Ahojte baby neviete mi poradiť už to trvá asi pol roka možno aj viac, skoro každé 2 týždne som chorá. Príde dcéra zo školky ona ma nakazí a potom sa liečim, týždeň pauza a zasa toto dookola. Beriem aj dosť ATB, cítim že telo je už zoslabnuté z tých chorôb. Na imunitu beriem vitamín C. Čo by ste mi poradili ?
Prvý rok aj nám malý nosil všeličo domov, po roku to u nás starých prestalo, on pokračuje😁
Veď keď ochories od dcéry prečo berieš antibiotik? To je určite viróza tým pádom a antibiotikami sa urobíš len náchylná na ďalšiu chorobu
Ja som toto presne mala minule tehotenstvo ja som bola nonstop chorá od deti, čo predtým som robila na infekčnej ambulancii a chorá som fakt nikdy nebola. Tak v zúfalstve som sa už posťažovala gynekológovi a ten mi poradil nech si nasadim vitamín D, ale vo vysssich dávkach ako je odporúčané a potom po takých 3 mesiacoch môžem znížiť. Skúsila som a veľmi mi to pomohlo, až som sa čudovala.
@soraya25 musela som brať, lebo som skoro dostala zápal plúc.
Imunologicke vysetrenie
Hodit antibiotika do koša. Svokra mi 2 tyzdne napisala, ze ma 38.5 a dostala predpisane (od svojho syna) silne antiibiotika. Syn od nej 300km, takze ju ani nevidel. Prevratila som oci. Na virus antibiotika, nech sa paci. Okrem ineho nicia crevnu mikrofloru a zdrave crevo je zaklad imunity!
@barborka1414 dakujem skúsim.
@basska_b ja to viem, ale musela som brať, lebo mi tie hlieny stiekli a hrozil mi zápal plúc.
Zvýšené dávky vitamínu D..ale nie tých smiešnych 1000 jednotiek čo odporúčajú .. aspoň 5000 denne..uvidíš vysledok
@amy2807 devit môže byť?
Jasné s brat aspoň 4 kapsule denne .
Určite probiotiká, D3+K2, vitamín C s úplným kľudom 5-10g denne, Bkomplex.
Mne pomohol Isoprinosine, dost vyrazne.
aj ja radím imunologické vyšetrenie, ako diskutujúca "kúsok nado mnou"... zbytočne sa budeš cpať vitamínmi, keď ani nevieš, akými (máš urobený odber krvi na vitamíny a minerály? lebo ak nie, nech ti ani nenapadne sa riadiť týmito tu radami!!!!).
jednoznačne nech buď OL urobí aspoň odber na vitamíny a minerály, alebo rovno nech ťa pošle na imunológiu na podrobnejšie vyšetrenie. mimochodom, prečo zakaždým ATB? už ak si mala zápal pľúc, pochopím. alebo iný zápal. ale len preto, že dieťa niečo prinesie zo zariadenia, hneď berieš ATB?
@amy2807 ty nie si celkom úplne v poriadku, že nie? radiť cudziemu človeku, o ktorom ani netušíš, čo mu vlastne je, nech berie 5000 vitamínu C denne?
autorka, ak si trošku pri zmysloch, určite si neber rady z MK k srdcu a neexperimentuj so svojím zdravím. zájdi za lekárom a popros ho o podrobné vyšetrenie alebo odporučenie k imunológovi.
autorka - a s vitamínom D buď extra opatrná!!!! žiadne D-vit a podobné kraviny, kým si nedáš urobiť odber na vitamíny. ak máš dostatok D-čka, tak ti môže nadbytok D-čka zničiť obličky....
zvýšiť príjem vitamínu D.
@lonely66 vitamín D 5000 IU je dávka z ktorej sa nepredávkuješ. Zvlášť v zimnom období a častej chorobnosti, extra pti autoimunitných ochoreniach.
Súhlasím však, že treba zistiť hladinu v krvi,-ľudstvo je podvýživené vit. D, cez covid sa začalo o ňom hovoriť hlasnejšie a všetci sa tvárili, že objavili koleso. Predtým mu nikto nedával dôležitosť. Lekári nechcú brať tento odber, súkromne stojí cca 17 eur. Pri recepte Vigantolu, kt. stál pred covidom 1, 80 a dnes cca 6-7 eur sa trasú, akokeby predpisovali liek za 1 000 00 🤨 Nerob si ilúzie, pekne sa píše a odporúča o imunoalergologickom vyšetrení. Skús v praxi, či ťa "obvoďák" pošle pri častých respiračných ochoreniach na imunoalergo a či ti vyšetria humorálnu imunitu, imuno profil, EBV vírus, Herpes vírus, IGg, IGa a podobne. Ja som išla skapať, s herpesmi som skončila hospitalizovaná na infekčnom, zápal pľúc, pľúcne chlamýdie, mykoplazmy... Kým som sa sama nedopytovala, neobišla v súkromných ambulanciách, sama nedoštudovala xy štúdií, rešerše a zdroje, každý sa na mňa 💩. Viac ako 7 rokov užívam 5-10 000 IU denne, aj v lete, som vo vyššej hranici a som fit. Kontrolný odber si platím 3-4 x do roka. Je fajn vitamín D zvýšiť a potom ho udržiavať. Slniečkom a rybami sa to nikomu nepodarí 🤔 Nwtreba z vit. D robiť strašiaka.
