x....
@modrykolibrik reflux nie ale Sibo
Skus prejsť na rastlinne výrobky na nejaký čas mlieka, jogurty čím menej zloziek v jedle tým ich ľahšie stravis
Skus low FODMAP diétu, odporúča sa pri SIBO.
@lizatko1009 ja sibo potvrdené nemám. Doktorka povedala že z refluxu
@modrykolibrik to je blud a robiki ti test?
U mňa sa to deje 😀