Vaše prejavy tetanického syndrómu

veronika31122018
27. okt 2020

Ahojte prosím vás ak máte niekto tetanicky syndrom povedzte mi aké máte prejavy tejto choroby...
Mňa včera zobrala sanitka pre veľmi rýchle búšenie srdca tlak na hrudi a bolesť cítim aj dneska vystreluje mi až do ľavej ruky mali ste to už niekto prosím vás....neviem či to pripísať tetanii alebo môžem mať niečo zo srdcom ale EKG som mala v poriadku len v sede keď mi ho robila akoby mi srdce vraj vynechavalo ja som to cítila ako prudké bitie srdca....prosím napíšte mi vaše skúsenosti dakujem

anonym12
27. okt 2020

ahoj,príznaky, ktoré popisuješ, sú príznakmi tetánie, niekto pociťuje pichanie pri srdci, niekto má závraty, svalové kŕče, u každého je to individuálne, možno si poslednú dobu bola pod nejakým stresom, nervózna, určite teraz ber každý deň magnézium, ale to ti určite povedali, ešte na nervy je dobrý b komplex, hlavne sa nerozčuľuj, buď v kľude a po pár dňoch sa to upokojí

veronika31122018
autor
27. okt 2020

@anonym12 ďakujem pekne..beriem magnosolv a magne B6 ale mám aj B komplex....
Mala som aj pred tým tlak na hrudi a sťažené dýchanie....
Len teraz sa bojim pretože cítim akoby bolesť na ľavej strane hrudníka a bolesť v ľavej ruke v ramene...

monkabohdalova
27. okt 2020

@veronika31122018 aahoj, mne sa tetania tiež prejavuje tlakom, pichanim na hrudi.. k tomu už viac menej pravidelné trpnutie rúk a nôh.

veronika31122018
autor
27. okt 2020

@monkabohdalova ruky a nohy mi niak netrpnu iba cítim takú slabosť v rukách a akoby tras..
Skôr ma trápi moje prudké búšenie srdca a bolesť na ľavej strane hrudníka a tá bolesť mi ide až do ľavej ruky

dori92
27. okt 2020

Ja som mala tetanicky záchvat keď som bola tehotná... Prejavilo sa to u mňa tak, že najprv sa mi začalo hmyrit pred očami, videla som šero, potom sa mi začal motať jazyk (rozprávala som jedno a z úst vychádzali hatlaniny) a potom mi začal trpnut jazyk až dozadu do hrdla, a práva ruka mi trnula.. Na druhý deň som to spomenula lekárovi a na 24 hod som bola hospitalizovana pre podozrenie z mrtvice. Nakoniec mi ale diagnostikovali tetaniu. Ten záchvat ale nebol nič prijemne..

veronika31122018
autor
27. okt 2020

@dori92 to vám verím...táto tetania je naozaj svinstvo človek má strach že mu ide o život...ja som mala pocit že mám infarkt keďže mi bolesti išli do ľavej ruky....boli ma hlava mám tlak na hrudi zle sa mi dýcha...ale našťastie mi netrpnu končatiny ani nič ...ale viem ako sa cítite...ja keď som bola tehotná som to nemala mala som pokoj asi 3 roky a teraz ma to zdraplo zas

veronika31122018
autor
27. okt 2020

@monkabohdalova mávate ten tlak na hrudi aj akoby také pálenie???

kubkovamama
27. okt 2020

@veronika31122018 ahoj,párkrát som mala "záchvat" alebo ako to nazvať naposledy pred 6r.Mam aj arytmiu,čo je ale vrodené a keď to prišlo naraz,myslela som,že asi umriem.Kokegyna bohužiaľ každú chvíľu,skolabuje hocikde,má aj veľmi nízky tlak.Mne to prešlo keď sa mi dal život do poriadku,takže psychická pohoda asi základ.Arytmia ostáva,ale aj to už veľmi zriedkavo,trošku cítim nepohodu teraz v tehotenstve aj tŕpnutie atď,ale snažím sa si to nepripustat,beriem magne 400g 6x denne,občas si dám Guajacuran,ale len výnimočne.Musiš byť v klude.Zrejme ťa niečo stresuje,aj podvedome.

monkabohdalova
27. okt 2020

@veronika31122018 pálenie ani nie, skôr taký tlak alebo pichanie ..mne to preráža niekedy ako keby až do chrbtice , a sťažené dychanie mávam

mirib11
27. okt 2020

@veronika31122018 manželovi sa stalo to isté v práci, rovaké symptómy aj sanitka ho brala, má to z chrbtice

veronika31122018
autor
27. okt 2020

@monkabohdalova takú bolesť cítim na hrudnej kosti a mám problém sa nadýchnuť...ešte keď ležím tak je celkom ok ale keď sa postavím vtedy to moc tlačí boli na hrudi a nedá sa mi dychat

veronika31122018
autor
27. okt 2020

@dori92 prosím vás a myslíte že je možné že cítim bolesť tak do ľavej ruky do pleca??

