Veľké brucho oproti postave

sunshineka
16. apr 2015

Uz neviem,co mam robit s mojim bruchom.Mam nepomerne vacsie brucho k postave.Nie je to nadvahou (nadvahu nemam) alebo nafuknutim z jedla (nejedavam tazke jedla) aspon si myslim.Myslela som,ze sa zle stravujem,no vyradila som nacas z jedalnicka jogurty,ovsene vlocky,strukoviny,psenicu,zemiaky,sladkosti.Jem o polovicu menej ako som nedavala a brucho rovnake snad aj vacsie.Vahu mam 56kg na vysku 168cm.Z coho mozem mat taketo brucho?

mimla
16. apr 2015

Mne bolo povedané, že neprimerane veľké bruchu nie je problém dedičnosti, ani to nie je "proste taký typ postavy", ale že ide často o medicínsky problém. Takže myómy, parazity, intolerancie, alergie, neliečené choroby čriev. Treba hľadať. Ja mám ten istý problém už od puberty. Čo mi pomáha - tanec, upraví držanie tela, človek sa vystrie a natiahne brušné svaly. Sedavá práca je tiež jeden z faktorov. Druhá vec, keď som sa odsťahovala od našich, zlepšilo sa to, pretože ja varím inak. Nevyprážam, používam všeobecne menej oleja. Strukovín jem paradoxne viac. Sledujem čo nemôžem jesť. Takto som zistila, že síce mi chutí paprika, uhorka, ale jesť to nemôžem. Chlieb jem minimálne. Múku všeobecne používam dosť málo, nezaprážam polievky múkou, minimalizujem cestoviny. Menej sladím. Teraz som pol roka bývala zase z mamou, pretože sme prerábali a predstav si brucho sa mi zase vrátilo. Evidentne je to stravou. Brucho mám stále (teraz dokonca tehotné) ale je to podstatne lepšie, ak si varím sama a trošku uváženejšie. Dlho som žila v tom, že "my sme skrýtka také bruchaté" Aj babka bola, aj mama je. Ale ja sakra nebudem, aj keby som mala otestovať na sebe každú jednu potravinu a následne ponechať, či vylúčiť. Stačí mi zaspomínať na babkinu kuchyňu, a potom si pripomenúť maminu a robiť presný opak.

0silvia0
16. apr 2015

@sunshineka mám tiež tento problém a blížením sa k štyridsiatke sa tento problém zhoršuje a zhoršuje. Ešte k tomu som typ chlapčenskej postavy (žiadne prsia, žiadne boky) a pri tomto type postavy jednoducho to brucho vadí, hoci mám 55 kg a 167 cm. Tiež jem zdravo, štyridsiatku som už mala a brucho mi jednoducho vadí. Preto som zahájila včera dvojmesačnú očistu čriev, uvidím, či pomôže. Ja som presvedčená, že problém mám v črevách - buď candida, buď parazity. Ak pomôže, dám vedieť...

janickacrazy
16. apr 2015

@sunshineka Cvičíš? Na pekné bruško treba cvičiť. Ja som mala od prírody pekné bruško, ale po pôrodoch je už vačšie, pomáhalo cvičenie, tak rok po porode už som ho mala v pohode. No teraz som tehu, takže teraz bruško rastie. Neviem, či už máš deti?

alaguema
16. apr 2015

@sunshineka skús protikvasinkovú diétu a brušáky. Často je to aj uvoľneným svalstvom. Prípadne aj antiparazitárnu kúru tinktúrou z orecha, tekvicovými semiačkami a cesnakom.

natalym
16. apr 2015

@sunshineka sťahovacie gaťky?

sunshineka
autor
16. apr 2015

@mimla babka aj mama maju take brucha,takze predispoziciu na to mam,no verim,ze sa s tym da nieco robit.

sunshineka
autor
16. apr 2015

@natalym na estetickost sa vybodnut,ale mne vadi brucho.citim sa ako slon vdaka nemu

