Ahojte znova píšem ohľadom mojich stavov.
Dnes prišla aj záchranka lebo sa muž zľakol a zavolal. Celý deň bol super , žiaden stres pohoda . Večer sme prišli už do kludu pri telke zvieranie v žalúdku a pri srdci hnačka nutkanie na zvracanie hrozne búšenie srdca . Tlak 190 /130 , prišla záchranka všetko bolo v norme EKG cukor tlak všetko super .
A tieto stavy zažívam posledné 2 mesiace už pravidelne a nevie sa nájsť príčina.
Ošetrujúci lekár to všetko skonštatoval psychika na 90% ísť zajtra k obvodnej a proste asi na určitý čas si dat vypísať nejaké sedativa tak neviem ......
Neviem nájsť príčinu ozaj nežijem v strese nerobím nič namáhavé som doma s malým velarazy sa aj nudím lebo ozaj mame krásny život tak nedokážem pochopiť tieto večerné stavy
@deti95060810 no prejde po hodine zhruba, dali mi tabletku na ukludnenie takže je mi lepšie už teraz aspoň budem vedieť spať a áno spánok mam celkom dobrý
normalne sa objednaj psychiatrovi
@bebememe po celom dni si už asi vyčerpaná v každom prípade to je znak, že musíš viac relaxovať skús chodiť večer na prechádzku, dať si vaňu...ty už vieš, že príde večer a máš podvedomy strach.Mne sa takto objavila po ockovani tetania kŕče, mravcenie pier, tváre hlavne večer a v noci pocit, že sa neviem nadýchnuť.Mesiac som brala Lexaurin 3x denne, magnosolv a postupne to prešlo.Raz som až do sáčku dýchala a uvažovala či si zavolám sanitku ako mi trpli ruky dopln vápnik, ale až pár hodín po magnézium, milgammu b vitamíny.Prejde to ja som mesiac nechcela ísť mimo domu okrem obchodu a nutných veci.Tetania mi hneď vyšla na emg a rada, že mám cvičiť jogu a neprípustat si zle veci.
Odvtedy sa mi to stalo asi 3x vždy pred menzesom, ale iba v miernej forme mravcenie okolo pier
@luccija vážim si odpoveď že si si nasla toľko času napísať to 😆 no miestami cez deň mam pocit ze aj tie bezne veci ma vyvedú z kolaje a ze je to niečo namahave popritom bežné veci hej okolo malého a domácnosti nákupy prechádzky atď.....len proste zvláštne žiadna príčina nič a potom tieto problémy prídu
@bebememe Moze to byt z unavy okolo dietata (aj ked je dieta pohodove, predsa len treba byt v strehu, sledovat ho), pripadne z nedostatocneho/nekvalitneho spanku, co pri detoch casto byva.
Ak sa ti zda, ze spis dobre a dostatocne dlho a ze mas aj dost oddychu, tak chod k psychiatrovi. Ak sa da na spanku/oddychu pridat, tak by som skusila v prvej faze to.
Určite odporúčam aj doplniť horčík (ja som užívala Magnosolv - na lekársky predpis), plus b-komplex, selén+zinok. Mne to pomohlo na búšenie srdca a zvýšený tlak a tep.
@bebememe aj mne prišla záchranka v noci tiež z nicoho nič búšenie srdca a namerali mi tlak 210/100, z krvi mi zistili nízku hladinu draslíka, musím užívať ráno a večer kalduym. Brali ti krv na minerály? Toto robí aj keď ti chýbajú, len mne stále nezistili že prečo ich mám málo a kde sa mi stracaju
@bebememe Ono člověk si může myslet, že nemá žádné starosti, problémy atd, ale podvědomě se může něčím trápit. Já jsem taky měla takové stavy, potom jsem zjistila, že to bylo více faktorů najednou. Byla jsem úplně na dně, bylo mi snad úplně všechno. Dr. mne postupně poslala na veškerá možná vyšetření a nakonec to bylo opravdu psychické. Já jsem neužívala léky, ale dostávala jsem se z toho asi 2-3 měsíce. Nejtěžší je, nějak si to nastavit v té hlavě. Od té doby se mi to pak stalo ještě 1x v takové horší formě, když moji rodiče řešili nějaké problémy + jsem toho měla hodně v práci a škole. Najednou to přišlo, z ničeho nic, když jsem konečně zvolnila. Tehdy jsem byla v nemocnici na vyšetření, dostala jsem injekci na uklidnění a vzala jsem si asi 3 týdny volno v práci. Pak se mi to vrátilo ještě pár x, většinou kolem menzesu, ale už poznám, když to na mne jde a snažím se uklidnit. Je to vždy po nějakém vyčerpávajícím období. Pomůžou mi dýchací cvičení, sama sobě domluvit, že je to jen stres, víc spím, jím více ovoce protože na normální jídlo nemám chuť, atd. Ještě jsem na začátku pila noni šťávu, je to na zvýšení serotoninu. Vím, že to není úplně lehké, ale zkuste myslet pozitivně a jak to na Vás jde, tak si jít lehnout a prodýchat to.
@nikkagab tak nakoniec som dneska pobehala povolala atď celkový výsledok je ze pred 5 rokmi som mala tetaniu diagnostikovanu a nikto mi nepovedal dovtedy že ono to pretrvava vlastne celý život už takže všetky moje problému sú spojené zo psychikou nervami lepšie povedané takže mi dali lexaurin 3 mg na večer a magnoslov a ze dlhodobo a samozrejme pokúsiť sa o zdravší štýl života
neprejde ti to po nejakom čase aj samé ? alebo po akom čase cítiš úľavu? záchranka čo robila - niečo ti pichli na ukľudnenie? spánok Ok?
tlak 190/130 je vysoký. to si si namerala sama? alebo už záchranka?
mohlo ti prísť zle z vysokého tlaku - mama mávala takéto stavy aj s tým vracaním...