Večne nafúknutá

2. mar 2022

Ahojte idem si k vam po radu. Uz roky ma trapi nafuknutie, neskutocne vetry a obcasna zapcha. Chodila som s tym aj ku gastro, ale nic okrem hit mi nenasli. Dietu som drzala, potom som chvilu nedrzala, ale velky rozdiel medzi tym som nevidela. Na diete som bola asi pol roka. Pocas tehotenstiev a po porode sa to zlepsilo, no zas to zacina byt neunosne. Cez den som len nafuknuta, ale vecer to su neskutocne bomby, co zo mna vychadza. Hanbim sa pred muzom, zadrziavam plyny, nemozem vkuse prdiet. Ako decko som zadrziavala stolicu tak ci to aj s tym nesuvisi. Nedokazem si odgrgnut uz od decka... Ja neviem kam s tym ist. Spomenula som to dr obvodnej, nechxela ma ani na gastro vypisat, vraj to je hit a mam prejst znovu na dietu. Asi to aj skusim ale mate nejake tipy este, co by to mohlo byt? Nafukuje ma po pecive, ale aj po obyc struhanej mrkve cistej. Ja uz neviem

krinolina
2. mar 2022

Kamaratku tiez nafukovalo,alergologicka jej zistila intoleranciu na histamin, kravsku bielkovinu a na gastre jej zistili lepok...kedze vas nafukuje po pecive, moze to byt lepok, respektive aj cista kvasnica
Pamatam si ze tiez mavala zapchy, potom krce doktori to pripisovali stresu, ale sama na sebe zistila ze jej po kave s mliekom byva horsie, po kysnutych kolacoch a podobne, hlavne ked uz viete ze co vam asi vadi treba sa tomu vyhybat

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lutam12
2. mar 2022

Milá autorka, mne nič nezistili - všetky alergo a gastro vyšetrenie sú negat. Veľmi ma nafukovalo, mala som bolesti brucha a kŕče. 2x som skončila na urgente. Hadička do hrdla, kolonoskopia, ultrazvuky nič neukázali, alergie žiadne. Co som neurobila bolo to že som si nezaplatila 200 € na zistenie intolerancií. Toto som mala urboť. Gastro lekár mi poradil bezlepkovú diétu lebo sama na sebe som cítila, že nemôžem rožok s jogurtom, pečivo, smotanové jedlá, kopu sladkosti atď. Kupujem si bezlepkové a bezlaktózové potraviny. Mám konečne ploché brucho, prestalo ma nafukovať- pol roka som mala prísnu diétu kým sa telo naštartovalo - teraz sa cítim naozaj dobre. Prvý rok bol kritický kým som sa nastavila na stravovanie. Držím Vám palce.

jaskolka
2. mar 2022

Tak jednoznačne prejsť opäť na diétu, keď máš také problémy. To je dlhodobé, aj do konca života už možno musíš vyradiť z jedálneho lístka určite veci.

janetinka27
2. mar 2022

mala som podobny problem, pomohlo ked som presla na dia stravovanie, vylucila som bielu muku, cukry, obmedzila ovocie a prestalo to uplne.

zuzi56
2. mar 2022

Mna nafukuje tiež, ale ja si musím dávať pozor na zeleninu , ale preto, že je na nej plno postrekov a všelijakých chemikálii, zistila som to keď som držala diétu.
Domácej zeleniny som mohla zjesť kilá za deň, ale ak som si spravila šalát z kupovanej zeleniny tak brucho ako balón a bomby riadne.
A ja siričitany v sušenom ovocí a všade inde mi robia zle

sykoroka_dizajn
2. mar 2022

To bude neznášanlivosť na mlieko pravdepodobne

autor
3. mar 2022

Vdaka za vase skusenosti. Mne je napr rano po chlebe dobre, ale vecer uz je zle. Dnes som spravila taku slahacku rastlinnu s trochou tvarohu, dala som si tri lyzice a lezim odpisana na gauci, brucho ako balon. Ja tak velmi tuzim dat si obyc keksik, hranolky, obycajny salat zeleninovy, najest sa v restike bez odopierania. Ach...
Rozmyslala som, ci to nebudu aj nejake bakterie alebo co to produkuju plyny..
Skusim to mliecne vysadit a pecivo.
Ked by sa ozval este niekto, kto toto riesil, riesi, budem vdacna

lutam12
3. mar 2022

neznasanlivost na potraviny sa prejavuje po hodinách alebo nasledujúci den/ ja som začala tým, že som najprv vysadila lepok a čakala ci bude rozdiel - kým telo zareaguje tak to trvá aj pár dní - čiže nepomože jeden den si nedat chlebík - lebo ono ten lepok trávi možno aj pár dní kým si čreva oddýchnu, na zaciatok si kup kukuričné piškoty a detsku výživu na ranajky, na obed čerstvá polievočka napr rascová s mrkvou a na večeru na chrumkanie piškoty a varený zemiak - kasa s polievkovou šťavou napr. Ak máš histamín tak musíš jesť čerstvé varené jedlo a vysadiť tie potraviny čo majú veľa histamínu - napr paradajky atd. Ja si kupujem pohankovú kasu bez lepku a miesam ju s vodou - aby to malo chut tak kocku cokolady na varenie alebo nutela. A hlavne zo začiatku mi pomohlo mat casovy odstup od jedal - naozaj ranajky, obed , vecera - nic medzitým. Želám vela štastia. Bude to dobre

gondyo
4. mar 2022

Určite mliečne výrobky,nahradiť ovseným,mandľovým mliekom,aj smotany majú rastlinné, treba hľadať...odporúčam v dm, treba čítať aj obaly,čo všetko to obsahuje, prejsť na špaldovú múku aspoň na týždeň,dva.. určite to bude veľký rozdiel,príp zisťovať ďalej,čo najviac spôsobuje problémy

sykoroka_dizajn
5. mar 2022

To verím… tiež túžim jest normálne veci ako ostatní ale ľudia sú na tom au horšie, sú takí čo môžu len dusené maso a mrkvu čo majú zápal čreva a podobne, ak sa nechceme k tomu dopracovať treba byt dôslední a vyvarovať sa tomu čo robí zle… ja nejem obilniny, mliečne (výnimka občasne ovcí parmezán pecorino) a ani žiadne strukoviny… ale stále je toho veľmi veľa čo môžem, našťastie

wodanka
5. mar 2022

Robili Ti test na helicobacter? Lebo to môže byť aj tým.

kittykat22
5. mar 2022

ked ti je najhorsie daj si Hylak - to by ti malo pomoct. Poziadaj lekarku nech ti predpise na travenie kinito - to je velmi dobre. Z toho co pises si myslim, ze mas intoleranciu na laktozu. Tu mam ja a je mi presne ako popisujes. Ale ta sa zistuje z fukania do sacku, nie z krvnych testov.