Veľká nebolestivá hrča na nohe

simonabat
5. júl 2021

Chcela by som vás poprosiť o radu. Na ľavom stehne sa mi spravila taká hrča alebo skôr zdurenina. Je dosť veľká a nebolestivá. Je vidno aj na pohľad. Ta zdurenina je akoby pevná na tom svale. Nedá sa sňou pohybovať, preto som si najskor myslela, že je to sval. Nemá to ani tvar takej typickej hrčky, skôr ako opuch na svale, no nikde som sa nezranila. Ale nakoniec som zistila, že to na druhej nohe nemám. Veľmi sa bojím, že je to rakovina. Ešte chcem dodať, že mám 20 rokov Ďakujem za každú odpoveď.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lorin29
5. júl 2021

@simonabat môže to byť len lymfaticka uzlina ale aj nemusí...S takýmito hrčkami by som určite zašla k lekárovi hlavne keď je pevná a nebolestiva

simonabat
autor
5. júl 2021

@hazelgracegus čitala som, že tukové hrčky sú pohyblivé ale táto vôbec nie. Uplne z toho svalu vyrastá

simonabat
autor
5. júl 2021

@lorin29 nepodobá sa to ani na uzlinu vôbec . K doktorovi pôjdem len som chcela radu, prípadne skúsenosti

lucianne
5. júl 2021

@simonabat ja som mala v stehne v svale tukovu hrcu veľkosti golfovej loptičky. Nebola pohyblivá ani ne bolela až keď sa sa mi raz zapálila a ledva som dosla na chirurgiu vyrezali a bol pokoj. Jazva mi zostala veľká aj ešte trochu jamka. Ja som to mala možno ako 15rocna chodila som na základnu školu ešte teraz mam 33.Neboj len si stým zajdi k Dr.

simonabat
autor
5. júl 2021

@lucianne ďakujem, trošku ste ma ukludnila. Ja to mám tiež na tom istom mieste a tiež to neni male. Všade na internete píšu, že tukové sú pohyblivé a mimo svalu, preto som sa vyľakala lebo ja to mam priamo na tom svale.

lucianne
5. júl 2021

@simonabat aj ja som to mala v svale a ako to napísať aj pohľadom to bolo vidno takže aj zo svalu to pretrcalo von. A nebolo to pohyblivé a ani to nebolelo pokiaľ sa mi to nezapalilo. Treba zájsť k lekárovi nech to nezajde k zápalu tak ako u mňa to bolelo ako fras.

simonabat
autor
5. júl 2021

@lucianne aj mne to vidno zo svalu ale len trošku taký oblúk. Skôr je to take širšie. Ak sa mozem spýtať aj sa Vám to zväčšovalo? Alebo to bolo stále rovnaké.

lucianne
5. júl 2021

@simonabat zväčšovalo ale asi pomaly všimla som si to až to bolo vidno a teda najviac až to bolelo dovtedy som to neriesila ja som mala jednu takú tukovu aj v obočí ale takú malinku možno ako hrášok aj tu mi rovno vybrali. Ale odvtedy som si nikde inde nenasla. Ono mne to bolo vysvetlene ako upchata mazova žľaza ono to postupne pomaly rastie.

simonabat
autor
5. júl 2021

@lucianne ďakujem krásne za odpovede.

lily246
20. júl 2024

@simonabat ahoj, zistila si čo to bolo?