Ahojte baby. Ste tu niektorá zaockovana Johnsonom či Jasennom alebo jak to vlastne je. Po kolkatich dňoch od ockovania sa beriete ako zaočkované? Lebo som to nikde nenašla. Iba pri 2 dávkových vakcinach…
@ivkazba dakujem 🙂
@gabika0825 janssen je nazov vakciny od johnson&johnson. Niekto tomu povie tak niekto tak. Ale ako sa pise vyššie 21 dní.
@vanda323 jansen sa bude preockovavat - zatial ziadna z vakcin, ktore su na trhu su len raz a mas imunitu na cely zivot - bohuzial treba si uvedomit ze toto bude ako ockovanie proti chripke - kazda sezona jedno ockovanie.
Uz teraz hovoria v rakusku, ze ti co sa ockovali janssenom pred viac ako 4-5 mesiacmi sa povazuju za neckovanych - len preto aby ste sa potom necudovali preco Vam to neuznaju a ze to nikto nepovedal🤷♀️🤔
@vanda323 za chvilu budu preockovavat pfizerom tu jednodavkovu vakcinu.
@prasiatko30 Aha. Dobre že píšeš ďakujem ti. Lebo po tehu som uvažovala práve nad touto vakcínou. Sa mi zdala taká naj aj preto že sa ňou očkuje len ráz.
No správy sa snažím nepozerať tak ma.tato info asi obišla
@sasanka605 A to môžu? Posplietat aj pfizer aj Janesen
@vanda323 hej hovoria, ze sa bude preockovavat pfizerom
@prasiatko30 Neviem či je to ok?
@prasiatko30 a to je ako možné prosím vás? Práve kamarátka teraz bola vo Viedni stále chodi do rakúska a je ockovana jansenom a ockovala sa už dávnejšie už to isto bude aj pól roka. Normálne jej to uznali.. o tomto som ešte nepočula fakt
@gabika0825 maju byt aj nove francuszke vakciny jedna podobne ako chripkova a potom este jedna na baze inaktivoaneh virusu, podobne ako proti tetanu. Ktovie co bude , nikto nevie
@fem ja neviem za akú sa mám rozhodnúť pretože 2x sa nechcem ockovat a už vôbec nie 3x… ale zas ak sa ma peockovavať potom inou vakcínou tak to tiež neviem či je dobre…
@gabika0825 https://www.teraz.sk/slovensko/mzvez-rakusko-sp... perdon nie je to uz hned ale od januara - viem, ze som to zahliadla len som si nevsimla presne datumy kedze to pre mna nie je aktualne
@prasiatko30 a naco potom očkuju tou vakcínou keď je mi neplatná prakticky ??
@gabika0825 to sa mna nepytaj
@gabika0825 zatial u nas nikto nepovedal ze jansen plati kratsie, ja som ockovana v juli a olatnost vakcinacie mam uvedenu rok, a urcite si dam zase iba vakcinu johnson, ak mi zistia ake mam mnozstvo protilatok a bude to potrebne
@kjana1969 aké ste mali stavy po jansen?
@gabika0825 nič mi nebolo v ten deň očkocania, druhý seň ma trochu pobolievala hlava, môj muž a švagor nič, zať a švagriná mali miernu zimnicu v deň očkovania, na seuhý deň ok, každý to má úplne inak, ale v globále nič čo by stálo za reč
@prasiatko30 nemôžu preočkovať pfizerom
@gabika0825 21 dni. teraz sa nou ockuje asi najviac, pretoze skrz opatrenia, kazdy chce mat cim skor covid pass.
co sa tyka preockovania, nerobila by som z toho vedu. vyspelejsie krajiny ako SR od zaciatku ockovania cielene "miesali" vakciny, prva davka astry, druha pfizer kvoli vyssej ucinnosti. aj u nas su ludia, co mali vynimky a po astre mali pfizer.
@zuzanka.zuzu aby si nebola prekvapena, ty blud.. Rakusania ockovanie nou uznavaju len do januára
@e1i ano toto viem. a co to ma spolocne s tou prvou hovadinou co si napisala? 😂
@gabika0825 Vakcína Janssen je vyrobená na stejném principu jako Astrazeneca a Sputnik, je to adenovirova vakcína. Její vyhoda je v tom, že se aplikuje jenom v jedné dávce a rychle dostanete covidpass, což je asi důvod, proč je teď tak populární. Nevýhodou je asi nejnižší účinost ze všech vakcín, kterými se tady očkuje. A přeočkování bude i tak nutné.
@gabika0825 21 dní