Vedľajšie účinky - Ciprofloxacin

hana2284
1. nov 2024

Ahojte, som naozaj vystrašená na smrť. Pracovala som v skolke a mala som nejaku črevnú virózu, prisli hnacky a aj horucky jeden vikend. Užívala som 5dnove atb medociprin (ciproflaxin). Piaty deň mi bolo už dobre, ukončila som PN a všetko bolo fajn. No na ďalší deň mi prišlo ráno strašne zle a mala som obrovské tlaky v hlave. To isté ďalšie ráno a trvalo to celé doobedie. A dnes znovu. Na nete mnohí písali o vedľajších účinkoch tohto atb a tak som to zhodila na tie atb.

No mám hrozný strach. Napadlo mi či nemôžem byť tehotná. S priateľom sme sa rozišli pred mesiacom. A týždeň po rozchode som si robila test ktorý bol negatívny. Potom prišiel aj menzes.

Prosím nemal niekto vedľajšie účinky z tohto atb. Prípadne takéto nevoľnosti a bolesti hlavy? Idem sa zblázniť….tehotná byť nechcem.

babababka
1. nov 2024

Ja som mala,bolesti hlavy,motačku a aj svaly ma boleli.Nežiadúce účinky na ciprin.

hana2284
autor
1. nov 2024

@babababka ako dlho pretrvávali nepamätáte?

ivana3111
1. nov 2024

@hana2284 ja som brala ciprofloxacin ani neviem koľkokrát už v živote kvôli zápalu mocovych ciest alebo usnym zápalom, nikdy som nepostrehla žiadny nežiaduci účinok.
Skôr si myslím, že u teba to bude doznievanim tej brušnej virozy, poprípade môžeš mať vyplavene minerály z tela ak si veľa grcala a hnackovala. Skus si dat magnezium.

babababka
1. nov 2024

@hana2284 Ak si to dobre pamätám-je to už pár rokov-max.3-4dni,tie atb som nedobrala a odvtedy mi ich nepredpisujú.

hana2284
autor
1. nov 2024

@ivana3111 áno.. ja som aj anemická takze teraz musim dopĺňať zelezo a kyselinu listovú.. tak verim ze je to vsetko spôsobené tym.. ale mam strasne tocaky a neskutocne zle mi je uz 3ti den