dori92
27. okt 2020

@veronika31122018 úf ja neviem aké sú iné symptómy, ja som napísala len svoje... Skúste sa poradiť s Dr..

veronika31122018
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anonym12
27. okt 2020

@veronika31122018 áno môže to vyžarovať aj do ľavej ruky, týmto nechcem vylúčiť inú diagnózu a kľudne to môže byť aj z tetánie

veronika31122018
autor
27. okt 2020

@anonym12 pretože ja mám tetaniu a teraz to prežívam búšenie srdca tlak a vyžarovanie do ľavej ruky a dosť sa bojim...ale včera som bola v nemocnici a všetky výsledky boli vraj v poriadku...

anonym12
28. okt 2020

@veronika31122018 ak nič nenašli tak potom to bude z tetánie

veronika31122018
autor
28. okt 2020

@anonym12 no brali mi krv a vy sledky sú vraj vynikajúce...keď si meriame tlak mám zvýšený tep....
Keď som v sede alebo stojím mám to búšenie a ťažšie sa mi dycha

eryykah
28. okt 2020

prosím vás, nemáte niektorá problémy s trávením, bolesť v chrbte, padanie vlasov pri tetanii?

veronika31122018
autor
28. okt 2020

@eryykah mne napríklad vôbec už pár dní nechutí jesť až mi je zle keď si pomyslím na jedenie...akoby som mala v hrdle stopku a a nepustí mi nič....
A vy máte také že búšenie srdca ale iba keď stojím keď ležím tak nie

lagunka0000
30. okt 2020

@veronika31122018 Ahojte, žienky keď sa vám začne tetanicky záchvat a cítite tlak na hrudi, sťažené dýchanie a búšenie srdca tak vám ide aj tlak s tepom hore? Lebo mne nie, len začnem cítiť ako mi bije srdce, tlak na hrudi ale tak hore na ľavej strane a pocit nedostatku vzduchu. Vy to máte ako?

michalka1233
14. sep 2021

@veronika31122018 ako ste dopadli, robili vám vyšetrenia? Zistili vám niečo s coho to môže byť?... Mam to iste...

lagunka0000
15. sep 2021

@michalka1233 zatiaľ nič, akurát z Ľubochni že mám vyššie hodnoty hormón aldosteron. Ešte idem na vyšetrenie na tetaniu na druhý týždeň

michalka1233
3. okt 2021

@lagunka0000 čiže asi to bude s tetanie

lagunka0000
3. okt 2021

@michalka1233 tetania mi vyšla negatívne, ale ti niekde som čítala že sa má vynechať min na 3 dni magnézium, mne to nepovedali že ho nemám brat hoci dr vedela že sa ním riadne dopujem, takže asi tak

michalka1233
3. okt 2021

@lagunka0000 hm ja práveže magnézium beriem vždy na ukludnenie lebo by som sa asi zbláznila bez toho, tiež ma to straší co to môže byť tiež som bola na internom a výsledky v pohode tak neviem, zase doktorka mi povedala ze to môže byť s toho ze sa stále tak desim... Stále si hovorím ze to bude s chrbtice, lebo keď je stres tak stahujes plecia a to všetko ti tlači do predu a preto je taky tlak na hrudi.

luccija
3. okt 2021

@lagunka0000 áno musíš vynechať magnézium mohlo to byť skreslene

luccija
3. okt 2021

@michalka1233 aj stiahnuté svaly a nejake bloky v chrbtici spôsobuju ťažké dychanie

luccija
3. okt 2021

@lagunka0000 ja som búšenie vôbec nemala iba mravcenie po tvári, tlak v hlave a kŕče v nohách každý mábiplne iné prejavy.No a potom už úzkosť, lebo ma to obmedzovalo a stále som bola nervózna čo sa deje .Na 3 t som mala liek na ukludnenie a úplne to ustalo len pred menzesom cítim zase brnenie pier a užívam magnosolv mňa veľmi uspava som ako opitá, ale aj tlak mám celkovo nízky asi preto....

lagunka0000
3. okt 2021

@michalka1233 však ja tiež bez magnézia by som bola hotová, takže ak mám len mierne a nie až také výrazné prejavy tetanie tak mi to mohlo skreslit tie výsledky, ja už neviem