Vedľajšie účinky vakcína Moderna
Ahojte, chcem sa spýtať či mal niekto dlhodobejšie vedľajšie účinky po očkovaní?
Momentálne som 18 deň po druhej dávke. Približne 12 hodín po očkovaní nastúpila horúčka 38-39, veľká bolest kosí( sú chvíle kedy ani pohár s vodou nezdvyhnem), zimnica a príznaky vôbec nepoľavili.
18 dni je veľmi dlhá doba, telo už mám vyčerpané.
Známa ktorá pracuje na očkovaní, s ktorú som v kontakte ohľadom môjho stavu vravela že 14 dní je prípustná hranica.
Moja lekárka ma dovolenku, zástup ma odmieta zobrať a na pohotovosti som sa ani do čakárne nedostala čo ma nechceli vyšetriť.
Nejakým spôsobom som sa teraz dopracovala k antibiotikám tak dúfam že zaberú. Pretože paralen mi vôbec nepomáhal.
Nemal som veskere zadne. Ani len unavu. No, to mas stastie ak mas nejake, vsetci co poznam co sa dali ockovat ci uz tou alebo inou vakcinou tak len jeden mal pol dna unavu...
V prvom rade vysad antibiotiká- zbytočne si pretazujes telo. Ty máš problém s autoimunitou, nie s baktériami. ( Paralen sa dáva od bolesti a na horúčku, takže skôr by som pochopila analgetiká ako antibiotiká, to je fakt blbosť).
No a u zástupu urobiť bordel, povyhrazat sa odmietnutím poskytnutia zdravotnej starostlivosti. Prípadne ak to nepôjde inak, zavolať a priplatiť si jednorazové vyšetrenie u praktika v nejakom polosukromnom/ nesukromnom zariadení- procare, praktická ambulancia atd.
Profil vytvorený júl 2021. Baby, vy naozaj veríte tomu, že niekto by mal 18 dní horúčky 38-39 a nedostal sa k žiadnemu doktorovi ani na pohotovosť? Ja neviem, ale ja keby ledva udržím pohár, tak posledné čo by som vládala je písať na MK. To bude zas nejaký troll na vyvolanie vášní okolo očkovania.
@luccija našla som na internete súkromného lekára, medzi dverami sa ma spýtal na príznaky a predpísal mi ANT v pondelok idem k nemu na krv.
Zástup ma odmietol vyšetriť z dôvodu že mal čakáreň plnú SVOJICH pacientov a odporučil mi pohotovosť. Kde ma sestrička hneď vysmiala že doktor bude rád. Po príchode doktora som sa dozvedela asi toľko, že on so mnou nemá čo spraviť že mám ísť k svojej lekárke aj keď vedel že ma dovolenku.
Radšej nebyť chorý v našej krajine.
@monka105 zavítala som na toto fórum ako nový člen, keďže zistiť informácie čo sa týka vedľajších účinkov bežných ľudí nie je take ľahké. Chcela som zistiť či náhodou niekto nemá podobne príznaky ako ja, čo by mi vedel poradiť.
A čítať s porozumením je základ. V príspevku uvádzam že sú CHVÍLE kedy mi je aj pohár ťažký, čiže nie stále.
Buďte rada že Vás takéto ťažkosti nepostretli.
@elizaheta nehnevaj sa na mňa, ale keby mi po dvoch-troch dňoch neprešli teploty, idem k doktorovi. Ak má zrovna môj dovolenku, tak idem k druhému, ak ma vysmeje, idem na pohotovosť. Niekoľkokrát som bola sama so zapáleným hrdlom na pohotovosti, s teplotami, nikto ma nevysmial, ale budiš. Nevyšetrí ma jeden doktor na pohotovosti, idem na druhý deň, keď tam bude iný. Ale čakať 18 dní s teplotami a potom napísať na MK? To mi nejak nevychádza. Je jedno ako si to napísala s tým pohárom. Po 18 dňoch s 39 by si bola taká vyčerpaná, že by si si zavolala sanitku a nie si pýtala radu na mamičkovskom fóre. Len pre upresnenie, tiež som mala ako vedľajší účinok očkovania 39 horúčky dva dni. Ale bola som taká vyčerpaná, že mi ani nenapadlo chytiť mobil do ruky.
Takéto vedľajšie účinky majú byť byť maximálne 48-72hodín po očkovaní. Neviem kde si sa bola očkovať ale doktor je pred očkovaním povinný o tom pacienta informovať. A 18 dní len tak ležať s 39horúčkami? Už dávno si ísť za doktorom.
Po prvom ockovani moderny ma iba 2 dni bolelo rameno v mieste vpichu, bolestive na dotyk. Nic viac. S horsimi symptomami jedine k dr. Pripadne sa spytat/zavolat na mieste, kde ta ockovali. Ti musia vediet, co dalej.
