Vazektómia - skúsenosti

janulienka192
23. júl 2020

Ahojte, už dlhšie rozmýšľam ako sa chrániť pred otehotnenim. Pred 6 týždňami som porodila a kvôli preeklampsii mi už neodporúčajú ďalšie tehotenstvo. Nechcem dlhodobo jesť tabletky 😐 telieska majú tiež pre aj proti.... Viete akí sú muži, keď by to mali vyriešiť oni vazektómiou... 🤨
Čo by bolo najlepšie podľa vašich skúsenosti? Budúci týždeň idem ku gynekológovi, tak by som už chcela byť rozhodnutá alebo aspoň naklonená k nejakej variante....
Ďakujem 💚

janulienka192
autor
23. júl 2020

Ja som dala iný nadpis.... Pointa v tomto nadpise neodráža skutočne otázku 🤷🤔

veronikaszabova
23. júl 2020

@janulienka192 admini radi menia nadpis 🙈🤷‍♀️

lenkamatkova
23. júl 2020

Mne sa nápad podviazania vaječníkov páči, žiadne lieky, cyklus prebieha tak ako má len chýba ovulácia keďže sa vajíčko nedostane tam kam má, ale telo ho samo vstrebe. A nepríde mi to ako veľký zásah do tela...ak už naozaj neplánujete otehotnieť, tak by som do toho na vašom mieste išla...ja v budúcnosti pôjdem určite.
Škoda, že vás to nenapadlo skôr, mohli vám to urobiť hneď na sále po pôrode

janulienka192
autor
23. júl 2020

@lenkamatkova nebola som rozhodnutá, lebo preemklapsia mi prepukla viac menej posledný mesiac.... Nefrolog mi to doporučil len teraz na kontrole po troch týždňoch... A teraz už som si aj uvedomila, že je to dosť riziko aj pre mňa. Musím si preštudovať to podviazanie 👍🏻

poly2406
23. júl 2020

@lenkamatkova podviazuju sa vajcovody, nie vaječníky, a ovulácia riadne prebieha so všetkým ako má, iba sa cesta vajíčka končí v polceste..

@janulienka192 sterilizácia je možnosť, no nikdy by som ju nepodstúpila.. Nikdy. Život sa vám môže zmeniť o 360 ° a tento nezvratný krok už nezmeníte. Verte mi, viem o čom píšem.. Rozumiem obavám z ďalšieho tehotenstva, no hľadala by som inú možnosť! Stav po vazektomii u mužov sa dá vrátiť, sterilizácia je nezvestná

poly2406
23. júl 2020

@janulienka192 *nezvratná

katrin21
23. júl 2020

@janulienka192 ahoj. Mala som preemklapsiu,dcerka mala len 1600g v 34tt....ja tlak 180/120.. lieky nezaberali...
Na nefrologiu som nechodila ,ani nikde.. mas nasledky,ci? Lebo je velmi skoro vynasat sudy 6t po porode.. druhykrat sa nemusi opakovat a ak aj mas este vyssi tlak,casto sa znormalizuje kludne aj rok dva to moze trvat..
Neriesila by som zatial sterilku a ak ,tak urcite nie u Teba..jedno dieta je len na strach sa hovori... neuvadzas vek ale..... dala by som tomu cas.. a zatial menej invazivne metody. Urcite je esre skoro na take rozhodnutia.

janulienka192
autor
23. júl 2020

@katrin21 32 rokov a už mi odchádzali obličky, tak preto kontroly na nefrologii... Mne sa už dal tlak celkom pekne do poriadku... Mala som už pred cisárskym dva dni 200/130 a už som vôbec necikala, tak to oblickam dalo zabrať. Veľmi som ani neplánovala ďalšie dieťa, ale je pravda, že sa situácia môže zmeniť....
Keď neviem čo by bolo najlepšie.

veverickav
23. júl 2020

Ani to podviazanie nie je 100%tne... osobne poznam jednu zenu, co mala 4 deti, tak si dala pri poslednom podviazat. Nie su romovia. A cuduj sa svete... o par rokov sa narodilo piate 🤷🏻‍♀️🤔

liliana363
24. júl 2020

Tiez sme to riesili co ako. Aj ja som mala preklapsiu, tabletky uz nie, teliesko som nechcela. Tak som nasla ze sa da aj toto. Navrhla som muzovi, v pohode suhlasil vzhladom na moj stav. Okrem toho u mna by podviazanie bolo v celkovej narkoze, u neho zakrok trval mozno hodinu a len mu to lokalne umrtvili. Od vtedy je to uz 5 rokov. A vsetko v poriadku.

pr85
24. júl 2020

@janulienka192 Rozmyslalicste nad kondomom? Vselico sa v zivote moze zmenit a vazektomia sa nie vzdy da vratit spat.

janulienka192
autor
25. júl 2020

@pr85 rozmýšľali... Zabudneš kúpiť, pretrhnes... Neviem 😉

pr85
3. aug 2020

@janulienka192
@janulienka192 Treba kupovat len kvalitne a naucit sa ich pouzivat. 🙂