Prosím vás strašne má toto odrádza od cvičenia jogy a podobne. Akonalhke začnem dýchať podľa toho ako hovoria , že vedome na štyri doby nádych - výdych , tak sa mi začne zívať a podchvíľou sa mi zíva. Čím to je ? Čo robím zle?
Doteraz si zle dýchala. Telo si musí zvyknúť.
Uč sa dýchať doma pred telkacom,keď pôjdeš spať ,keď varíš,proste všade
Ja pri cvičení tiež strašne zívam. Keď som chodila do fitka som sa aj hanbila 😅 každú chvíľu. Ale teraz cvičím doma takých 20-30 minút a už sa mi ozaj nezýva. Neviem čím to je. Ale vo fitku som si dávala viac do tela, asi to bude tým že sa okysličuje mozog alebo čo.
@minenkak a podľa čoho sa mám učiť správne dýchať prosím ?
Príde mi to take neprirodzene akoby nasilu dycham 🤔
Však dýchaj napríklad na štyri doby,dýchaj do brucha a uvedomuj si to
Som instruktorka jogy, ziva sa ti preto, lebo mas deficit kyslika. Poviem ti, ze naucit sa spravne dychat je jednou z najzlozitejsich casti jogy. Nevzdavaj to, trenuj, nic ine nepomoze. Vedome dychanie ma velmi vela priaznivych ucinkov, posilnuje imunitu, lepsie okyslicuje cele telo a organy tym padom lepsie pracuju, posilnuje brusne svalstvo, co napomaha lepsiemu drzaniu tela, upokojuje nervovu sustavu, zlepsuje fungovanie hormonalnych zliaz. Neviem, kde a ako cvicis jogu, ci sama online, alebo nwzivo, ale treba to povedat tvojmu lektorovi, nech ta s tym nauci pracovat.
@lindusss2016 a dá sa to naucit aj keď pri tom stále vyzivujem? Cítim sa pritom akoby nasilu dycham a je mi to nepríjemne tak vedome dýchať, cítim sa udychane …
No je pravda že mávam aj take stavy že mám niekedy akoby problém sa zhlboka nadýchnuť a vkuse sa snažím lapať po dychu.
Jednoducho nevieš dýchať a treba sa naučiť v prvom rade riadne vydýchnuť a až potom riadne nadýchnuť
@minenkak no ale pre mna je ti strašne namáhavé keď sa na to sústredím a dycham ako my videách treba. Ja sa normálne bojim že sa udusim
Ja končím,nemám rada uplakankov,cvič alebo nevyplakavaj
podla mna to je z toho, ze sa ti inak okyslicuje telo, nez si bezne zvyknuta.