Váš život po odstránení menisku

monnmonn
13. mar 2021

Ahojte, videla som, že viaceré máte skúsenosti s operáciou menisku. Chcela som sa spýtať koľko percent vám museli vyoperovať, pred akým časom a či máte nejaké problémy, či sa nebojíte artrozy atď... dakujem

martinezzz511
18. mar 2021

Ahoj, mne vypoerovali 80% vnútorného menisku pred 5 dňami... Doktor mi zakázal zdvíhať ťažké váhy na drepy
Teraz zisťujem ako to je s implantátom menisku mám konzultácie s 3 doktormi zatiaľ ten prvý ktorý má operoval povedal že to určite neodporúča...
Dnes idem za ďalším ...

Artrozy sa nebojím a cítim sa dobre barle som nepoužíval vôbec ani po operácii ...
Tiež sa chcem opýtať,ak niekto má skúsenosti s implantátom menisku , napíšte mi prosím vašu recenziu ...

monnmonn
autor
18. mar 2021

@martinezzz511 zaujímavé, mne práveže kázali jednoznačne posilniť svalstvo na nohách a drepy majú byť vhodným cvikom (možno mysleli bez ťažkých váh, princíp je vraj kĺb zaťažiť ale nie preťažiť). Ja som zatiaľ o tých implantátoch zistila len toľko, že veru áno, umelý sa nejak neodporúča ale je možnosť ešte transplantácie od ľudského darcu, našla som to ale skôr v Rakúsku/Nemecku, odtiaľ mi tiež písali že určite radšej ,, živý" meniskus. A ak by si sa dala operovať, riešila by si to teraz hneď či až o pár rokov?

monnmonn
autor
18. mar 2021

@martinezzz511 prepáč teraz som si všimla že si písal v mužskom rode 😬