Vakcína Pfizer a vysoký krvný tlak

medeaa
1. máj 2021

Ahojte, manzel dostal moznost zaockovat sa Pfizerom uz najblizsi pondelok. Lieci sa na vysoky krvny tlak a s lekarkou sa cez vikend spojit nevie. Pise sa, ze jednym zo zavaznych vedlajsich ucinkov moze byt aj nebezpecne zvysenie krvneho tlaku. Mate s tym niekto skusenosti, ze ste vy alebo vasi pribuzni brali lieky na tlak a nemali ste s vakcinou problemy alebo naopak? Dalsia vec je, ze kazdou chvilou mozem ist rodit a nevieme, aky vysledok potom ukaze manzelovi antigen v nemocnici. Moze byt potom vysledok antigenu skresleny? Staci ukazat potvrdenie o ockovani a pustia ho so mnou?

elenka74
1. máj 2021

Otec, aj mama, berú lieky na tlak, obidvaja sú zaočkovaní Pfizerom. Nemali nežiadúce účinky, všetko zvládli v pohode.

hettinka
1. máj 2021

@medeaa test nemôže byt kvôli ockovaniu skreslený. Určite mu kvôli ockovaniu neukáže pozitívny výsledok.
Pred očkovaním môže konzultovať aj na mieste s lekárom, ktorý ockuje. Alebo nech zavolá svoju lekárovi hneď ráno. No treba si uvedomiť, že reakcia po ockovani je zvycajne slabý odvar proti tomu, s čím by bojoval, ak by covid dostal.

lauraa
1. máj 2021

@medeaa ockovanie nevplyva na vysvedok testu. To by bola cela nemocnica pozitivna. Vysoky tlak podobne, ma snad kazdy druhy clovek, takze nemyslim zeby nemal ist ockovat

medeaa
autor
1. máj 2021

@elenka74
@hettinka
@lauraa dakujem, to rada citam, on je rozhodnuty na ockovanie ist, taky rychly termin nas velmi potesil, tak uz nebudeme nic riesit a pojde sa zaockovat. Veru, ved tlak ma vlastne strasne vela ludi zly, aj starsich a pritom ich bez problemov ockuju.

zalka
1. máj 2021

@medeaa no vysoký tlak patrí k ochoreniam, na základe ktorého prednostne očkujú mladšie ročníky. A sama som po očkovaní pfizerom po druhej dávke a liečim sa aj na tlak, a bez problémov. Vždy je to o tom organizme. Mňa len ruka po vpichu bolela, cca 24h. Nemala som žiadne chrípkové stavy, alebo bolesti hlavy po druhej dávke, ako popisujú mnohý iný. Mňa bolela len ruka, ked som ju dvihla.

3009
1. máj 2021

@medeaa aj ja som 60+, mám vysoký tlak a včera som bola očkovaná Pfizerom. Síce som mala trocha zimnicu, takú slabosť, potenie, ale nič čo sa nedá zniesť.

matkahelka
1. máj 2021

@medeaa nasej susedy mama skoncila po pfizeri v nemocnici prave skrz prudkeho zvysenia tlaku, 3 dni jej to infuziami dostavali do normalu. moj svokor sa na tlak nikdy neliecil, nikdy ho nemal vysoky, po pfizeri ho ma vysoky stale, berie denne lieky, na druhu vakcinu uz nepojde.

janka54321
1. máj 2021

@medeaa moja babka ma vysoký krvný tlak, ale tak, že aj po užití liekov ma tlak 160 vrchný, .. A tiež sme zvažovali, či ju dat, alebo nedať očkovať, plus ma zvyseny cukor, teda nieje to ešte cukrovka a už ma druhu dávku phizeru (3. týždne) a našťastie všetko v poriadku... Sme to konzultovali aj s jej lekárkou a ta očkovanie odporucila

zuzkapap
1. máj 2021

Moja babka ma problémy s tlakom.a po druhej dávke Pfuzeru skoro v nemocnici skocila... Mala niekoľko dní horný tlak 200 po druhom očkovaní a to brala lieky... Už je našťastie ok. Ale môže to byť problém

simsalabim
1. máj 2021

@medeaa moj otec ma pretrvavajuci vysoky tlak po ockovani ofizerom, uz niekolko mesiacov. Pred tym mu to lieky korigovali, ale teraz to moc nejde.

terezka1947
1. máj 2021

@medeaa ag test neukaze po ocko nic. Pcr jednu cast moze ukazat pozitivnu,no v labaku vedia,ze je to z ockovania.

stanulienkat
1. máj 2021

@janka54321 babka je pravdepodobne zle liecena. Taky tlak po liekoch nema mat. Ak je obezna,treba schudnut,aj to je na tlak dobre. Ak vela soli,treba zredukovat. Ak nepomoze,lekar nech prehodnoti lieky. A ockovanie je dobre aj pre hypertonikov,nakolko maju vacsiu pravdepodobnost infarktu,alebo mozgovej porazky.