0silvia0
16. apr 2015

@sunshineka ženy sú bruchaté každá druhá, kedysi ženy mali viac detí, necvičili, takže žena s bruchom bola a aj je normálka, nemusí to byť hneď genetika 🙂 Ja tiež cvičím roky rokúce a furt nie som spokojná.

natalym
16. apr 2015

@sunshineka Akurát som dneska kdesi čítala, že veľké brucho je aj znakom nejakých problémov s obličkami, ale nie som si celkom istá.

cerez
16. apr 2015

@0silvia0 Som rada, že nie som na tom sama. Nechcela som si to pripustiť, ale určite pravda na tom bude, že blížiaca 40 robí svoje. Hlavne hormonálne. Mne chýba rok.

vejula
16. apr 2015

nemaš nahodou diastazu brušnych svalov? Ak ano a cvičiš na priame brušné svaly ešte to môžeš zhoršiť. Už maš po pôrode? LAhni si na chrbat, pokrč nohy jednu ruku za hlavu a dvihni hlavu tak, že si bradu oprieš o hrud a druhou rukou si nahmataj nad pupkom v strede maš priehlbinku. Ak do nej vopachaš naprieč viac ako jeden prst, tak maš diastazu. Treba posilnovať šikme brušne svalstvo.

eeffka
16. apr 2015

@sunshineka
@cerez
mas na tom bruchu slaninu alebo ho mas vystupene? ak slaninu smola, cvicit a zdravo sa stravovat, niekto je ricaty, niekto bruchaty... vaha je akurát aj ma mam taku, ja mam brucho ako doska akurát po 2 detoch nemam lavor ale jemnu vypuklinu ( coz mne vadi ale to nevtlacim dnu)
ak mas brucho pevne , neobalene tukom ale vydute = sme lekar, rozostupene svaly, problemy s crevami....?

roky nemaju s bruchom nic, ale porody, a zivotny styl ( mam 38r)

sunshineka
autor
16. apr 2015

@eeffka rano po vycikani mam ploche brucho.akonahle sa napijem vody som tam,kde vecer.pijem caro kavu z toho mam pravidelnu stolicu.

sunshineka
autor
16. apr 2015

@alaguema ako zistim,ze mam parazity?

0silvia0
16. apr 2015

@sunshineka v tomto článku nájdeš príznaky napríklad kvasinkových infekcií:
http://www.paula.sk/strava-doplnky/plesnove-kva...
príznaky parazitov:
http://www.studio-zdravia.sk/odkyslenie-organiz...

cerez
16. apr 2015

@eeffka Mám pevné brucho, ale vysunuté von. Cvičím. Prvý som mala cisársky pôrod a druhý prirodzený. Pri druhom tehu som bola naliata vodou a všetko mi šlo do brucha. Bruško sa už nevrátilo tak pekne naspäť. Aj keď ho chcem vtlačiť, nedá sa poriadne. A tam kde mám jazvu, tak nad ňou mám bohužiaľ previs. Mám 165 cm a 52,5 kg.

cerez
16. apr 2015

@0silvia0 Tak podľa článku o prítomnosti parazitov, tak symptómy sú všetky. Ďakujem pekne, to som dopracovala.

0silvia0
17. apr 2015

@cerez myslím, že nie si sama 🙂 aj ja som sa rozhodla niečo s tým robiť 🙂

qwerty81
20. apr 2015

A vie aj niekto, ako sa da tych parazitov, alebo kvasinkovej infekcie zbavit? Da sa na to nieco kupit v lekarni?

mimla
21. apr 2015

@qwerty81 Podľa ľudovej medicíny na váčšinu parazitov zaberá cesnak. Ale určite bude niečo aj v lekárni. Sesternica mala ako decko hlísty a brala na to normálne medikamenty z lekárne. Kvasinky nemám, odkedy sladím len symbolicky.

janickacrazy
21. apr 2015

@qwerty81 Veru na kvasinky zaberá vylúčiť všetko sladké a hlavne biely cukor, ale určite plus nejaké lieky z lekárne, tam ti dačo poradia.