Ahojte prosím vás ti čo ste prekonali covid respektíve omicron keďže ten je momentálne v kurze… ja som pozitívna od včera a večer mávam teploty nad 38 včera vnoci 39 aj niečo… beriem vitaminy paralen na striedačku s aspirinom.. pijem veľa čaju boli ma celé telo kĺby taká akoby bodava bolesti aj vo svaloch kašeľ zatiaľ stály nemám len obcas zalaslem hlava ma slabo boli… len čítam že pri ťažších príznakov byva teplota nad 38.. ja som dnes cez deň od rana do večera mala normálnu teplotu (36,7) ta sa zvýšila pred 5tou večer na 38,3 dala som si aspirin ale stále je 38,3.. byva vyššia teplota aj pri slabších príznakoch? Do kedy ste mali prosím teplotu? Ďakujem za odpovede
4 dni skoro 40tky
dva dni 39, bolesť celého tela. kašeľ a vykašliavanie boli len dva dni, aj to minimálne. žiadna hrôza. aj sťažené dýchanie len asi 4 dni, ale tiež v pohode (prekonala som totiž aj alfu a vtedy som myslela, že pôjdem do nemocnice). čiže tie 2 dni horúčok sú dosť bežné aj u detí, čo počúvam. a ešte som sa príšerne potila. aj potom, čo už horúčky neboli, ani teploty. asi týždeň to trvalo dokopy, že som sa potila aj pri obyčajnom umývaní riadu. ale neúmerne.
Mne sa akurať včera ukázali príznaky. Večer som si musela dať vlažnú sprchu a zábal lebo teplota už sa šplhala na 40. Snáď nám to rýchlo prejde. 😊 Držím palce.
@kv1et0k držím veľmi palčeky mne už v noci nešla nad 39 chvála bohu ale “len” 38,3 dala som si paralen lebo aspirin mi akosi nerobil v noci nič (dala som si ho po 17stej vtedy som tiež mala 38,3 a nič sa nedialo) ako náhle som so dala paralen 1 a pól tabletky za chvíľku som sa začala potiť a úplne mokrá som bola.. a teraz meriam opäť… ja len dúfam že mi to nechytia manžel s malým odomna nakoľko aj svokra akurát volala že ma horúčku ta zas bola s mladšou kolegyňou v práci (svokra je sestra na dôchodku) a v pondelok sa spolu učili v stredu ta kolegyna volala že je pozitívna a dnes uz volala svokra 😔 uz nech sme zdraví všetci nech to uz nikoho nechytá aj keď ono to uz len tak nezmizne musíme sa s tým naučiť žiť … my to mame prvý krát tak celkom dlho sme odolávali ja som bola naposledy chorá pred takmer 4 rokmi…
@panelacikova ja som zvedavá kedy to odíde ak budem mat teploty cely víkend mám prísť k lekárke že mi dá atb
@janka_23 pana Beka tak to ste museli byt poriadne vyšťavena… na zvracanie vám nebývalo? Lebo ja som asi z horúčky zvracala včera ráno a dúfam že aj dnes nebudem…
autorka: tak snáď lekárka už bude vedieť, ako ďalej 😉 ja som sa zaobišla bez ATB pri všetkých covidoch (boli 3, 2 z toho s nejakým priebehom, o 1 som takmer ani nevedela). ono tie teploty a horúčky sú bežné ako aj pri chrípke, tak pozor aj na ATB, aby neboli zbytočne predpísané. možno by lekárka mohla vziať aspoň CRP a sedimentáciu, či sú vôbec potrebné hneď nasadzovať. ako sa hovorí, chrípka (berme s nadhľadom, viem sama dobre, že covid je omnoho horší) trvá 7 dní či už s lekárom alebo bez. pokiaľ máš teploty znesiteľné, po podaní liečiva klesnú a ty sa potíš, a netrvá to zároveň dlhšie ako 4-5 dní, asi by som s ATB počkala. a ak teda nebudeš mať zvýšené CRP. lebo ATB znižujú imunitu istým spôsobom, tak aby ešte nepriťažili :(
no a hlavne veľa, veľa tekutín. ja som pila na litre čistú vodu a čaje. a veľa som solila jedlá, pretože pri tom potení to odchádzalo.
@brembo aj mne kolíše teplota a teda 2 kapsulky déčka?zinok tiež?ja uzivam 5 bobuliek rakytnika neviem či je to dosť alebo dat ešte viac 🤷🏼♀️
Zinok si dávaj 15 mg c vitamín 1000, decko, teplota je individuálna dcéra mala 37,3 a už viac nie iba ráno a ďalší deň večer 37,8 také zvláštne má, nemá, dnes už nemá vôbec iba kašeľ suchý.Kamararka pred týždňom 5 dni 39 je to u každého iné
Na stránke koronagov je čo manuál aké vitamíny v akom mnozstve
@luccija teraz som akurát čítala od lekára Šucha že v prvý deň 3 kapsule. D 3 cecko zinok a b komplex tak som vyskúšala a uvidim
Bývalo, ale nezvracala som. Áno, bola som z toho riadne vystavená. Hlavne preto lebo tie horúčky nešlo ničím zrazit
Ja som mala 2 dni do 39.2
Kašeľ žiadny, celková slabosť.