Boki ste niekto očkovaní vakcínou Modernou 1?
Ja už mám prvú dávku 😅 a žiadne vedlajsie účinky,, ale moja kamarátka mala vedľajšie účinky, čím je to ovplyvnené že niekomu je zle a inému nič?
mam prvu davku a uplne nic mi nebolo len mierna bolest vpichu nic viac , vraj druha davka sa znasa horsie , to uvidim o tyzden
Dôvod moderný bol vek ? Či aký?
@danim ja som išla ako náhrada za nejaku osobu lebo ona asi zrušila termín, neviem.
Dakujem za odpoved. Ja čakám na termín- astra podľa veku. Preto sa pýtam zo zaujímavosti. Držte sa.
autorka: len tak? ako náhrada? bez vážnej diagnózy? no neverím....
Ako ste sa zaregistrovala ako náhradníčka prosím?
@panelacikova zrejme dg mala, musela mať, keď som hlásila mamu tiež sme uvádzali kvôli akým dg, sú presne určené, tak nemocnice by nemali brať iných ... Snáď sa to nedeje... Nedočkala sa ale už bolo možné aby šla na astru podľa veku tak hneď šla...
@miriam_s vieš, ako to "chodí s náhradníkmi", bohužiaľ :(
@matuss1818 nemocnice majú zoznamy na ktoré berú ľudí ak majú diagnózu ktorá je riziková
@panelacikova hm... tak neviem, ale u nás vyžadovali papier od náhradníkov, o potvrdení diagnozy- ak ho nemali, poslali náhradníka preč. Netvrdím, že sa sfalšovať nedá, ale to si potom celú zodpovednosť preberá ten čo sfalšoval.
Mne papier vystavila moja obvodná lekárka, podľa karty. A zajtra idem na druhú dávku pfizeru.
@matuss1818 https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-23-02... skús tu sú kontakty. Ak máš diagnozu.
@danim nie mna môj všeobecný lekár ešte v zime upozornil, na zoznam náhradníkov. A že som adept na prihlásenie sa ... to bolo už po škandále "cibulka" . Tak som si zavolala na číslo, ktoré mi vtedy dal lekár. A nahlásila sa do zoznamu, a tam ma upozornili, že diagnozy musím dokladovať potvrdením od lekára alebo odbornou správou. Mala som aj aj. Vzali si len potvrdenie od obvodného.
A volali ma temer po 2 mesiacoch, na očkovanie. Volali mi 16,45 a o 17:30 som bola zaočkovaná. Čiže náhradníci fungujú na tom, prísť čo najrýchlejšie do nemocnice. Ak sa niekto nedostaví napr.
@danim skus sa odhlasit a prihlasita ak si ochozna ist dalej tak ajo my manzela som odhlasila prihlasila na novo seba vtedy prvykrat registrovala a dali sme si viacej miest ako aj brezno registrovala som v nedelu a ockovany vo stvrtok ja v piatok muz sme z ba
@andrejka1974 ja nie. Manžel musí mat vopred vyšetrenu krv- dnes sme to s dr odkonzultovali- takze mne keď príde termín pojdem. On najprv vysetrenie a potom. Ale Dakujem za radu.
@danim preco by mal byt dovod na modernu?
@nika82 ahoj, ako ti dopadlo druhé očkovanie? tiež len bolesť ruky?
@anulienka30 bolesť ruky pár dni
Asi to nie je uz aktuálne ale možno niekomu pomôžem. Po prvej vakcíne moderna som bola unavená asi 2 dní. Slabá musela som ležať. Miesto vpichu trošku tvrde, ruka ma bolela. Moja sestra ZTP bolesti kĺbov 3 dní na liekoch na bolesť. Po druhej ja skoro nič, trošku bolesť ruky ale to bolo fakt úplne v pohode. Sestra opäť bolesť kĺbov ale iba jeden deň. Sestra mala v decembri aj covid. Ja som nemala. Očkovanie moderna. Kamoška očkovanie phizer po prvej dávke nič po druhej bolesti 2 dní aj s horúčkami. Že takú bolesť ešte nezažila. Ocinova priateľka 54 rokov mala astru, úplne v pohode, v noci mala teplotu do 37,5 po prvej dávke, po druhej nič. Otec mal nodernu tomu nebolo nič ani po prvej ani po druhej. Priateľ mal Phizer prvú davku mal teplotu do 38 asi dva dni, prelezal. Po dvoch dňoch OK. Babka 84 ročná mala Phizer ani po prvej ani po druhej jej nič nebolo, makala v záhrade normálne . Čiže to záleží aj od tela. Ten kto sa dáva očkovať na chripku, tak spravidla bez reakcie ( to bol môj domáci prieskum).
@betulinka1 ja som bola zaočkovana 21.5 MODERNA dnes je 6.6.a ja sa stale citim zle,mam 45 rokov,mna asi boli všetko,ja uz ani neviem co mi vlastne je,momentalne mam zapalene hrdlo,triaška.
Keby som vedela ako mi bude,nikdy by som sa nedala zaočkovať a to ma ešte čaka druha davka.
Neliečim sa nanič,len po tom očkovani som taka nijaka,ruka uz ani nehovorim ako ma bolela,na 10 den sa mi spravil obrovsky červeny flak,velmi to svrbelo,po par dnoch to zmizlo,priadala som si studene obklady.
Tiež iba ruku som trosku citila 2 dni.. Mam 37
kazdy clovek je iny. ako jednotlive mozne vedlajsie ucinky bues darmo medzi ludmi porovnavat. kazdy ma iny organizmus a tak isto aj reakcie sa mozu teda od seba aj dost podstatne lisit
@simi222 fuha tak to ti zvláštne reagovalo telo. Asi by som zisťovala prečo a dala si vyšetriť krv a poradila sa s lekarom. Nejaký dôvod to má. Zdravy dospelý človek by nemal mať takú dlhodobú reakciu.