Vaša skúsenosť s Covid testom

zuzula507
12. sep 2020

Ahojte zaujima ma Covid test konkretne samotne testovanie. Ak tu je niekto kto to priamo absolvoval, aka je vasa skusenost? Ci to velmi bolelo alebo sa to v pohode dalo vydrzat. Zaujima ma to lebo mam ist na orl zakrok a je nutny covid test. Raz sa bol testovat moj 70 rocny otec po CMP a vyter z hrdla bola rychlovka ale vyter z nosa ho velmi bolel.Vravel ze davno taku bolest nezazil,mal pocit akoby mu doslova vyrezavali z nosa a trvalo to dost dlho stala som vedla neho ked ho testovali a ozaj to vyzeralo hrozne. Zacala som preto zvazovat ci s tym zakrokom nepockam az kym to nebude opat povinne no na druhej strane by som ten zakrok mala co najskor najradsej za sebou az ked niesom az uplna akutna

zuzap33
12. sep 2020

@zuzula507 ja som tiež bola. Povinnosť pre ct. Nepríjemné, ale je kopu horších vecí. Obyčajný výter z nosa a hrdla, trošku dlhšie poskrabkaju. Otec je zrejme už veľmi precitliveny.

horalka1986
12. sep 2020

Mama bola vo stvrtok a v pohode. Ze jej to robili rovno pri aute, hrdlo s nou nespravilo nic a v nose ze to bolo len neprijemne lebo isli dost hlboko.

pribinak
12. sep 2020

Bola som. Prežila som to úplne v pohode. Zvládli to aj bábätka a malé deti. Zas Vám nebudú vyrezáva slepé črevo zaživa. Toto je pár sekundová záležitosť

veronikaszabova
12. sep 2020

Mama bola, zvladla

luccija
12. sep 2020

Áno idú hlboko a je to nepríjemné, ale musia....

hettinka
12. sep 2020

V Čechách vyvinuli test zo slín a výsledok je za 1 hodinu, navyse spoľahlivejší ako z PCR testov, kde je spoľahlivosť 70%. Snáď sa dockame aj tu.

alexandra2468
12. sep 2020

Je to neprijemne, ale je to take rychle, ze som na to pocitovo uz aj zabudla :D
Pre mna je urcite neprijemnejsie gyn vysetrenie, hento je fakt rychlovka.

marlent
12. sep 2020

Swsternica bola z hrdla v pohode ale ze nos bol velmi neprijemny

basska_b
12. sep 2020

Muž bol z nosohltanu z okna auta... vraj to bolo nepríjemné a trochu i bolestivé, ale dalo sa to. Ak by nerobili dôkladne, test by mohol byť falošne negatívny

margaretka_
12. sep 2020

Je to iny vyter ako sa bezne robi na orl kvoli kultivacii?

dzejsik
12. sep 2020

@margaretka_ to by ma tiež zaujímalo, na orl som bola v minulosti viackrát na výteroch aj z nosa aj z hrdla ... nos je vždy nepríjemnejší, tam to moc šteklí

sapetka
12. sep 2020

Preco musia ist tak hlboko? Zaujimama ma to ze preco nestaci klasicky vyter z nosa?

kamajka
12. sep 2020

Ja som bola na teste. Normalka ako v ambulancii ked mas sopel a boli ta hrdlo. Aspon akoze mna netrapili. Ale je pravda ze som si to platila sama. Tak mozno ma setrili..ze tie prachy 😁

nikiki29
12. sep 2020

Neviem prečo, ale u nás nerobili z nosa, len 2 z úst - jeden hlbšie z hrdla, druhý z vnútornej strany líc.

mircalla
12. sep 2020

Boli moji obaja rodicia, dokonca mama chora na rakovinu a dva krat a absolutne sa nestazovali.

kaja15
12. sep 2020

@nikiki29 to kde tak robia?

nikiki29
12. sep 2020

@kaja15 BB... normálne v nemocnici na infekčnom, kde idú všetci s podozrením. Môjho muža testovali a aj všetkých jeho kolegov a každému urobili iba z úst, z nosa nie 🤷🏻‍♀️

aduskalac
13. sep 2020

@zuzap33 to naozaj robia testy pred ct vysetrenim,kamoske robili ct a nasledna hospitalizacia a ziadny test.moj muz ide 25 na ct a nikdo nepovedal ze musi st na test

zuzanockamt
13. sep 2020

A ako riešia neošetriteľných pacientov? A robia tie testy len vyškolení zdravotnícki pracovníci? Lebo napr. určite by som nedovolila, aby v nose niekoľkomesačného dojčaťa špáral nejaký medik, hasič alebo vojak. Čo ak by došlo k poškodeniu zdravia?

zuzap33
13. sep 2020

@aduskalac áno normálne mi povedali, že musím prísť s negatívnym testom. Tak som dala urobiť. A bola to magnetická rezonancia. Celý čas som v bubne musela mať na tvári rúško

zuzap33
13. sep 2020

@zuzanockamt prečo si myslíš že to robia vojaci alebo hasiči v plnej zbroji? Viem, že medici áno. Proti tomu nemám námietky. Veď určite nie sú z prvého ročníka

zuzanockamt
13. sep 2020

@zuzap33 bolo obdobie a oblasti, kde to robili hasiči a vojaci a ja si teda neželám ani medikov

zuzap33
13. sep 2020

@zuzanockamt tak sa zaluj na lamparni. Koho tam daju ten robi, nema na visacke napisane kto je, co je. Lekari tam urcite nebudu. A co mas proti medikom. Ved su bezne v nemocniciach, rovnako na praxi su aj sestry

ckatka
13. sep 2020

Mne sa z nosa pustilo tolko krvi ze podla mňa nemohli mať tie testy žiadnu výpovednú hodnotu...neviem kam až šli...syn trojročný to zvládol.ale jemu asi až tak hlboko nešli.

lussyl5
13. sep 2020

@zuzanockamt I keby išlo o policajtov či hasičov,každý je zaškolený nedajú tam len tak hocikoho ale viem že to robia iba zdravotnícky pracovníci,vojaci a policajti keď niekde sú tak len na udržanie poriadku a organizáciu ľudí.A výter z nosa normálne na ambulancii robia zdravotné sestry.Mne robili výter z nosa ešte dávnejšie nie kôli covidu,to bolo na alergiu.Nie je to bolestivé,len trochu nepríjemné.Je to v podstate jednoduchý úkon,môže v kľude aj medik,nie je dôvod obávať sa.

zuzanockamt
13. sep 2020

@lussyl5
@zuzap33 pri lekárskom vyšetrení musím s prítomnosťou medika súhlasiť, ak nesúhlasím, tak vyšetruje lekár alebo robí úkon zdravotná sestra

zuzap33
13. sep 2020

@zuzanockamt ja som pri porode mala aj medika a nikto sa ma nepytal. A vyter nie je lekarske vysetrenie

zuzanockamt
13. sep 2020

@zuzap33 ja som pri obidvoch pôrodoch podpisovala súhlas