Veľká potreba ráno

22. sep 2023

Ráno keď vstanem idem aj 2-3 krát na veľkú.
Bez bolesti ale mám riedku stolicu.
Čo to prosím môže byt?mam navštíviť dr,môže to byt niečo vážne?

dzina007
22. sep 2023

Mne sa takto prejavovali intolerancie na potraviny. Nemusi to by nebezpecny stav ale nieje to ok. Ak je to dlhodoby problem treba navstivit lekara.

zuzka0605
22. sep 2023

drazdive crevo mas..nie je to zavazne, a nie je na to ani nejaka liecba.ale pre tvoju istotu navstiv lekara aby vylucil intolerancie alebo zapal.

autor
22. sep 2023

@zuzka0605
@dzina007 prosím vás tie intolerancie to nezistí dr?obvodny že?

fajnova
22. sep 2023

Mám to presne tak isto. Zatiaľ som to neriešila.

hortenziaj
22. sep 2023

No najprv k obvodnému, on už urobí vyšetrenia pripadadne pošle k odborníkom.

janetinka27
22. sep 2023

ahoj, moze to byt intolerancia alebo problemy s pecenou ci pankreasom, ale aj hocico ine

dzina007
22. sep 2023

intolerancie vie zistit sice aj obvodny ale velakrat posielaju ludi na gastro.
Hlavne to nieje ok stav. Napriklad mne tie intolerancie sposobovali zapal creva a rok trvalo kym sa dalo vsetko do poriadku po diete

stanulienkat
22. sep 2023

@dzina007 intolerancie určite obvodný lekár nezistí, poisťovňa mu to totižto nepreplatí. A tie odbery sú dosť drahé.

martinmmartin
22. sep 2023

A Sama to nechces zisit? Daj si den hladovku a potom vypusti z buducich jedal na par dni postupne jednotlive zlozky mäso, mlieko Psenicu atd...zistis co ti nesadlo a mas vysledok

aurinia
22. sep 2023

Intoleranciu na laktózu vám spravia testom, tak že vypijete laktózu. Mnohi robia tento test z krvi, ten býva falošne negatívny. Treba ísť najlepšie na imunologiju.

lizatko1009
22. sep 2023

Obodvny nevie uistiť, naj gastro

klaridka
22. sep 2023

Ako dlho to trvá? Nemôže to byť len zo stresu, vypätia...??

zuza265
22. sep 2023

Ja by som skor skusila nasadit viac vlakniny vseobecne a najma potraviny ako su vlocky. Co to spravi a ci to pomoze. Niekedy moze byt tento problem len v nespravnom stravovani. Vobec to nemusi byt nic specialne zdravotne

lb1984
22. sep 2023

@aurinia najlepšie je ísť na gastro na imunologii sa spravidla dopláca na gastre je to zadarmo. Aspoň z osobnej skúsenosti. Rovnako z imuno spravidla posielajú pri zistení niečoho na gastro ....

fiafia
22. sep 2023

Moja skúsenosť v blízkom okolí je taka ze prvým problémom bola ranná riedka stolica, neskôr sa k tomu pridala bolesť brucha a žiaľ aj diagnóza rakovina hrubého čreva

simca06022011
22. sep 2023

Tak najskor je hadam podstatne ako dlho to trva...

aurinia
22. sep 2023

@lb1984 pravda dopláca sa ...to som si neuvedomila
...

autor
22. sep 2023

@fiafia preboha a to asi aj zle dopadlo.

poisonblu
22. sep 2023

ja mam toto kazde rano, 2 krat idem a take redsie skor...mam diagnostikovany syndrom drazdiveho creva

hladamematku
22. sep 2023

Ale viac alebo intolerancia nejakej potraviny riedka stolica nie je v poriadku

dzina007
22. sep 2023

@stanulienkat nie vsetky ale mne zakladne testy na intorelaciu lepku, mliecnej bielkoviny, laktozy, soje, vajecneho bielka robil obvodny lekar.

fiafia
22. sep 2023

Nie, podstupuje liečbu a neskôr operaciu

stanulienkat
22. sep 2023

@dzina007 to je zvlastne. Nema aj imuno, alebo gastro specializaciu? Lebo viem, ze on to na poistovnu nemoze dat.
@zuza265 ked si da na hnacku viac vlakniny, tak to nemoze dobre dopadnut.🙄

autor
22. sep 2023

Poviem vám ale aj to že moje stravovanie je zle sú dni kedy nič nezjem s vecer dôjdem s spravím rychlo niečo pizzi praženicu chlebíčky atd….

dzina007
22. sep 2023

@stanulienkat nie nema.... viem ze vacsina ludi s tym ma problem ze obvodny nerobi ale tato hned ked som k nej prisla s problemami, mi vzala krv na intoleranciu. plus stolicu, viem ze zistaovali krvacanie, enzymy ktore produkuje pankreas, nejake testy na kolitidu a tak... ale nasledne som aj tak sla na gastro ale teda tieto testy som uz mala vsetky v rukach....

stanulienkat
22. sep 2023

@dzina007 traviace enzymy ano, stolicu na OK ano, ale intolerancie??? Aj si realne videla tie vysledky? Ok, nehadam sa, len sa cudujem.

dzina007
22. sep 2023

@stanulienkat ano mala somnich realne v ruke. 😉 nevdivim sa ze sa cudujes, lebk viem ze malokomu to takto obvodna schvali ale teda mne to robila. Dokonca to nebola moja obvodna ale zastupujuca ale hned z fleku proste tie zakladne intolerancie dala a hned vysla mliecna bielkovina, soja vajcia. 🤷‍♀️

zuza265
22. sep 2023

@stanulienkat pre mna je hnacka akoby ked niekoho prehana tak rozne cez den. Bolesti brucha atd. Nie redsia stolica - asi som si to ja zle vysvetlila