Vaše skúsenosti s hysterektómiou

20. máj 2021

Na buduci tyždeň ma čaka tato operácia. Ako ste to žienky zvladli? Ja mam neskutočny strach. A ako to bolo aj po intimnej stranke po tejto operácii? Hanbim sa na to opytať lekara. Budu ma operovať rezom cez brucho a odstrania mi aj vaječniky.

iluviel
20. máj 2021

Mna na tuto operaciu chystali (nakoniec urobili inu) a lezala som na izbe so samymi zenami po hysterektomii a za mna teda najhorsie je prezit tu bolest, tie cca prve 2 tyzdne. Ked sa to zahoji tak potom uz vsetko bude dobre 👌 ale ta bolest bola teda exkluzivna 🙈 vsetky sme tam stonali ako na smrtelnej posteli, hadice z brucha, jaaaaj zle 😬 Ale rychlo sa to hoji! Chvalabohu 😊

jarhal
20. máj 2021

pohoda ,ja to mam laparo..a neskutocne sa mi odvtedy dobre zije...nic ziadnu bolest som necitila ani po operacii ...lezala som tam 5 dni a nikdy nic nezabolalo.Lutujem len ze skor som do toho nesla,mohla som si usetrit roky trapenia No a lekar mi ozrejmil ze po pol roku treba cvicit a manzel je ten kto je napomocny lebo svaly treba trenovat zvnutra.

adelaida33
20. máj 2021

Ahoj, mojej mame a dvom kolegyniam robili presne tak isto. Rezom cez bruško. Všetky tri mali zhubný nádor, všetko chirurg vybral a všetkým trom sa darí dobre. Jediné, načo si dávajú pozor, je opúchanie nôh, nosievajú sťahovaciu pančuchu. Bolesť po operácii zvládli normálne.

ticko
20. máj 2021

V pohode to bude neboj

bobsent
20. máj 2021

pozri si tu príspevky do témy hysterektómia. tak je toho, nechce sa mi ti rozpisovať. keďže prídeš o vaječníky, čaká ťa rýchly nástup na klimaktérium(za niekoľko dní po operácii). po intímnej stránke po "iba" odstránení maternice sa nič nemení, v klimaktériu si úbytok hormónov urobí svoje...viac som k tomuto písala v téme hysterektómia.