Ahojte zienky poraďte mi prosím mám 5mesacne bábo a stále mám veľké brucho akoby som bola v 5mesiaci tehotenstva čo stým robiť nepomáha nič
@mia_142x ahoj. Teraz sa tym netrap, naozaj netreba, mas babo... ja som 3roky po a az teraz som zacala naplno cvicit. Brucho je v kuchyni naozaj plus treba cvicit pravidelne. Pockaj kym babo bude vacsie a budes mat energiu, inak sa budes trapit a vysledok bude esre vacsia unava.
@mia_142x Ja som tiež malá také stresy z toho, ale reálne popri bábätku sa mi podarilo ako tak začať so sebou niečo robiť až po roku. Ešte stále mám 5 kg navyše a keby len brucho. Rieši to veľa žien a viem, že je to nepríjemné, ale príde ten správny čas. Nie sme jednoducho tie tipy žien, ktoré odchádzajú z pôrodnice v croptope. Čím skôr to človek príjme, tým rýchlejšie a jednoduchšie sa na tom bude pracovať. 😊
Plus ja som mala pomale zavinovanie maternice. Min. do 6-10 mesiaca vobec neriesit a hlavne necvicit bez odborneho medicinskeho posudku (diastaza). Si akurat pohorsit mozes. Inak pre zasmiatie- ja som si naivne myslela, ze po porode brucho celkom sploskne 🙂
Ja mam tiež velké 6 mesiacov po. začala som chodiť na fyzioterapiu veľmi mi pomáha.
precvičujem brušné svaly. Pozor žiadne brusaky. Myslela som ze to je diastaza, ale nie je. Len veľké brucho 😂
@lianka123 nesuhlasim, podla toho, co autorka pise, bude mat diastazu...cim dlhsie to bude odkladat, tym to bude horsie...poporodne brusko treba zacat cvicit pi 600nedeli, jasne ak nebola sekcia a neboli....treba si najst kvalifikovaneho fyzioterapeuta, ktory fakt rozumie diastaze, nauci ta dychat a spravne cviky. Ina cesta k peknemu brusku nevedie 🙂
A ake ho mas? Lebo ja som rok po porode, uz som na svojeb vahe, ale brucho velke, mne aa do brucha uklada tuk. Ja ho mam makke, same sadlo. Diastazu nemam. Ak nemas tuk, ale velke brucho, tak to bude isto diastaza a tu len s odbornikom, lebo si to este zhorsis.
@amelie2017 ja ho mám tiež mäkké a hlavne od spodu mi visí a kolíše a ešte sa nezmestim do svojich veci
@mia_142x sú 2 možnosti,buď diastaza alebo ti ostali kg navyše. Ak diastaza môžeš na ňu cvičiť ,ak kg navyše ,začni cvicit ak sa nato budeš cítiť ,tj ak máš dostatok spánku a môžeš si dovoliť kalorickú deficit plus nejaký ten pohyb.
@mia_142x no to treba riesit hlavne v kuchyni. A pro drobcovi asi nie je moc cas, ale chodievaj rychlou chodzou. Mne to velmi pomohlo. Kazdy den alebo kazdy druhy som chodievala cca 7km rychlou chodzou, upravila stravu a za 3 mesiace mam 8 kil dole. To brucho uz je lepsie, aj ked tuk este je, ale omnohi menej.
Nemas diastazu?