Vasocardin 50

123bob123
20. mar 2013

Ahojte.Máte niekto skúsenosť z užívaním Vasocardinu?Mne ho dali predvčerom na urgente-poslala ma tam doktorka,lebo mám dlhšie problémy s tachykardiou a cez víkend ma bolela hlava a mala som kolapsove stavy.Odmerala mi tlak 145/95 a tep 154/min. Na urgente som mala nejake zle EKG tak mi dali vasocardin a o trištvrte hodinu urobikli kontrolne-už dobré. VAsocardin mi sice znizil tep z mojich beznych uderov 100/min v kľude,mám teraz cca 77/min v kľude.Ale mi nie je dobre,boli ma hlava a liek mi dosť znižuje tlak- 90/60. Ak môžte poradťe.kým pojdem k lekárke.

iwesska
20. mar 2013

Ja sice neuzivam Vasocardin, ale uzivam obdobny liek Betaloc, tiez kvoli tachykardii. Tiez ked mi ho nasadili, tak som mala take stavy, ze som mala pocit, ze mi zastavi srdce a to som mala pulz okolo 65/min., cize idealny. Tlak mi tiez klesol z mojich beznych 120/80 mam odvtedy okolo 100/60, ked su taketo prudke zmeny pocasia tak tiez 90/60 a vtedy si znizujem davku, potom zase pokracujem ked sa mi polepsi. To chce zvyk, kym sa telo nastavi, potom ked si zvykne, tak tieto prejavy zmiznu. Keby nie, lekarka vymeni za iny.

pink_lady
20. mar 2013

@123bob123 ahoj, ja ho mam, ale davam si len polku ak nezabere druhu polku ale vacsinou zaberie ta polka. Po celom mi je tiez na nic

zuzi0911
20. mar 2013

ja ho mam uzivat len v nutnom pripade aj to en polku,asi dvy krat som len musela no nebolo mi z neho zle,skus len polku a uvidis

marsellita7
20. máj 2013

123bob123 ahojík.áno ja mám vasocardin50 no na šťastie už dva a pol roka ho nemusím brať.Začala som s užívaním v 23 rokoch no stresy sa mi odzrkadlili na zrýchlení pulzu,no bez liekov nebolo možné to upraviť.Doktorka spomínala,že som mladá a ak budem mať pokojnejšie dni,sa s toho dostanem.Dnes ich už brať nemusím 🙂 A teraz ho mám užívať,len v nutnom prípade po polke.

sarin
14. jún 2013

@iwesska ahoj prosim ta kolko ti trva kym ti zaberie ten betaloc a aku davku mas? Ja mam betaloc zok 25mg 1/2 tabletky rano beriem to asi tri dni a nejake zmeny v tlaku ani v pulze nebadam... Zabudla som sa spýtať, či to má nejaký pozvoľný nastup, alebo či to ma reagovať hned po podaní,...

iwesska
14. jún 2013

@sarin Ahoj, no, s takou malou davkou sa zvacsa zacina a je to u kazdeho individualne ako zareaguje. Ja som mala napr. zaciatocny tlak nizky - okolo 110/70 a celkovo reagujem na lieky okamzite na akykolvek, takze mne to zabralo hned a aj mi to dost znizilo tlak - v podstate do dvoch hodin som pocitila znizenie pulzu a tlaku. Po porode sa mi tlak este znizil - teraz som rada ked mam uz 100/60 a z uvedenych dovodov som musela 1/2 znizit na 1/4, co sa mi aj tazko deli 😒 Pulz mi to drzi celkom dobre - okolo 75-80, aj ked prijala by som aj menej, len potom idem zase do kolien kvoli tlaku. Neviem aky si mala pociatocny tlak a pulz, tazko sa mi takto posudzuje. Ale inak v takom dlhodobejsom horizonte sa mi pulz stabilizoval az tak po tyzdni uzivania...takze chce to este tak tyzden vyzdrzat, pokial teda nemas velmi vysoky tlak a pulz, co by ta ohrozovali a potom sa skus poradit s lekarom, zrejme ti poradi davat este 1/2 vecer, alebo 1tbl hned rano.

sarin
14. jún 2013

@iwesska ja som strasny stresak.... Moj domaci tlak v pokoji je 135/85.. Ked mam z niecoho stres alebo strach tak tlak skoci na 150/100 ... A ked som uplne vystresovana vzdy u dokyho tak tam valam rekordy 180/99... Za par minut 150/115... Dokyna to uzavrela akoze som vzrusivy typ a treba mi krotit adrenalin.. Pulz v strese tiez vybehne do stovky... Ale ked som kludna usadena tak mam tak 65...

