Ahojte baby ktore ste sa dali očkovat na covid 19 a aké ste mali vedľajšie účinky
ziadne
@jasimina ahoj žiadne, len miesto vpichu bolelo 2 dni, čo je úplne normálne po každom očkovaní. Inak vôbec nič, vďaka Bohu ☺️
Bolesť hlavy v ten deň .ruka pobolievala len trochu zo 2 dní .bola som 2 dní taká skôr unavená ale normálne som fungovala a miesto vpichu ma bolelo práveže viac dní ale nič strašné normálne som fungovala .pracovala okolo záhrady, deti domácnosť a tak
Vysoka teplota po oboch razoch a neskutocna bolest svalov ,len som lezala noc aj nasledujuci skoro celi den. S odstupom casu mam sem tam ostru bolest v lavom spanku ktora mi zacala az po ocko a nikdy som ju nemala. Kamoska po ockovani zas problem s ms,ani ju nedostala, sla ku dr.ktory jej dal silne lieky a ak by nedostala musela by ist az na operaciu. Este predtym mala brutalne bolesti hlavy ze len skoro lezala 2tyzdne . Teraz ju hlava bolieva pravidelne ,narazovo a silno
Na niekolko h.mi strpla polovica hlavy,prsty ja ruke,noha.... Dennodenne mavam nizky tlak a doteraz sa citim unavena
@jasimina kamoška- astra- ochrnutie polovičky tela na niekoľko hodín, teta- pfizer- trpnutie ruky dlhodobo týždne po očkovaní, priateľ- pfizer- teploty, zimnica, strašné bolesti tela toto všetko 3 dni. 2 dni vkuse prespal.
@ivik4
@kkovacovak tak to mie ľúto 😌
Kamarátka (Pfizer) mala vysoké hodnoty zrazanlivosti. Bola 4tyzdne po prvej dávke.
Ďalšia (61r.) po druhej dávke zomrela. Trombóza.
Pfizer ziadne neziaduce ucinky ani po prvom ani po 2 .
Ja mam vyssiu zrazanlivost dlhodobo a som po prvej. Ziadne neziaduce ucinky. Dala som si urobit komplet analyzu krvneho obrazu pred prvou davkou. Na ocko som teda sla a dr sa vyjadrili (viaceri) ze u mna kovid by bol horsi ako vakcina. chystam sa na druhu a zacinam brat magnezko a pyridoxin. Ale kazdeho je to individualne. Urcite tam nepojdem nevyspata alebo zostresovana. Moja dr aj tak vravi ze co sa ma stat sa stane 😆
Mám pfizer - po oboch dávkách len bolest tej daném ruky ... bolo to akoby som zle cvičila a mala svalovicu len na jednej strane 😅... inak nic
U nás v rodine celkovo nemali ludia takmer ziadne neziaduce účinky ... jedine moja mama po prvej davke astry mala jeden den teplotu a zimnicu ale po druhej uz nic 🤷♀️
Okrem bolesti ruky v unavy co trva do 2 dni nic ine A pfizer. A mojej mame, ocovi, babke, dedovi, bratovi, svokrovi nebolo okrem tej bolesti vpichu nic. Ani 1x ani 2x.. Manzel sa dal v AT ockovat jednodavkovym Johnsonom - mal jednu noc teplotu triasku, bolest svalov.. ja som uz tehotna ( ano ano stalo sa to po ockovani, takze nie nemam vplyv na plodnost 🙄😀),, a som rada ze sme zaockovani… prakticky celaa siroka rodina.. dufam ze tuto zimu to bude teda bez umrti v rodine.. Tak uz nech sa rozhodne kazdy sam za seba, 1000 ludi 1000 nazorov 🤷🏼♀️
Po Pfizer asi pol dna velmi slabs boldest hlavy , urcite mensia bolest ako pri covide…….
Ja som bola na Sputniku a absolutne nic ani po prvej ani po druhej davke, kolega bol tiez na Sputnik a detto nic mu nebolo, ani len bolest vpichu.