deti95060810
1. máj 2021

môj otec úplne Ok, aj tetky boli na tom ako tak - len jedna dostala horúčky na pár hodín, ale ujo zomrel - nedožil sa ani rána po očkovaní pfizerom...
Závisí od organizmu...

mogaa
1. máj 2021

@medeaa v každom prípade si aj očkovanie treba dobre premyslieť - zvážiť prínosy a aj možné riziká.....Nedávno bol článok že v Izraeli preverujú desiatky prípadov zápalu srdcového svalu po Pfizery. Každá vakcína/liek má aj svoje negatíva, ktoré sa môžu prejaviť možno u 1 z miliona zaočkovaných, ale riziko tam vždy je, aj keď minimálne, treba si ho ale uvedomiť a zvážiť aj možné riziko....Čo sa týka výnimky z testovania v nemocnici, musí splniť podmienky, čiže po druhom preočkovaní musí byť najmenej 14dní, čiže nestačí byť len zaočkovaný prvou dávkou(pri Pfizer)

mogaa
1. máj 2021

@deti95060810 u nás tak mamina, teda zomrela do 2 týždňov od prvého očkovania....začalo sa jej ťažko dýchať a že zápal plúc a problémy so srdcom - do 2 týždňov po očkovaní...

terezka1947
1. máj 2021

@mogaa moj otec srdciar zomrel po ockovani proti chripke....

janka54321
1. máj 2021

@stanulienkat babka nieje vôbec obežná, lieči sa na vysoký tlak už viac ako 30 rokov, každé nastavenie liekov jej vydrží tak dva roky a taktiež sa zdravo stravuje...

stanulienkat
1. máj 2021

@janka54321 to je zvlastne. Ale ten tlak nie je ok. Ale to asi viete. Mozno by mala zmenit internistu.

janka54321
1. máj 2021

@stanulienkat našťastie ma silné, zdravé srdce, takže aj napriek výkyvom tlaku. to vždy zvládla, aj keď boli obdobia dokým sa nastavili lieky, že bola každý druhý deň na pohotovosti

janka54321
1. máj 2021

@stanulienkat aj lekára sme menili, aj hospitalizácie boli, kde to vždy ešte viac pokazili... Ale ma našťastie naozaj silné srdce

terezka1947
1. máj 2021

@janka54321 a berie naozaj lieky pravidelne?ci len ked jej je zle?

diaalex
1. máj 2021

@medeaa mamina berie lieky na vysoký tlak, tyzden po pfizeri mala vysoký tlak, bolo jej zle a po týždni extrémne nízky a tiež jej bolo z toho zle ... po 2 týždňoch a vypití hektolitrov vody to prešlo

janka54321
1. máj 2021

@terezka1947 pravidelne, inak by jej hneď vyletel tlak,... ani jednu tabletku nesmie vynechať

medeaa
autor
1. máj 2021

Dakujem vsetkym za skusenosti, som rada, ze si ich tu mozem od vas precitat. Jednoznacnu odpoved clovek nedostane asi k ziadnej vakcine alebo lieku.. Sama som zazila vedlajsie ucinky liekov a nic prijemne, pricom to chyti jeden z mnohych... Prave po zvazeni pre a proti ideme do toho... Chceme sa bez strachu z kovidu stretavat s rodicmi, pribudne k nam coskoro babatko a izolovat sa pred rodinou s nim nechceme. Rodicov mame zaockovanych Modernou a zniesli to dobre, nastastie (zatial prvu davku). V tejto situacii sa viac bojim, ze niekomu z rodiny prinesieme kovid, nez vakciny. Ale uplne chapem aj obavy z vakcinacie, tiez nam nie je vsetko jedno.

beataxxx
1. máj 2021

Rozhodne sa treba zaockovat, tiez mam vysoky tlak a liecim sa, hodne je to aj o psychike a strese, ak bude v panike, ze mu po pfizeri stupne tlak, nemoze sa cudovat,ze sa tak aj stane

hettinka
1. máj 2021

@medeaa môj otec, 76, diabetik, vysoký tlak má už obe dávky pfizer za sebou a ani nevedel, že ho ockovali. Len ruka ho 1 deň trochu bolela.

nina211
12. máj 2021

@matkahelka prosim Vas a upravil sa potom ten tlak? Otec tiez po prvej aj druhej davke ma problem.. nejde mu to dole

matkahelka
12. máj 2021

@nina211 nie, neupravil a na druhu davku nejde. neodporucili mu to v kardiologickom centre.

nina211
14. máj 2021

@matkahelka no vidite a otec ked sa pytal aj internistu poslali ho nech ide 🙈 ako sa v tom vyznat. Aj po druhe vybehol tlak... tak uvidime .. vymenili lieky. Skusame co sa da ...

duratlicka
25. máj 2021

@medeaa Minule som sedela v čakárni s pani pred dôchodkom. Dala sa zaočkovať Pfizerom, nikdy predtým nemala vysoký tlak a teraz 220 na 150, nešlo jej to zraziť, bolesti hlavy niekoľko mesiacov. Je zdravotníčka, ale hovorí, že už by sa nechcela dať očkovať, ale bála sa, keď všetci okolo nej ochoreli.