@monka105 keď vedeli nechať človeka s covidom 14 dní v horúckach si myslíš ,že po očkovaní to nemôže byť už pravda? A k autorke na tvojom mieste si volám záchranku keď ta nikde vyšetriť nechcú.Co mi je síce divné ,lebo vyšetriť musia.Zbehni na pohotovosť podľa mňa to už nie je z očkovania
@cica8 Načo riešite, či vládze zobrať mobil do ruky? Aj ja som mala kadejaké stavy, no naozaj držať mobil v ruke a napísať na fórum by som dokázala. Nie je to až také umenie. Mobil neváži tonu, ona pri tom nelezie na Kriváň, ale sedí doma na zadku, neumiera, čiže zmysly jej ako tak slúžia, takže neriešime nepodstatné. 😉
@bimbambim koho nechali 14 dní vo vysokých teplotách? Ak mal niekto vysoké teploty už 8 dní, posielali ho na röntgen pľúc, či ich nemá zapálené. To náhodou viem, lebo som to sama zažila a moje okolie tiež. So zápalom pľúc potom skončil človek na oddelení. Že musel byť 14 v karanténe bez antibiotík? Je to vírusové ochorenie, na ktoré antibiotiká nezaberajú (hoci sa štandardne predpisovali, aby sa predišlo sekundárnej infekcii). Čo mu mali? Rozprestrieť červený koberec do ambulancie, nech sa páči pokojne príď a nakaz xy ďalších ľudí? To snáď ani nemyslíš vážne.
@monka105 naozaj som nepochopila vašim príspevkom. Ak sa nemáme s kým doma porozprávať tak si nájdite iný spôsob ako s niekym komunikovať. Čakala som inteligentné odpovede s obsahom a nie to čo tu opisujete.
Našťastie sú tu aj rozumný ľudia ktorý dajú radu a snažia sa pochopiť problém.
@elizaheta ja ti verím, že si sa nedostala k lekárovi. Tiež som bohužiaľ spoznala formulku, ja vám nemám ako pomôcť hľadajte inde. Síce smutné, ale deje sa to. Tak ja osobne by som zabehla na pohotovosť hoci aj v inom meste ak.sa tam máš ako dostať. Na zastupujúceho lekára a na lekára, ktorý ťa odmietol vziať na pohotovosti by som napísala sťažnosť. Ak "veríš" aj alternatívnej medicíne, tak by som skúsila detox, samozrejme pod vedením osoby, ktorá tomu rozumie.
Prepáč ak ti krivdíme ale niekto naozaj len z nudy zakladá rôzne témy a aby rozdúchaval vášne a toto je zvlášť citlivá téma ale ak máš naozaj po tom očkovaní takéto problémy tak si zavolaj aj záchranku musia to predsa nejako riešiť
@asia83 tak v tom prípade pochybujem silno že človek ktorý má ozaj horúčky dokáže vypisovať, ten je rád že je! Takze v tomto prípade možno išlo iba o zvýšenú teplotu co zvládne ozaj kazdy😃😃😃bo som si všimla ze cela ľudí si mýli horúčku so zvýšenou teplotou co mi potvrdilo aj dosť lekárov
@monka105 a ten červený koberec netreba.Stacilo keby si lekári vymedzení ordinačné hodiny na covidovych pacientov poobede s tým že by mal určitých pacientov objednaných.U všeobecného lekára v čakárni nikdy nevieš kto s akou chorobou tam sedí.Takze kľudne sa môžeš nakaziť nielen chrípkou že i turbekulozou, čiernym kašľom .Či iba kovid sa prenáša a ostatné už nič? A su Ludia čo sedia doma keď sú chorí a sú ľudia čo im je to jedno a sú medzi ľuďmi.robim s ľuďmi naposledy sa prišiel zákazník pochváliť že ma čierny kašeľ takže ani k lekárovi nemusíš ísť ,lebo nikdy nevieš pri akom chorom človeku sa nachádzaš
Po astre aj moderne mali taketo, ale max.5 dni co mali zimnicu a horucky. K tomu vysetreniu, lekar sa ma pravo chranit a pacient ma smolu. Lekar mal byt v tom pripade radsej zvaracom alebo ina profesia, su lekarmi v case pandemie a mali by sa k tomu aj tak postavit. Navyse velka cast uz predsa mala moznost ockovat sa.
@monka105 majú svoje životy ja mu nekazem byť do večera v ambulancii keď vie mať hodinu vyradenu ráno na odbery tak si myslím ,že hodinu by si vedel vyradiť na takých pacientov a pomôcky k tomu by mu mal dať štát aby sa chránil .Nás obvodsk je do 14 stej stačilo by keď príde z obedňajšej prestávky a do 14 by mal čas pre takých ľudí.Tak jasné keby kovidovych umrti možno tak veľa nebolo kebyže sa lekár na ich aspoň pozrie a nie len cez telefón.Lebo jednoduchý človek sa nepopocuva keď už mu to chytí pľúca sám od seba si nedá infúziu aby mu klesla teplota.Ma liečiť všetkých ľudí ktorí to potrebujú a je jedno či je vysoko infekčný alebo za ním zájde človek s rakovinou.Rotavirus je tiež infekčný a leží s ním človek na infekcnom

@elizaheta Zástupca odmieta vyšetriť? Neexistuje, treba tam ísť, volať znova. 18 dní je moc, bežne do 2 dní príznaky ustúpia. Nemusí to už ani byť z očkovania, možno sa pridruzila aj nejaká infekcia, normálne by vás mal pozrieť lekár.