Včelí peľ

actimela
31. júl 2013

Ahojte zienky,mate skusenosti s uzivanim suseneho vcelieho pelu? 😉

freyjanr
31. júl 2013

@actimela ahoj ja som alergička a ma ten peľ pomáhat aj na to ale jediný krát co som si ho dala som mala take kŕče v bruchu ze to uz nechcem nikdy zažiť ale môj priatel ho jedava pravidelne a veľmi dobre mu to robí

actimela
autor
31. júl 2013

@freyjanr ahojky pytam sa preto,lebo uvazujem,ze ho skusim uzivat na lepsiu imunitu...V com si zbadala,ze mu to pomohlo? byva menej chory? 🙂

freyjanr
31. júl 2013

@actimela áno jemu vždy niečo bolo a od jesene si dá každé rano za lyžičku a ustúpili mu problémy s trávením,klbami aj imunitou.a mne maska z neho veľmi pomohla na akné len vnútorne mi nerobí dobre.určite ho vyskúšaj

andreah25
31. júl 2013

@actimela ja skúsenosti nemám, no chcela by som mať - kde sa to dá zohnať? Díky

actimela
autor
1. aug 2013

@andreah25 ujo google...ti poradi 🙂 daj si normalne do vyhladavaca vceli pel-predaj...su tam rozne ceny a oblasti

maruska24
1. aug 2013

toto bolo aj v správach, z muranskej planiny je vraj najlepší. tiež som o tom uvažovala, ale nie je to lacná záležitosť.

extrate
19. okt 2015

Ahojte mám peľ a chcela by som ho dávať dcére, má 3,5 roka. Je často chorá, priedušky, h.d.c., a som čítala že ten peľ je dobrý na imunitu. Len som nikde nenašla či aj pre deti je vhodný. A to že je silný alergén - ako zistím či má alergiu? z krvi jej žiadnu nezistili ale stále sa jej opakujú tie problémy s dých.cestami tak dr si myslí že možno aj alergia na niečo.

lindusss176
19. okt 2015

nie malemu dietatu asi radsej nedávať. Skôr by som volila olej z čiernej rasce ja aj malá ho pijeme. Má velmi dobry vplyv na zrdavie.
Účinky:

Má posilňujúci účinok na imunitný systém a aktivuje syntézu bielych krviniek
V dobe chrípkových ochorení pôsobí ako prevencia na posilnenie imunity a na ochranu dýchacích ciest
Uľavuje pri prieduškových ochoreniach, zmierňuje prieduškové spazmy, čistí priedušky a napomáha pri dráždivom kašli
Je vhodný proti alergiám, sennej nádche, astme, ekzémom (preukázalo sa zníženie alergických reakcií pri užívaní oleja až o 70%)
Pomáha pri tráviacich a črevných problémoch, na žalúdok pôsobí upokojujúco
Pomáha pri nedostatočnej tvorbe materského mlieka
Pre deti všetkých vekových kategórií je účinný pri bolestiach bruška – do jedného roku by mal byť olej riedený s inými rastlinnými olejmi
Je vhodný ako masážny olej pri detských brušných kolikách
Vypudzuje z tela parazity – je účinný proti parazitom, vírusom, baktériám a plesniam
Pomáha pri nadýmaní a plynatosti
Stimuluje peristaltiku (pohyblivosť) čriev, odvodňovanie a odvádzanie nežiadúcich látok z tela
Má priame antimikrobiálne a dezinfekčné účinky
Podporuje zdravé fungovanie kardiovaskulárneho systému
Pôsobí proti ukladaniu tuku v cievach, čím uľahčuje prietok krvi, normalizuje krvný tlak
Úspešne napomáha liečiť autoimunitné ochorenia ako je reumatoidná artritída, lupus, celiakia a Crohnova choroba
Pomáha pri onkologických ochoreniach, plešatosti, cukrovke, astme, migrénach, problémoch s menštruáciou, pri liečbe cukrovky a zápaloch ďasien
Má pozitívny vplyv pri rakovine slinivky a taktiež lieči jej poruchy
Je vhodný pri liečbe rakoviny prostaty a hrubého čreva a ďalšieho širokého spektra onkologických ochorení.
Jeho pozitívne účinky sú preukázané pri liečbe chronického únavového syndrómu
Pomáha pri najrôznejších ochoreniach kože – ako zvnútra, tak zvonku.
Hodí sa na masáže suchej a citlivej pokožky so sklonom k alergickým reakciám
DETOXIKUJE organizmus
Urýchľuje hojenie rán a obnovu buniek
Použitie:

Vnútorne – preventívne – ráno je dobré užiť jednu čajovú lyžičku denne zmiešanú s medom alebo čerstvou šťavou z pomaranču, citrónu alebo mandarínky. Pri silnejších prejavoch ochorení je možné požiť ďalšiu lyžičku i večer.

