Zdravím.1 ročná dcéra má jednu nôžku-členok vybočenu smerom dnu,vyzerá to ako valgozny členok.Zatiaľ chodí len pri nábytku, sama stať a chodiť nevie,doma chodí bosa len puncochach.Neviem z čoho to môže mat ale znepokojuje ma to.maju to aj vaši drobci?
Tiez sme to riesili. Otroped povedal zedo dvoch rokov sa to neriesi , ked mal syn uz dva roky predpisal mu papucky , to bolo cele jeho riesenie. terz ma 8 a je to lepsie ale nie uplne. Valgozita tam je aj ploche nohy. Ak by sommala vratit caschodila by s nim fyziotetapeutovi
@zabka79 ach bože ale čím to je?citala som že to má vela deti ale keď pozriem na ulici ľuďom na nohy všetci pekne rovné členky.a prečo že sa to do 2 r nerieši?
Moja mala ma vpadnute clenky od malicka, fyzio mi povedala, ze je to polohova deformita z maternice, bolo nam odporucene plavanie, inak chodime ortopedovi, dostala teraz ortopedicke vlozky ale este ich nenosila (ma 28 mesiacov), zlepsenie zatial vobec zial nevidim. Pricinou mozu byt aj slabe brusne svaly, diastaza, my mame.
To nas nepodareny ortoped vymyslel. Neviem ci to tak hovori kazdy. Ukaz to pediatricke ak budete najblizsie.ale ak dieta este nechodi tak je to asi zatial ok
male deticky ktore este nevedia chodit maju casto "cudny" postoj, casom by sa to malo upravit, akonahla dostan stabilitu do noh. ak by to trvalo az po 2-3r. treba to riesit s ortopedom. dcera ma tento problem nosi vysoke ortotopanky na stabilizaciu clenku, t.j. ak chces kupte jej topanky s vysokym zapinanim nie kotnikove