iwesska
14. jún 2013

@sarin Tesi ma, ja som uplne rovnaky stresak 😀 Ja a navsteva lekara = nervovy kolaps 🙂 U mna tym, ze mam pokojovy tlak taky nizky tak ked som fest v strese vybehne na neuveritelnych 120/80,cize konecne normalny, ale ja valam zase rekordy v pocte pulzov - ked sa zlaknem tak nemam problem atakovat 140 :-/ A je mi dost zle uz vtedy. Mna uzavreli ako "nerovegetativna labilita" a kradiologom mi bolo povedane, ze mam si zvyknut, ze mam skratka taky precitlively nervovy system. Ale na to sa neda naozaj zvyknut, to mi urcite das za pravdu. 😒 A mavas casto stres a strach? Lebo ja trpim aj uzkostami a uz ked pocujem ze mi srdce zase ide rychlejsie tak sa zacinam bat ☹

sarin
14. jún 2013

@iwesska mne to zacalo ked mal tatino infarkt... Odvtedy pohlad na tlakomer u mna vyvolava hruzu.. Cize ani to co si ja nameram neni celkom ok.... A ja keby som si nemerala tlak tak to ani nezistim... Ja som ten zvyseny tlak citila len v situaciach stresu a strachu to mi prislo ze to je pocit patriaci k tomu stavu... Ale asi nie... A ci mam casto stres a strach?? Kazdy den... Preto tie lieky.... Si ma mala vidiet ked mi dali holter tak som pisala zavet uz.... Vobec to dokyna nepochopila ze z tej veci mam panicky strach...

iwesska
14. jún 2013

@sarin A si im to hovorila, ze mas z toho strach? Lebo ja na to ze sa bojim dopredu lekara upozornim, nech je pripraveny, ze hodnoty budu skreslene. Lebo mozno ta liecia uplne zbytocne s tymito liekami. Ja som istu dobu brala antidepresiva a mozem ti povedat, ze zmeny boli citelnejsie ako pri tychto liekoch, lebo korigovali psychiku, nie len tlak a srdce, ktore su v "pohybe" nasledkom stresu. Tusim sa k nim zase vratim, lebo tiez ma nebavi takyto zivot s liekmi ktore nic neriesia. Aj ja som mala Holter na srdce - uz 3x. Prvykrat ked mi ho nasadili mi zaznamenal pulz 150 😅 Strasne som sa na neho sustredila cely den, bola to hruza. Ale tie dalsie 2 razy uz boli v pohode, uz som sa znormalizovala, zvykla a sme sa skamaratili a vysledky boli hned lepsie 🙂 Aj tlakomeru som sa bala, ale v tehotenstve som si musela merat denne a uz sa z toho stala rutina, teraz uz ho beriem ako hodinky 🙂

sarin
14. jún 2013

@iwesska ja som Ad nezodpovedne vysadila.... Chcem babo ☹ ale vysadila som ich uz niekolko rokov dozadu.. Brala som ich pre paniku zo zdravotneho stavu 😖 ... Ja viem ze som trochu na hlavu ale ked chcem byt tehuu s AD to nepojde

sarin
14. jún 2013

@iwesska no povedala som ze mam strach z neho... A oni ze si zvyknem..

iwesska
15. jún 2013

@sarin Ja to iste! Teda mne ich vysadila Dr. po 8 mesiacoch a az neskor som sa dozvedela, ze to bolo skoro, nechapem, preco na tom trvala. Tiez chcem este jedno babo a preto sa zubami nechtami branim dalsim AD. Chystam sa vyskusat este homeo. Uz mi raz pomohlo, tak inu moznost nemam. A to sa moze aj v tehu keby nahodou...

matkasv
23. sep 2013

ahojte....aj mne dala doktorka vysocardin man zvzsene pulzi 126 ale ak sa kus ukludnim stale to skace.Mam pri tom zavraty .Mal niekto tiez zavraty?preco sa to vlasne deje?ja to nemam casto len raz za cas ale tiez som stoho hotova tiez som tremistka a aj sa rychlo zlaknem alebo ked vidim cloveka ze sa len podkne uz sa zlaknem ze pada....mam onedlho 33 rokov a zazivam taketo veci asi rok ale strasne nepravidelne.

