Veľká tvrdá vyrážka, absces na nohe

10. sep 2024

Ahojte, chcem sa opýtať na vyrazku, ktorá sa mi objavila minulý štvrtok na zadnej strane stehna. Bola veľká, tvrdá s priemerom asi 4cm. Do lekára som nešiel, radšej sa im vyhýbam. Momentálne to miesto vyzera takto, na fotke s bielym hnisom. Je už menšie, zacervenane miesto má priemer už asi len 2,5cm. Myslíte, že sa mi to zahojí, alebo je lepšie vyhľadať lekára, keďže to už mám pomaly týždeň, nemoze mi to spôsobiť nejake problémy?
Trochu som googlil po nete a našiel som, čo nemôžem z toho dostať otravu krvi, alebo niečo iné? Vystrašilo ma to, ďakujem.

taktotedanie
10. sep 2024

Lekarom sa vyhybas ale na MK ides si poradit od laikov.. hm 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Natri betadinom ak hnis nejde vytlacit von natri ichtamolom ak sa nezlepsi do 48hod vyhladaj lekara

alickapusinka
10. sep 2024

@taktotedanie veru máš pravdu lekárom sa vyhyba a laikom si da poradiť.

autor
10. sep 2024

@taktotedanie mam si skúsiť vytlačiť hnis? Zatiaľ som sa toho miesta ani nedotýkal 😀 lebo skôr som mal niečo podobné a stále som si to stlacal a museli mi to potom zažíva rezať, zle skúsenosti, preto sa vyhýbam ísť k lekárovi 😀 jednoduchšie je sa opýtať tu, ďakujem 😉

h2
10. sep 2024

Bože, títo hypochondri na MK! 🤦‍♀️

viestta
10. sep 2024

@h2 ja neviem odkial sa beru ale uz ich je privela. Tolko oracii s jednym zahnisanym chlpom 🙄

deedol
10. sep 2024

to nie je absces, ale zarasteny chlp. vytlacit, vydezinfikovat, nechat tak. ak sa nezlepsi a mas doma framykoin, natierat niekolko dni. (laik)

mamina7070
10. sep 2024

zarasteny chlp dezinfikuj a vytlac

slavomira236
10. sep 2024

Mala som absces to vyralo inak bolo to vnutri a rezali mi to na chirurgii..rastol rychlo a bolel

autor
10. sep 2024

@deedol bude to naozaj iba zarastený chlp? Lebo ta gulicka, tvrdé miesto je tvrde aj do hĺbky, dovnútra, určite viac, ako 2cm

autor
10. sep 2024

@slavomira236 ja som to mal väčšie, ale postupne sa to zmenšuje. Je pravda, že pri abcese som pociťoval iný pocit, tlak na tom mieste.

deedol
10. sep 2024

hej, skus vytlacit hnis, pripadne vytrhni ten jeden chlp, ktory odtial vyrasta, malo by sa to uvolnit a zmensit (potrva to par dni). ak sa to nebude zlepsovat, bude to horuce, cervene, tvrde aj nadalej, tak smer lekar.