Večerné nutkanie na wc

18. mar 2022

Pekný večer. Odkedy som bola 1x tehotná tak mám každý večer odkedy ľahnem do postele pokiaľ nezaspím co mne zvykne trvať aj hodinu, nutkanie ísť cikať. Idem za tu hodinu aj 3x, aj keď vedela by som aj častejšie, lenže nevycikam sa, max. si cvrknem,presne ako keď som bola tehu. Po prvom pôrode som otehotnela po pár mesiacoch, čiže som si to až tak neuvedomovala, ale už má moje druhorodené 1,5r a stále to trvá. Prídem s WC lahnem do postele a zase mam nutkanie ísť. Mali ste to niektorá? Co vám pomohlo? Alebo ste boli z tým aj u Dr.? Ďakujem 🙂 je to neznesiteľné už.

pinkgirl
18. mar 2022

Ahoj, môžeš mať oslabené panvové dno. Skús ho cvičiť aby zosilnelo.

beata_k
18. mar 2022

Ak si len cvrknes, tak podla mna to je psychickeho povodu. Ale skus urologa, su na to tabletky.

evica17
19. mar 2022

Ja to mam , a mala som.aj pred porodom. Ze akoze ak ma nezlozi od unavy za par minut, tak chodim cikat a v hlave mam take,ze nezaspim ak nemam uplne prazdny mechur.

amelie2017
19. mar 2022

Ano, aj ja to mam, presne ako opisuje evica17. Mala som to aj pred porodom. Po porode som s tym chodila na specialnu gynekologiu, oslabene panvove dno, plus hyperaktivny mocovy mechur. musela som robit cviky, cvicila som poctivo mesiace, ziadne zlepsenie. Lieky mi dat nechceli, ze na to som este mlada. Ale ja chodim casto aj cez den. Kazali mi vydrzat kolko sa len da, aby si mechur zvykol. Lebo ze casom je to uz aj akoby len v hlave. Neviem, nepomahalo nic. Teraz som 8 mesiacov po 2. porode, zase cvicim, ale zmeny nevidim.

evica17
19. mar 2022

@amelie2017 cize nepomahaju cviky na panvove dno ?
A ako ja sa bojim ked dade idem aj pit cez den vodu, lebo hladat wc vsade zas je nanervy.

amelie2017
19. mar 2022

@evica17 no mne nepomohli. Ale ja priznavam, ze u mna to je bude z casti aj psychickeho povodu. Len casom a tymi porodmi sa to zhorsilo. Ale ano, to pitie, uz na intrak som chodila radsej vlakom, lebo predstava ist 3 hod busom bez moznosti ist na wc bola pre mna strasna. Na stanici som sa pred nastupom aj 3 krat vycikala, rozumej 2 kvapky a len co nastartoval bus, uz som sa potila, ze nevydrzim.

sszuzu8
19. mar 2022

Mam to celý život 😃 mam diagnostikovany hyperaktivny močový mechur a liečiť sa to neda. Panvové dno mam v super stave aj po dvoch pôrodoch. Len mam malý a citlivý mechúr na každý stres ci pohyb. Je to ale psychosomaticke a ver mi na 90 percent je to v hlave 🙂