matkasv
23. sep 2013

@iwesska ahoj dala mi doktorka tiez vasocardin 50.chcem sa ta opitat a ty mas zavraty ak vzsoky pulz?ako si ho meries?a co sa moze stat ak zoberiem tabletku a nemusim ze to bude len poplach.ja mam zacat so stvrtinkou.

iwesska
24. sep 2013

@matkasv A to ti predpisala kardiologicka? Lebo podla mna by bolo na mieste poriadne kardio vysetrenie - okrem EKG aj ECHO, Holter 24 hod., aby si vedela, preco to mas, ked mas aj zavraty. Ja nemam zavraty vtedy, len strach, ze sa mi nieco stane a rychlo dycham. Ja to mam vegetativneho charakteru, Dr. mi vravel, ze som tak nastavena od prirody - niektory ludia maju proste citlivejsi nerv. system, tak reaguju vznetlivo na urcite situacie. Ja som otehotnela a lieky uz vyse mesiaca neberiem a zatial som nemala nejaky intenzivny zachvat, snazim sa byt v klude. Ale ked to uz zacnes brat, treba to brat pravidelne, nie raz ano, raz nie, lebo to srdce zmaties a ono potom nevie co robit. Ked mas stale taky vysoky pulz, tak skus tu 1/4 denne a po tyzdni asi zbadas efekt, celkovo sa ti to ukludni...mozes to brat potom aj dalej a ked budes mat pocit ze si stabilizovana, aj psychicky, tak to po porade s lekarkou mozes postupne, pomalicky znizovat a vysadzat. Ale samozrejme hodne zavisi od toho, akeho charakteru mas tachykardiu, teda od diagnozy.

mariemmka
24. sep 2013

@iwesska ahoj, možem sa spytať aké AD si brala na tieto problémy ? pretože ja mám bohužial podobný problém, strašne sa bojim lekárov a vyšetrení 😒 tlak sice nemám vysoký, mne sa strašne zvyši pulz a viem že je to so psychiky ....beriem sice egilok 25 ale vlastne nič nerieši, na chvilu zniži pulz ale nelieči, len potláča priznaky....beriem aj AD, ale na toto mi zatila nezabrali, tak mi Dr. dala nove, paroxetin je na panický strach a uzkosť....dufam, že mi to pomôže 🙂 Drž sa! pa

iwesska
24. sep 2013

@mariemmka Ahoj, ja som brala citalopram, ale bolo mi z toho prve dva mesiace strasne zle. Uz by som to nechcela. Ja to riesim cez homeopatika.

mariemmka
24. sep 2013

@iwesska aha 😒 dakujem a čo teda berieš teraz ?

iwesska
24. sep 2013

@mariemmka Nic neberiem, ani Betaloc. 3x som uzila nejake homeopatikum od homeopatky a bolo 🙂

matkasv
26. sep 2013

@iwesska ahoj dala mi to internistka.a dala mi aj torekan na tie zavraty a dala mi papier na neurologiu ze to moze byt neurologickeho typu.vies bojim sa a aj si namyslam hluposti tie zavraty neprestavaju su sice jemne ale aj tak.idem zajtra k ocnej ci nemam ocny tlak a aj ku gynekologovi hovoria ze to moze mat suvis no uvidime.citim aj busenie ale nieje to take strasne.neviem co mam robit .

iwesska
27. sep 2013

@matkasv Tak ono treba hlavne vysetrit, co ti sposobuje zavraty. Mozno to busenie je len vedlajsi efekt. Nemavas nizky tlak?

matkasv
27. dec 2013

@iwesska ahoj dlho som tu nebola..mam vasocardin 50 dala mi to internistka mam po 1/4 denne alebo podla potreby ak budem mat vysoke pulzy mozem aj polku..povedala mi ze tu 1/4 mozem aj dva az tri krat denne ako sa budem citit.poviem ti su dni ked mi je vyborne ze na tlakomer ani nepozriem a su dni co si meriam kazdu hodinu mi je tak blbo..aj teraz ked pisem uz asi hodinu mam v sebe 1/4.povedz moze to sposobovat aj alkohol?nerozumiem tomu..bola som aj na vysetreni co ides na neurogennu tetaniu ako ti asi reaguju svaly pri strese a vyslo mi tam kus zvysene hodnoty,Povedali ze sa nestresovat asi pojdem ku psychiatricke zeby mi dala nieco na utlm ma pocit bo uy neviem a nerozumiem nicomu..dakujem za tvoju odpoved..matkasv@azet .sk ak by si chcela napisat..

