Stalo sa Vám niektorej, že ste si pri čistení ucha ušným tampónom nechtiac nechali troška vaty v uchu? Mne tam kúsok vaty z tej tyčinky proste odpadlo, no nejde mi vybrať, asi som si to skôr zatlačila, nič si tam nevidím...alebo som si to vybrala a mám stále taký sprostý pocit, že mi tam niečo zostalo...AK by mi tam niečo zostalo a nejde vybrať, hrozí nejaký problém?Máte skúsenosť
Asi by ti mohol hrozit zapal, ale to neviem isto.. Vies, ze lepsie je vybrat si to vsetko.. Mojmu manzelovi sa to raz stalo, ale on si to pinzetou vybral s mojou pomocou cele von..
@chavierka Fúú tak to neviem ako sa ti mohlo stať,tá vata tam väčšinou dobre drží.Nech ti tam pozrie niekto druhý a zasvieti,to by mal vidieť,či ti tam niečo zostalo.Snáď by sa nemalo nič stať,ušný maz by ťi to mohol odtiaľ postupne vytlačiť,záleží ako hlboko si si to zatlačila,len už si tam viac nešpáraj 😉 Keď by ťa prinajhoršom časom začalo ucho bolieť behneš na ušné
chod radsej k usnej mozes mat zapal casom nech sa ti na to kukne preistotu
@chavierka presne tento problem mal moj brat priblizne pred dvomi mesiacmi. Tiez mu kusocek vaty zostal v uchu, zo zaciatku sa to sanzil vybrat, nedalo sa. Po par dnoch mal stale taky hlupy pocit, ze to tam este ma(aj ked uz si myslel, ze pri umyvani sa to vyplavilo same). Po asi dvoch tyzdnoch slabsie pocul na to ucho, a konecne na nase naliehanie, vystal asi 3 hod. radu u ORL, a ten mu ten kusok vaty naozaj vybrat, spytal sa ho, ze kde bol doteraz(3 tyzdne), ze mu tam uz zacinal zapal. Takze radsej pre istotu lekar, ako potom velke bolesti 🙂
@hradnapani nemá mi tam kto kuknúť....☹ musím počkať asi až kým príde večer mm z práce
Svokre sa to stalo 2x. Bola pri ušnom a ten jej to vytiahol.
ahoj, do vecera by sa ti s tym nemalo nic stat, ak teraz sa ti nema na to kto pozriet. Najlahsie to pojde vybrat s pinzetou, ak si vsak chces byt uplne ista, navstiv ORL oddelenie
Zdravím, viem ze to je už starí príspevok, ale niekde som videla že medzi zubnou kefkou sa dá vytiahnuť vata von .Dnes mi ostala v uchu Vata z tých nekvalitných tyčiniek neviem prečo to takto robia, a hľadala som všade na nete rady ako si sama pomôcť. Ako áno keď je tá Vata úplne hlboko tak hej treba ísť ORL .Len viete výmenný lístok atd atd okolo toho tie postupy kim sa človek dostane k lekárovi tak to je niečo . A tak som vyskúšala si opatrne vložiť medzizubnu kefku do ucha a pomalicky a opatrne si namotať tu Vatu na medzizubnu kefku tym že som s tou kefkou hybala horedolu a podarilo sa mi tú Vatu vybrať. Tým že sú tam tie štetinky na tej kefke ,tak keď v uchu pomaličky s tou kefkou pohybujete hore dole tak tá Vata sa Vám na tú kefku namotá,a tým sa Vam tú vatu podari vybrat z ucha .Takže potvrdzujem že táto rada na nete funguje 🙂.
@chavierka popros niekoho, nech ti kukne do ucha. Ak nic neuvidi, zrejme to tam nemas a je to len podrazdene. Ak ta to bude obtazovat dlhsie, tak si skoc na ORL , tam su na to zvyknuti a vycistia oni. A usi sa nemaju cistit tycinkami ani ziadnymi inymi predmetmi. Staci si normalne len tu vonkajsiu cast ocistit vodou a vnutrajsok nechat na pokoji. Do usi "vrtat" jedine malickom, ktorym pozbieras pripadne necistoty ale nezatlacis hlbsie. Odkedy to takto robime, nemame ziadne zbytocne problemy tohto typu.