Ahojte prosim vopred bez predsudkov nechcem tu ziadne sarvatky nic take. Piste naozaj len ak viete o niecom. Poznate niekoho kto mal naozaj ze dost zavazne vedlajsie ucinky po vakcine proti korone. Mozno az tak zeby skoncil v nemocnici?
viem len o miernych NU, neviem o tom, ze by niekto skoncil v nemocnici. v okoli mam uz dost ludi zaockovanych.
@anja27 comu nerozumies? skus napisat konkretnejsie 🙂 z toho, co som citala (a celkom som sa tomu venovala, lebo babka sla na pfizer a potom nasi na astru), po pfizeri nie su takmer ziadne NU. po astre maju NU hlavne mladsi (preto tolko ucitelov malo problemy). 55+ to vacsinou zvladaju v pohode, lebo uz nemaju taku silnu imunitnu reakciu. moja mama napr. mala len teplotu 37,6, ktora jej bez liekov presla za jeden vecer.
U nás v domove dôchodcov sme už vsetci zaockovani druhou vakcínou a boli sme len traja- styria čo mali zimnicu, triašku a teplotu, bolesti svalov. Prešlo to po 24 hodinách .Ostatni iba bolesť ruky. Je nás 150
Moja krstná na tom po očkovaní bola naozaj veľmi zle. Týždeň ležala nevládala žiť. Niečo ako ťažký priebeh korony.
po Astre bez problemov, mierna bolesť ruky cca 1- 2 dni, v mojom okoli ziadne vážne NU
@anja27 čomu nerozumieš? Písala som v inej téme, že moji kolegovia, členovia rodiny a priatelia 50:50, niektorí bolesť ruky, niekto teploty, zimnica, celková slabosť, najdlhšie 2 dni, ja osobne vôbec žiadne príznaky, keby mi nevolala kolegyňa, že mala v noci zimnicu, aj zabudnem, že som bola očkovaná. Takže niekto niť, niekto veľmi mierne vedľajšie účinky, niekto horšie
Tiez mam uz par clenov rodiny zaockovanych. Babka,dedko,otec,brat mali taku tu klasiku. Zvysenu teplotu a bolela ich ruka. Trvalo to cca 2 dni. Horsie dopadla mama. Onko pacient. Teplotu 39, nevedela zrazit, bolel ju cely clovek, spadla ked sa postavila z postele. Ale po 2 dnoch je uplne ok.
@anja27 odborny nazor hlavneho patologa SR
Ako viete vylúčiť, že niekto zomrel v dôsledku vakcíny proti CoViD? Pri tých doterajších napr. sami vedci hovoria, že nerozumejú tomu, ako fungujú hliníkové adjuvanty (tie nie sú v CoViDových vakcínach), ale len s nimi sa požadovaná imunitná reakcia vyvolá, dlhodobejší dopad sa neskúma. Teraz máme nový typ vakcín a ich efekt na imunitný systém je dlhodobo neznámy, môže byť tiež nepredvídateľný.
Pri očkovaní si odpovedáme na základnú otázku: ak by pacient nebol očkovaný, zomrel by? Zúžiť celú tému na vplyv adjuvans je veľké zľahčovanie. Vyhodnotenie predchorobia, obdobie očkovanie, obdobie od očkovania po úmrtie a vyhodnotiť závery pitvy je rozhodujúce. Do dnes sme vykonali 54 pitiev očkovaných pacientov, v jednom prípade sme oznámili Štátnemu úradu pre kontrolu liečiv (ŠUKL) možný súvis. Včera sme ŠUKL oznámili ďalšie úmrtie do 14 hodín od očkovania a máme v štádiu šetrenia ešte jedno úmrtie.
https://www.hlavnespravy.sk/rozhovor-so-sefom-p...
Po ockovani jedna znama zomrela..mlada zena.
@anja27 / otec : ockovanie Pfizer Biontech 2x obidva x nic len unava ospalost ktora trvala asi 2-3 dni
krsna: Pfizer Biontech 2x - po prvej davke unava, ospalost, zimnica, po 2 davke horucka hnacka, zimnica 5 dni
Krstny- Pfizer Biontech- po druhej davke horucka zimnica, ospalost, vyrazny pokles tlaku - zachranka
Teta: Pfizer Biontech 2x po davke dva hrcky v uzlinach pod pazuchami, do dvoch tyzdnov jej to zmizlo
Pribuzna: Astra zeneca- po 1 davke tyzden zalahla do postele s 38-39 teplotou, kaslom, bolestami svalov, zimnicou
Dalsia pribuzna : Astra zeneca- skoncila v nemocici s 40 teplotami neklesajucimi tyzden... proste telo nedokazalo bojovat a tvorit protilatky prepukol u nej adenovirus
Podla mna Pfizer ma menej neziaducich ucinkov ihned po ockovani pretoze to je RNA vakcina nepicha sa oslabeny adenovirus ako pri Astre... ale z hladiska buducnosti nikto nevie co to sposobi ludom, pretoze RNA ockovanie minulosti nebolo...
Astra silnejsie reakcie pochopitelne pretoze to obsahuje virus- to ako keby ste si dali ockovanie prti chripke tiez obsahuje virus a moze u vas prepuknut, avsak nie je to nic telu nezname tento tip ockovania sa pouzival roky.
Aj ked si myslim ze ucinnost tych vakcin bude 3 mozno max 6 mesiacov
@anja27 nepočula som o tom, že by človek bol po očkovaní pozitívny, Ak bol, tak očkovanie to nespôsobilo, bol pozitívny už v čase očkovania, len ešte nemal príznaky
6 den zavraty pichanie na pravej strane .preskakovanie srdca akoby .Zajtra uz idem riesit lekara - obvodneho co dalej. A hlava ma boli denne. Denne ibalgin 3 krat. Toto nik nemal ? po ockovani?
Ja mám od očkovanie 4 mesiace a teraz sa mi začína cyklus dávať do poriadku. Inak mi nič nebolo. Trosku bolela ruka. Manžela ani to. Inak v rodine každý už je zaockovany a nikomu nič vážne nebolo.
U brata na polícii dvaja dlhodobo PN muži s myokartitidou ďalšia kolegyňa ma už druhý krát covid plne ockovana … každý mame imunitu rôznu … upozornenie od internistky lekárky z covid oddelenia ( kvôli možnej tromboze po ockovani) pokial po vakcinácii trvajú dlhšie bolesti hlavy pripadne nôh treba navštíviť lekára môže sa jednať o mikrotromby na ktoré obyčajne lieky na riedenie krvi nefungujú info spred mesiaca 🙂
nie a to uz mame velmi vela clenov rodiny zaockovanych, vacsina nemala takmer ziadne priznaky, dvaja zvysenu teplotu 1-2 dni