iwesska
28. dec 2013

@matkasv Poviem ti co mne povedal kardiolog - lieky na tlak a srdce sa bud beru pravidelne, alebo neberu. Vynimka je jedine v tehotenstve, kedy je lepsie byt bez a dat si v pripade potreby. Ale inak, ked som bola taka rozhadzana vnutorne ako ty, tak mi to upokojilo az vtedy ked som tu 1/4 jedla kazdy den a dlhodobo. Vtedy sa ti pulz stabilizuje. Predtym som mavala ineho kardiologa a ten ma na to neupozornil, tiez som jedla len podla potreby a vysledok bol taky, ze bola u nas aj zachranka, lebo raz som si dala raz nie...ako moj terajsi kardio hovori - je to ako pes na retazi. Bud ho nechas volne pobehovat a nauci sa spravat, alebo ho nechas na retazi. Ale ked ho raz priviazes potom dva dni nie, potom zase, tak chudak nebude vediet ako reagovat. To iste sa deje so srdcom ked sa lieky neberu pravidelne. Tak pokial ti to neznizuje vyrazne tlak, bravala by som denne tu 1/4 a po par dnoch uvidis zmenu.
A urcite alkohol vyluc - ja nepijem ani kavu, ani kolu, ani cierny, zeleny caj, alkohol vobec - vsetko to drazdi nervy a srdce. Ja som si dala pohar vina a uz to buchalo takze ja uz neriskujem v tomto smere.

matkasv
29. dec 2013

Ahoj....neznizuje mi to vyrazne tlak ale na to ze mam brat pravidelne ma tiez nikto neupozornil.dala som si vcera vecer ako som ti pisala a dnes rano...citim sa ponej aspon na chvilu taka vnutorne velmi nekludna a mam studene ruky..po chvili to prejde..internistka mi povedala ze podla potreby alebo kazde rano si dat 1/4 a potom vecer ak by neklesli.lebo aj po dvoch hodinach ak by neklesli..ale ja zoberem mam 95 a po 15 minutach ma hodi a 75 a potom to ide zas hore a drzi sa tak na 88 az 90.pocitujem mierne zavraty stale.Je to na figu..povedz mi preco bola u teba zachranka aky si mala stav?Mne povedala este internistka ze ak budu pulzy velmi vysoke a nie prilis nizky tlak mozem zobrat aj polku tabletky.Takze kava ?tu som vylucila tiez nedobre mi robi kolu pijem ale tiez citim nieco ine ako normalne to tiez pri ciernom caji.aku vodu a aky caj pijes?a beries aj nejake magnezium??dik ..prajem pekny den..

jandula1111
5. sep 2015

😉

jajagaja
29. mar 2019

Ahoj, máte niekto skúsenosť s betalockom 25. Predpísali mi ho na zníženie srdcového rytmu mala som 120 tep a teraz tak 70, 80. Beriem ho ráno a večer. No nie som s ním stotožnená. Bojím sa že má vedľajšie účinky, ako napríklad, mám pocit nekladú, strašne som vnútorné napätá, prepadáva má depresia z času na čas. Môže to byť z lieku?

dlady
1. júl 2023

Zdravím už skoro dva tyždne beriem podla potreby vasokardin 50 mg niekedy polku niekedy celu, mavam vysoky puls 118 , pocit na odpadnutie bolesti hlavy a pocit ako keby som infarktovala, tažke dychanie . Pride to ako na etapy zničoho nič behom 3 minút , zachranku volam dost často lebo sa vždy zlaknem , na urgent chodim skoro kaźdy tyžden , som z toho zúfala , egk mam dobre odber krvy vždy dobre, vvšade chodim z tlakomerom lebo zničoho nič mi je na odpadnutie, bojim sa že mi nasadia nejake navykove lieky a už sa potom z toho nevyhrabem. zatial mam vasokardin a pri tažkych dnoch diazepan pp. Ma niekto take stavy ako keby na odpadnutie ,triažku , vysoky pulz?kedy to prejde ?neviem poriadne funngovat nechapem prečo je to tak mam 38 rokov . svokra sa zo mna smeje že mam ist na psichiatriu.

dlady
6. júl 2023

@marsellita7 je to stara diskusia ale mozem sa opytat ako ste s tym liekom vasokardin? mne ho dali a povedali ze do konca zivota ho musim brat je to pravda? po akom case ste ho vysadili?dakujem