Vdýchnutie asi sklenenej vaty

damira90
25. okt 2023

Prosím vdychla som asi z pvc sklenu vatu ale to si iba ja myslím to pvc ma 4 mm a 1 mm je medzi castiami vraj sklenna vata aj ma trocha pichali ruky ale preslo to. strihala som trocha noznickami manikurovymi - je to tenké pvc ktoré som len polozila a trocha strihala. Neprasila som moc. To pvc ma fakt 4 milimetre. ako tenký koberec. A este otázka prosím neprasila som - ale mala som gauc vedla taky latkový a niekde som cítala ze slena vata ma mikrocastice ktoré nevidíme volnym okom...... mam to podla vas v izbe? este ked kraje su uz ulozené, a povysavala som zem a aj som ju dva krat utrela vodou ajaxom. Le sa bojím ze ta vata ide aj na stenu sa prichytí .... alebo z takeho maleho tenkeho mnozstva sa nemusím bat. Velmi sa sklennej vaty bojim.

viestta
25. okt 2023

Si si ista, z to bola sklenena vata? Nie je to len synteticke runo ako sa pouziva na geotextilie?

damira90
autor
25. okt 2023

ja vám pošlem fotku presne čo to je. ked som to strihla s tymi noznickami asi 3 metre som strihala popri stene učupená tak ked som sa dotkla takej gulicky ztoho tak ma to pichalo. Pošlem obrázok čo som brala porosím vás resp. co som pokladala na zem.

damira90
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lalenka33
25. okt 2023

Máme sklenenú vatu v nedokončenom podkroví pod strechou, ked je silný vietor, tak sa zvykne niekde uvolniť a posunúť. Vždy ju idem zasunúť naspäť. Už som ju veľa krát chytila rukami, keď zabudnem rukavice. Žijem. Síce ma to niekedy dráždi v krku na kašel vždy to po napití prejde.

damira90
autor
25. okt 2023

@lalenka33 ach takže to není také nebezpečne že sa to víri tak som rada ze vám nič neni ja mam totálny respekt pred týmto. A to sa nebojím inakšie veci ale sklenej vaty total:( dakujem

ja_mama
26. okt 2023

No skus sa spytat toto murarov a sa len zasmeju 🙂 dom sme si zateplovali vatou svojpomocne, takze sme ju rezali, obkladali....samozrejme mali sme ju vsade napriek rukaviciam, jasne ze to pichalo a urcite sme sa toho aj nadychali, tomu sa vyhnut neda kedze to vsade lieta...telo to vykasle/vyluci a ty ked sa splachnes studenou vodou tak tie sklenne vlakna z koze pekne zmyjes. Z toho mikro kusku sklennej vaty co si postrihala ti urcite nic nebude.

matullienka
26. okt 2023

@damira90 hlavne odporúčame sa ukľudniť a menej čítať veci na internete, ktoré ťa zbytočne vystrasia. Skús si uvedomiť to, že s tou sklenenou vatou denne pracujú stovky ľudí a nič im nie je tak ako môže byť nieco tebe keď si postrihala malý kúsok?

damira90
autor
26. okt 2023

@matullienka ale áno mate pravdu len keď to sklo išlo dole a skombinovala som to s takýmto článkom co mi vyskocil tak mi ostalo zle mate pravdu to je nic ďakujem vám ze ste ma upokojili. 🙏

damira90
autor
26. okt 2023

@ja_mama veru mate pravdu murári toho majú každodenné vsade a aj by sa smiali ja som sa moc zlakla ( za internet) a ze ma pichalo do noci ruky. ďakujem vám moc.