Ahojte, mám problém. Mám 24 rokov a myslím že sa mi tvorí vdovský hrb. Počas vysokej školy som sa neustále hrbila za pc alebo nad knihami. Nemám to ešte v takom stave ako som videla fotky, no nie je to ani pekné, veľmi viditelne mi vykúka kosť. Máte prosím skúsenosti s tým, že vám pomohlo doma cvičenie? Fyzioterapeut si pýta strašne veľa peňazí. Al sa vám s tým podarilo niečo spraviť, koľko vám to trvalo?
schudnúť a cvičiť
@mondolina Vdovský hrb, viditeľná deformácia chrbtice. Toto charakteristické neprirodzené zakrivenie hornej časti chrbta dosahuje bod, v ktorom sa stáva viditeľným. A môže viesť k viacerým zdravotným problémom. Výskum naznačuje, že postihuje rôzne vekové skupiny, najčastejšie sa vyskytuje u žien po menopauze.
Žiaden tuk. Deformácia chrbtice.
@iva7474 najdes videa na YT a potom youtobe uz bude ponúkať sam aj zahranicnych fyzioterapeutov. Vyborne na vdovsky su take, kde stojíš pri stene . Podla toho hladaj. Ale pozor ty potrebujes posilniť aj krčnú, hrudnú, krízovú a brušné svalstvo. Tak sa nezameraj iba na ten hrb. A to najdôležitejšie je spravne sedenie za Pc, pri telke a spravna chôdza. Prestať davat hlavu dopredu, vedome sa na to upozornit, ze zase taham bradu dopredu ale to vsetko ti budu hovorit aj pri tych cvičeniach.
@zuzanockamt
tak ja poznám len pevné ženy, ktoré to majú.
Beriem.
@zuzanockamt
vidíš, najčastejšie sa vyskytuje po menopauze.
ona má 24🙈
@mondolina Postihuje rôzne vekové skupiny, takže pokojne aj v 24.
@iva7474 určite cvič. Lebo keď neskôr budeš raz tehotná, tak sa ti to výrazne zhorší.
@iva7474 strašne veľa videí nájdeš na cvičenia na na ténto problém len ich treba cvičiť pravidelne