PS: ak má niekto nefrologický problém, alebo poruchu metabolizmu, má mať informácie a schopnosť diferencovať informácie o tom, čo môže a čo nie...
@jamimo ty sa pokojne lieč sama, keď si taká študovaná. ale neodporúčaj to mírnix-dírnix ľuďom, ktorí ani netušia, akú hladinu ktorého vitamínu či minerálu majú, naozaj to nie je bezpečné.
áno, mňa môj OL pošle všade, kde uzná za vhodné, dokonca aj vtedy, keď mne sa už vážne "nechce behať po lekároch". ja mám lekára na úrovni, vždy overí hladiny a potom nasadí, čo je potrebné. a ak mám D v normách, nebudem sa ním cpať, aby som si zničila niektorý zo systémov.
autorka môže mať úplne iný problém, než nedostatok vitamínov, ale ty si jej tu naordinovala, čo všetko má brať a doplniť. ja tvrdím, nech požiada lekára (alebo prejde k takému, ktorému na pacientovi záleží, ak takého teraz nemá) alebo prinajhoršom základný balík nestojí veľa peňazí a dá sa aj ako samoplatca a nech si dá spraviť odbery na minerály a vitamíny. keď už. ale nie ordinovať niečo bez toho, aby sme vedeli, v akom stave človek je.
čo sa týka D-čka cez covid, ja registrujem akurát tak Bukvicu, že o tom kade-tade písal, nikdy som nemala problém (keď som potrebovala na základe krvných výsledkov) zakúpiť si kvalitné D-čko a nedala som zaň šialené peniaze. v prepočte na mesiac užívania ma kvalitné D vyšlo na cca 2,- eurá. Ani teraz nedržím doma vitamín D, lebo to pokladám za zbytočné.
@lonely66 píšete akoby som jej poradila nech berie jed na potkany..výskumy dokázali že takmer každý človek má deficit vitamínu D..ja jej nekazem brat 100 000 jednotiek denne..ale zvysit len dávku..,však sa odporúča 2000 jednotiek denne ..ja som odporúčala na 5000..mi chcete povedať že to ju zabije ?..v poriadku nie ste vy .my berieme celá rodina 10 000 denne a stále ešte sme pod normou .ale chorý sme neboli roky !!!!!
@lonely66 napísala som niečo zlé? Nerozumieš a nevieš čítať s porozumením???🤨
Kopírujem - Súhlasím však, že treba zistiť hladinu v krvi,-ľudstvo je podvýživené vit......
... ak má niekto nefrologický problém, alebo poruchu metabolizmu, má mať informácie a schopnosť diferencovať informácie o tom, čo môže a čo nie...
Súhlasím s tebou, ak máš hladinu vit D v norme, je logické, že sa s ním nemusíš cpať, tomu rozumieme asi všetci.
PS: možno ty máš super lekára, by si sa čudovala, že v praxi ani jednotky (výsledky z krvi) nevedia správne interpretovať, aj zdravé oko vyoperujú, alebo zdravú časť končatiny amputujú, aj nesprávne dioptrie predpíšu a okuliare za 300 eur môžeš akurát tak do koša vyhodiť. To, že má niekto pred menom titul MUDr. ešte neznamená, že je múdry a vzdelaný. Potom, keď je pacient v havarijnom stave, sa vzdelanejší kolegovia chytajú za hlavu a opakujú kúzelnú vetu: Preboha, kde ste boli doteraz? 🤔
Ak máš v sebe toľko pasívnej agresie a dvíha ti tlak môj príspevok, úprimne s tebou súcitím. Treba si dohľadať viac iných zdrojov, je ich dosť a potom prskať. Apropó, tebou spomínaný lekár sa volá MUDr Igor Bukovský a nebol sám z odbornej obce, ktorý zdôraznil význam vit. D. Krásny advent prajem!
Nosiť rusko, keď máš choru dcéru.