ahojte potrebujem pribrať fakt sa citim zle ,mám 31 rokov ,161cm a 46 kg,tolko som mala aj pred tehotenstvom ,v tehotenstve som pribrala na 60kg,po porode som vázila asi pol roka 54 kg co bolo super,konecne stenna ,zadok .No potom som začala postupne chudnut .Ako začal malý behať tak aj kila sli dole.Jem vsetko,aj v noci ,maso,zelenina,ovocie,sladkosti.Po zdravotnej stránke som ok.Skúsala som pangamin,nutri drinky nepomohlo.Rady typu žer si nechajte lebo ja jem fakt všetko neobmedzujem sa v nicom.Má niekto skúsenost co by fakt pomohlo aby som pribrala lebo vyzeram ako dievcatko ,trcia mi klucne kosti a bedrove kosti kupit niecco na seba je zazrak.Tak rada by som vyzerala zensky
Zvýšiť kalórie. Tým, že malý začal behať tak tvoje kalórie nestačili a preto si schudla daj si napr. miesto 1 pečiva ráno 1 a pol alebo 2 miesto praženice z 2 vajec 3 a postupne navyšuj. Silové tréningy by mohli teoreticky pomôcť ale napríklad ja už nejaký ten rok pravidelne cvičím silové tréningy, mám 169cm +-60kg a nosím veľkosť S v obchode je mi veľká, tričká ako tak ok ale nohavice mám obrovský problém nájsť aby mi nepadali. Takže silovými tréningami dvihneš váhu ale či to bude aj na postave dostatočne vidno to neviem.
Chapem, ze pre teba je narocne pribrat a je to narocnejsie ako schudnut (a to mam nadvahu a co to som uz schudla), ale naozaj neexistuje ina rada ako zvysene mnozstvo idealne kvalitnej stravy, skus v krajnom pripade kaloricke tabulky a vaz si vsetko co za den prijmes a uvidis, ci naozaj prijimas dostatok potravy
@linki90
Pred rokom som vazila 46kg a to mam 35r. Teraz mam 51kg. Co mi pomohlo: pocitala som kalorie, vypocitala som si ze denne treba zjest vyse 2000kcal a zjedla som asi 1500 az 1700 kcal. Z toho sa pribrat neda. A to som bola uz plna.
Takze som zvysila prijem kalorii, ranajky som mala za 500kcal napriklad. Vela zdaru
@linki90 cvičenie+strava. Krátko po pôrode som vážila presne ako ty a to mám o 6-7 cm viac. Až keď som začala pravidelne cvičiť (doma-cca 20 minút 3x do týždňa) a nielen jesť, ale aj rozmýšľať, čo jesť a koľko, išlo pár kíl hore. Ono je pekné, že sa neobmedzuješ, ani ja som sa, ale treba sa zamerať hlavne na veci ako vajcia, tvaroh, biele jogurty, ovsené vločky...vtedy som pribrala 3-4 kilá. Potom som nastúpila do práce a váha stagnovala, niečo málo sa mi podarilo pribrať zas v poslednej dobe, tým, že som začala zas trocha pravidelnejšie cvičiť, ale ono popri práci sa mi už hold tak nechce 🤷
stiahni si kaloricke tabulky a zadavaj si tam ti co zjes. vacsinou ich pouzivaju na chudnutie, ale aj takto mozu posluzit.
vraj priemerny clovek spali 2000-2500 kcal.
tvoj bazalny metabolizmus je okolo 1250kcal. to su kalorie, ktore tovje telo spali len tym, ze si - na dychanie, cinnost mozgu, srdca a pod.
okrem toho spalis este nejake kalorie travenim ( to ti aplikacia vie doratat ) a este pohybom.
@linki90 príp.vysetrenia na celiakiu ti robili?
@linki90 ahoj, ja mam 28rokov, dve deticky, hoci v tehotenstvach som pribrala 20kg, po druhom porode som mala 44,5kg pri vyske 164cm. A dlho sa ma to drzalo, stale bolo co robit pri dvoch detoch, tiez som jedak, lubim sa najest, ale nebolo to na mne vidiet. Maly ma teraz 3 a pol roka a tie kila ku mne prisli same 😊 vazim o 10kg viac a som zenskejsia, aj manzel sa tomu tesi 😀 takze uplne chapem, ze ta to trapi
@linki90 začni cvičiť silové tréningy