Sestra mala dosť zly stav po Phizeri už bola na očkovaní pred dvomi mesiacmi, iba na jednej dávke, na druhú nešla, bohužiaľ doteraz je PN. Už dva mesiace nepracuje a uvidí sa, kedy sa vráti do práce. Neprestajné migrény, pár krát sa jej spustil epileptický záchvat ( v detstve mala podozrenie na epilepsiu), celková únava organizmu, veľké bolesti chrbtice. Iba leží na posteli. Mladá žena. Inak od nás z rodiny nešiel nikto, ona išla, lebo mala aj ťažký priebeh korony, teda myslela, že bol ťažký. Dva týždne bola vyradená, s horúčkami. Tak neviem čo je lepšie, či mať "ťažký priebeh" a mať dva týždne teploty alebo dva mesiace migrény, nevedieť sa postaviť z postele a opakované epileptické záchvaty. Pýtala som sa, či to nahlásili, že vraj chcú. Či to už spravili, tak to neviem. (Sestra je zdravotníčka)
@jasimina ja po prvej Astre bolesti žalúdka, brucha , hlavy, neskutočne hnačky, nemohla som nič jesť, mesiac som bola PN, ešte teraz chodím po vyšetreniach, dostala som vraj zápal tenkého čreva a žalúdka, ale lekári nevedeli, čo mi vlastne je, nazvali má sivou zónou, nikto mi však nepotvrdil, ani nevyvrátil, že je to od vakcíny, na druhú som už nešla, veľmi som sa bála
Ja viem, že veľa ľudí nehlási tie vedľajšie účinky z nejakého asi postkomunistického strachu... Napríklad moja suseda, minulý týždeň sme sa stretli a vravela mi, že už oľutovala, že šli na očkovanie. Ona sa nevie doteraz rozdýchať (išli medzi prvými, hneď ako sa dalo) a jej manžel športovec má zrazu silné bolesti kĺbov a nemôže už šport vykonávať. Keď som sa ale pýtala, či to nahlásili, tak povedala, že nie, lebo sa boja. Že čo keby sa na nich niekto vyvŕšil, že sa opovážili povedať niečo proti vakcíne. Ona je pritom učiteľka, no obaja zažili komunizmus a toto nátlakové pretláčanie vakcíny im spustilo strach, aký poznali za komunizmu .. že iba trošku povieš svoj názor, už niekto príde, zoberie ta a nikto ťa nikdy neuvidí. Rôzne na ľudí pôsobí táto agresívna kampaň a slabšie povahy idú, lebo sa boja, čo im štát spraví ak nepôjdu. Pričom očkovanie je jedna z vecí, ktorá by mala byť dobrovoľná a nemali by teda plynúť žiadne sankcie ani žiadne odmeny z rozhodnutia dať či nedať sa zaočkovať, lebo každý robí tak, ako verí, že je pre jeho zdravie prospešné. Niektorí doplatili na koronu, iní na očkovanie, tí čo majú prežiť tí prežijú a tí čo majú umrieť umrú. To je cyklus života. Je len smutné, ako ľudia upadajú do iracionálneho strachu podmieneného nátlakom a ako sa medzi sebou žerú a nadávajú si len preto, že ten druhý si dovolil mať opačný názor a iný prístup k ochrane svojho zdravia. (Ciperi sú samostatná kategória, tí sú tak na pobavenie)
Skutočné (závažné) účiny týchto vakcín NIKTO nevie. Prejavia sa o 5-10 rokov. Práve preto stále prebieha len podmienenčné použitie v núdzovom stave, štúdie nie su ukončené.... Mne ten reálny stav vôbec nepripadá ako núdzový.
Ja zas nechápem prečo je tu 12 identických diskusií. Veď presne tieto otázky tu minimálne 20 krát padli.
@jasimina syn vôbec žiadne ani po prvej ani po druhej dávke, ja po prvej som bola ospalá, inak nič, po druhej trochu bolelo miesto vpichu, inak nič, priateľ len ospalosť po prvej dávke, inak nič, babka 93 rokov vôbec nič, teta s ujom nad 70 vôbec nič, kolegyne niektoré mali po Astre teplotu aj zimnicu, niektoré vôbec nič.
sputnik V -nemala som žiadne vedľajšie účinky ani po prvej ani po druhej vakcíne