Vekom zvládam horšie stres

2. nov 2023

Ahojte, vždy som bola citlivý človek a pri menších ani väčších problémoch som sa nerucala. Všetky som zvládla bez hystéria, vždy som si povedala kľud, bude dobre. Teraz som mala 40 a všímam si na sebe, že začínam byť taká nervoznejsia, nikdy som na deti nekricala, teraz sa mi to občas stane a potom mi je to ľúto. Horšie zvládam náročné životné situácie, kvôli všetkému sa trapim. Keď mi nieco nejde, neberiem to ako kedysi ako vyzvu, ale mám tendenciu sa vzdať. Ke to vekom? Všimli ste si to aj na sebe, že vekom sa psychika mení? Psychické problémy som nikdy nemala, ani nemám. Ale trápi ma, že už nie som taký ten kľudný človek ale zo všetkého mam stres.

amy2807
2. nov 2023

ja mam 34 a mam to iste --uz asi 3 roky- ale ja som aktualne v menopauze

ariannazara
2. nov 2023

@amy2807 ja tiež po 30ke sa mi zhoršilo pms aj ms a mam dosť. Taky týždeň z mesiaca som v pohode ostatný čas som nervózna, všetko mi vadí.🥸

7miriam77
2. nov 2023

No priznám sa dobrovoľne, že už ani ja nie som taká vegeťáčka ako kedysi. Chudák priateľ 🤣🤣🤣, občas ho ľutujem, ešte že má toľko trpezlivosti a naozaj ma ľúbi

moniquer
2. nov 2023

No a to ja, čerstvá 50tnička, si myslím, že to proste mám tým prechodom a vidím, že aj mladšie sa trápite...

cafelatte
2. nov 2023

Detto. Mam 42.

luccija
2. nov 2023

Určite, ale aj tlakom samu na seba, únavou...veď si skús odpovedať koľko času venuješ sebe?máš aj svoj relax, niečo čo Ťa baví?alebo len práca, deti, stále si na poslednom mieste?
A ja badam, že sa viac bojím o muža, rodičov, dcéru to ani nehovorím.Cim som staršia, tým viac vidím všade riziko, choroby mužovi už dvaja kamaráti zomreli COVID, infarkt.Sama na sebe vidím, že keď som dobre vyspatá, spokojná zvládam život s ľahkosťou

viestta
2. nov 2023

Ja cim so starsia, tym viac veci mam "na salame". Som tomu rada

sisaka
2. nov 2023

@viestta aj ja, čím som staršia, tým menej veci ma stresuje a oveľa ľahšie sa viem odosobniť, aj zvlášť stresové situácie

anetka34
2. nov 2023

Ja som si to na sebe tiež vsimla po 40-tke. A hlavne sa mi už nechce stresovať novými situáciami, čo mi kedysi vôbec nerobilo problém, teraz mi vadí každá zmena.
Také žeby ma rozhodila svokra, to už sa práveže zlepšilo, už ma vôbec netrápia jej názory. Myslím skôr zmeny v osobnom či pracovnom živote mi už nerobia dobre, čo kedysi mi vôbec nevadilo.

autor
3. nov 2023

@viestta to ti závidím

autor
3. nov 2023

@luccija na relax nemám veľmi čas, práca, deti, dvakrát týždenne angličtina v jazykovke.

autor
3. nov 2023

@anetka34 všade som čítala, že vekom človeka nič nerozhodi, u mňa opak

viestta
3. nov 2023

Autorka, furt si opakuj Kym nejde o zivot ide o h*vn*. Ked raz pojde naozaj do tuheho, hned zistis kde je sever...

autor
3. nov 2023

@moniquer ja mam 40 a všetko sa ma dotkne. Prechod snáď ešte nehrozí.

autor
3. nov 2023

@viestta to áno, možno je to povahou, možno vekom, snáď sa mi podarí byť trochu salamista

autor
3. nov 2023

@amy2807 joj, tak skoro menopauza?

marca12
3. nov 2023

Sranda,ja to mam naopak. Cim som starsia,tym som kludnejsia. Taka nejaka otupena,maloco ma rozhadze. Ale zase viac sa bojim,uvedomujes si nebezpecenstva a rizika a uz ani nejdem do nebezpecnych situacii,davam si na seba pozor.

mikadooo
3. nov 2023

Áno, vekom sa človek mení, súhlasím. Ja som bola naopak, dosť som po deťoch kričala, bola som stále nervózna a unavená. Teraz sú väčšie, tak už som kludnejšia. Zač mala som viac energie, teraz niektoré veci proste nechávam tak, nechce sa mi vydávať energiu, čo by som pred 10-15 rokmi ešte bez príbytkov sa do toho pustila.

amy2807
5. nov 2023

Ano