Vonkajšie – odporúča sa natierať či masírovať postihnuté alebo záujmové miesto (napríklad vrásky alebo bruško) niekoľkokrát denne. Olej je výborný na suchú, podráždenú a zápalom trpiacu pokožku.

https://www.naturonline.sk/sk/starostlivost-o-p...

extrate
19. okt 2015

@lindusss176 dakujem za radu. Čítala som o tom oleji, tiež sa nepíše či je vhodný pre deti.
Peľ zatial jem iba ja, mám aj propolis ale teda počkám na vyšetrenia malej či nemá alergiu, zatial jej nedávam.

azalka22
19. okt 2015

co sa tyka pelu, clovek moze byt alergicky na niektore travy, kt pel moze/nemusi obsahovat. neda sa ani nejako technologicky upravit a zbavit prave tych alergizujucich zloziek. treba len oskusat. ak mate suseny pel, je vhodne ho pred uzivanim na chvilu nechat napucat (inak tu liecivu latku z neho nedostanete). bud date do jogurtu, mlieka, chvilku pockat, on tak naboptna a potom papat.
ak si nie ste isti ako dieta zareaguje, dajte mu jedno-dve zrnka a pozorujte reakciu. postupne zvysovat. viac ako 1CL/den sa neodporuca.

extrate
21. okt 2015

@lindusss176 prosímťa chcem sa opýtať ak máš skúsenosť s tým černuškovým olejom. ..teraz už je malá druhý týžden chorá, ale už neberie lieky len má ešte soplík. Ako jej mám dávať ten olej, ráno nalačno? a ako dlho by som jej to mala dávať? stále mi káže doktorka niečo na imunitu, brala skoro 2 mesiace imunoglukan, potom 5 dní arkodefenses. Tak ale nemá to moc efekt.
A ešte, neviem či aj tej ročnej môžem dať?? preventívne, lebo sestra na nu vkuse chrchle 😀

lindusss176
21. okt 2015

ano rano na lacno jednu čajovú lyžičku aby ti to vypila lebo to nie je moc chutné sa dáva citonova štava a do toho vylejes jednu čajovu lyzicku oleja alebo med a do neho das tu lyzicku oleja ako chces uvidis co bude chciet mala a ano mozes to dat aj rocnému dietatu. Detom do jedného roka sa dáva menej. Ale do roka by som ja osobne dietatu nedávala nic. Od roka už áno. Ja s malou to pijem kazdé ráno a to ma mala 2,5r a chodí do skolky. Super na imunitu a velmi zdravý🙂 Odporúčam 100%

mary34
16. jan 2018

@lindusss176 ..prosím Vás..ja tiež mám doma včelí peľ..ten mi odporučili na základe toho že ked mám dieťa, ktoré má málo železa..- spôsobuje to silná menštruácia...urobím dobre ked jej ho budem podávať..dík

katykats
1. apr 2018

@extrate dobry den pel aj propokis je vhodny pre deti od 3 rokov.aj ja ho davam malemu 1 caj.lyzicku rano

mary34
25. apr 2018

ahojte žienky...aj ja mám doma 15 roč. slečnu, ktorá má problém s menštruáciou, krváca až 15 - 20 dni...tým pádom má málo železa a tiež som mi bolo odporúčané podávať peľ..ale bez zmeny, užíva ho už mesiac..

richard88888
14. máj 2018

Vceli pel fakt fuguje ja to pouzivam na imunitu mna aj mojho priatela. Urcite odporucam dufam ze sa to bde brat ako reklama ale ja beriem od tohoto vcelara pel aj med. Takze poselam link ak to nebude problem https://www.facebook.com/vceli.pel/

pericolosa
25. máj 2018

@extrate Dobry den, prosim Vas davali ste dcerke ten pel??a aj pomohol. Tiez mam syna 3 rocneho ktory je stale chory a rozmyslala som ze by som mu ten pel kupila ale neviem sa rozhodnut a tiez neviem ci to vobec nejako ucinkuje. Dakujem

pajagdovin
20. jún 2018

Dobrý deň, mám na predaj včelí peľ priamo od včelára, ak by ste mali záujem 🙂 cena za 1kg 14 eur 🙂

Chcete posilniť imunitu deti ? Včelí peľ je „superpotravina“ s vysokým obsahom enzýmov a bielkovín
Top päť zdraviu prospešných účinkov včelieho peľu
1. Protizápalové účinky
2. Podpora životnej energie a vitality
3. Zbohom alergiám
4. Dôkladnejšie posilnenie imunitného systému
5. Zlepšenie trávenia

Je teda najvyšší čas, aby sme prirodzenou cestou zlepšili náš príjem živín!
Včelí peľ zaraďujeme medzi tzv. funkčné potraviny, čo znamená, že je najlepšie ich konzumovať spolu s jedlom, najmä s ovocím (vláknina v ovocí ešte viac zvýrazňuje pozitívne účinky včelieho peľu).

pajagdovin
20. jún 2018

môžte ma kontaktovať na tel čisle 0902 222 669 alebo e-mailom gdovinova.patricia@gmail.com 🙂

draik
20. jún 2018

@pajagdovin
Keď si tu už robíte reklamu, tak by ste aspoň mohli napísať, ako sa peľ "užíva", aby to malo efekt...

margarittaa
30. júl 2018

Tak ja som včelí peľ najprv skúsila na sebe, som alergická na peľ a žiadna reakcia. Včelar mi vysvetlil ze ak ho jem je to iné. Mame doma malú skolkarku a tiež plánujem nasadiť, postupne pre imunitu. Keďže mame rodinného vcelara, švagra, plne mu dôverujem a viem ze ten peľ je 100%.

richard88888
1. aug 2018

Kto ma zaujem o original vceli pel sprava.